GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik: Turistički rast nastavljen i na početku srpnja

Dubrovnik: Turistički rast nastavljen i na početku srpnja
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2014 / 19:11
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Trend povećanih turističkih dolazaka i noćenja u Dubrovniku je nastavljen i u srpnju, u prvih 15 dana ovog mjeseca u tom je gradu boravilo 68.442 gostiju koji su ostvarili 275.889 noćenja, što je porast u dolascima za 14 posto i u noćenjima za 10 posto.
Ti podaci dubrovačke Turističke zajednice potvrđuju da se za Dubrovnik ne može govoriti ni o kakvoj "srpanjskoj rupi" koja se spominje u nekim drugim turističkim područjima.

Najviše dolazaka i noćenja bilježe dubrovački hoteli u kojima je u prva dva tjedna srpnja boravilo 37.468 gostiju ili 5 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a ostvarili su 146.804 noćenja, što je porast za 4 posto. U strukturi prednjače inozemni gosti, dok je udio hrvatskih državljana svega 3,5 posto.

Privatni smještaj, koji je kapacitetom dosegao hotelski, bilježi povećanja u dolascima od čak 39 posto, u privatnim sobama i apartmanima boravilo je 21.375 turista, a njihovih 83.628 noćenja porast je od 30 posto.

Prvi na listi dolazaka su gosti iz Velike Britanije, slijede Norvežani, državljani SAD-a, potom Šveđani, Australci, Francuzi, Rusi, Nijemci te Finci, dok su na desetom mjestu domaći turisti.

Sudeći prema ostvarenjima početkom srpnja uvjereni smo da će vrhunac sezone biti uspješan, ali je važno istaknuti odlične najave za rujan i listopad, mjesece koji na jugu Hrvatske već dugo ne spadaju u razdoblje podsezone već su po svojim ostvarenjima bliski srpnju i kolovozu, napominju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Tagovi: Dubrovnik, hrvatski turizam, Turistička zajednica Dubrovnika
PROČITAJ I OVO
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
RESTRIKCIJE
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
WASHINGTON - Sjedinjene Države zadržat će u ovom trenutku postojeće restrikcije za međunarodna putovanja, unatoč zahtjevima za reciprocitetom koji poglavito dolaze iz Europske unije, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki na redovitom susretu s novinarima.
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su nastavili prvog trgovačkog dana u ovoj sedmici uspon započet krajem prošle nedelje, dok je investiciona aktivnost osetno podbacila.
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
PARTNERI
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
LJUBLJANA - Četrdeset milijuna eura namijenjenih pokretanju i komercijalizaciji razvojnih projekata na različitim područjima u Hrvatskoj i Sloveniji bit će dostupno preko regionalne platforme za prijenos tehnologija koju su osnovali Europski investicijski fond (EIF), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i slovenska razvojna SID banka.
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
PČELE
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
BJELOVAR - Ovo je već treća zaredom loša pčelarska godina, pa će se itekako osjetiti nedostatak domaćeg meda na tržištu. Mnoge su pčelinje zajednice stradale još zimus, a onda je podbacila i cvatnja medonosnog bilja.
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su stagnirali, a dok se čekaju polugodišnja financijska izvješća kompanija jedina s milijunskim prometom bila je dionica Podravke, koja je svoje poslovne rezultate objavila još prošli tjedan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE