GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Đaković: Prihodi porasli 15%, gubitak smanjen

Đuro Đaković: Prihodi porasli 15%, gubitak smanjen
SVE BOLJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2016 / 18:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Đuro Đaković Grupa u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila prihode u visini 103 milijuna kuna, 15 posto više nego u istom razdoblju lani, ali i neto gubitak od 11,5 milijuna kuna, što je za 38 posto manje nego lani, izvijestili su u petak iz te slavonskobrodske tvrtke.

Dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza (EBITDA) bila je negativna 3,2 milijuna kuna. U odnosu na godinu ranije, taj je minus smanjen za 7,7 milijuna kuna.

"Grupa je uspjela ostvariti većinu ciljeva poslovanja postavljenih za prvi kvartal ove godine pa su tako ostvareni prihodi manji od planskih za samo 5,4 milijuna kuna, a neto gubitak za 81 tisuću kuna. Struktura gubitka određena je nedovoljnom popunjenošću kapaciteta u društvu ĐĐ Specijalna vozila DD, čiji je neto gubitak 11,9 milijuna kuna što je planom i bilo predviđeno", navodi se u priopćenju. Ostala društva uspjela su zaustaviti generatore gubitaka odnosno negativne proizvodne kalkulacije i gubitke na velikim projektima te su ostvarila pozitivnu EBITDU, dodaje se.

Na kraju ožujka ove godine vrijednost potpisanih ugovora Đuro Đaković Grupe doseže 764 milijuna kuna, što je u odnosu na početak 2015. rast za 207 posto. Uzimajući u obzir punu zaposlenost kapaciteta i profitabilnost ugovorenih poslova u svim društvima u Grupi do kraja godine, očekuje se ostvarivanje planiranih pokazatelja u poslovnoj 2016. godini.

"Ostvarenje planiranih pokazatelja za prvi kvartal 2016. kao i značajni ugovori potpisani tijekom prvog kvartala, posebno u segmentu Obrane, pokazuju da se Grupa nalazi na pravom putu ka ostvarenju plana poslovanja za 2016. godinu", izjavio je predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga Tomislav Mazal.

Tagovi: Đuro Đaković
PROČITAJ I OVO
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
STRATEŠKI
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
ZAGREB - Ministarstvo turizma i sporta pokreće izradu Strategije razvoja održivog turizma do 2030. i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027., kao dugoročne krovne okvire za razvoj turizma u RH, kazala je u četvrtak ministrica Nikolina Brnjac na sjednici Vlade na kojoj je donijeta odluka o pokretanju njihove izrade.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
TRŽIŠTE KAPITALA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim se burzama u četvrtak ujutro trguje oprezno jer nakon višetjednog rasta cijena dionica ulagači trenutno nisu skloni dodatno riskirati zbog daljnjeg brzog širenja koronavirusa u Europi.
Cjepivo stiže u Hrvatsku već kroz nekoliko tjedana
CIJEPLJENJE
Cjepivo stiže u Hrvatsku već kroz nekoliko tjedana
ZAGREB - Kao distributer za sva cjepiva protiv korone u Hrvatskoj izabrana je tvrtka Medoka koja mora osigurati skladištenje i distribuciju cjepiva.
Crni petak: Kako vas trgovci pokušavaju navesti da kupujete
PSIHOLOGIJA
Crni petak: Kako vas trgovci pokušavaju navesti da kupujete
ZAGREB - Cijena izgleda nikad povoljnija, a odbrojavanje do isteka popusta visi vam nad glavom - bolje je da kupite odmah.
Azijska tržišta: Indeksi na novim rekordnim razinama
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi na novim rekordnim razinama
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica dosegnule nove rekordne razine, zahvaljujući nastavku euforije u vezi cjepiva protiv covida-19 i nadi ulagača u nove poticajne mjere u američkom gospodarstvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE