GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik u 2021. očekuje 354 kruzera s preko 600 tisuća putnika

Dubrovnik u 2021. očekuje 354 kruzera s preko 600 tisuća putnika
KRUZERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2021 / 19:21
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo izjavio je u utorak kako su u 2021. godini za dolazak u Dubrovnik najavljena 354 broda na kružnim putovanjima s preko šesto tisuća putnika.

Pezo je kao gradski vijećnik HDZ-a sudjelovao u raspravi dubrovačkog Gradskog vijeća o visini turističke pristojbe za brodove na kružnom putovanju u međunarodnom pomorskom prometu kada se brod nalazi na vezu u luci ili sidrištu luke na području Grada Dubrovnika 2022. godine.

„Tržište cruisera bi se moglo oporaviti od 1. lipnja. Najave su vrlo dobre, a hoće li se dogoditi ovisi o epidemiološkoj situaciji“, istaknuo je Pezo.

Gradski vijećnici Maro Kristić (Most) i Rikard Rossetti (DUSTRA) istakli su kako bi se odluka o visini turističke pristojbe trebala odgoditi, ali im je Pezo odgovorio kako su brodari upoznati s odlukom te da su pristojbe već ranije uračunate u njihove aranžmane pa nikome neće biti opterećenje.

Na dubrovačkom gradskom vijeću je, između ostalog, potvrđeno kako bi radovi na ključnom infrastrukturnom projektu u Dubrovniku, uređenju Lapadske obale, trebali početi sredinom veljače. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je kako se oko toga stvara umjetni problem koji ne postoji.

„Imamo sve pravomoćne dozvole i suglasnosti svih resornih ministarstava. Započet je i dovršen postupak izvlaštenja, raspisan je natječaj i za koji dan će biti okončan. Ako ne bude žalbi, radovi počinju sredinom veljače“, izjavio je Franković dodavši kako koncesionar lučkog područja Marina Frapa problem preklapanja koncesijskog dobra treba riješiti s koncesionarom Republikom Hrvatskom.

Na dubrovačkom gradskom vijeću odlučeno je kako će predstavnici Grada Dubrovnika u Upravnom vijeću Zaklade „Blaga djela“ biti Terezina Orlić, Nada Medović i Suzana Kosović.

Vijećnici su također donijeli odluku o nagradama Grada Dubrovnika za 2020. godinu. Dobitnik Nagrade za životno djelo je bivši dubrovački gradonačelnik Nikola Obuljen, dok su dobitnici godišnjih nagrada Maja Nodari, fra Pijo Pejić i Družba sestara franjevki od Bezgrešnog začeća. Priznanja će im biti dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz Dan Grada Dubrovnika i Festu sv. Vlaha.

Fotografija: Lučka uprava Dubrovnik, Neven Jerković

Tagovi: Dubrovnik, kruzeri, Blaž Pezo, Mato Franković, Lučka uprava Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE