GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik: Odlični turistički rezultati usprkos ranijem Uskrsu

Dubrovnik: Odlični turistički rezultati usprkos ranijem Uskrsu
SJAJNA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2015 / 14:40
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - U Dubrovniku za uskrsne blagdane boravi 5720 gostiju, što je za 35 posto više nego na isti dan prošle godine, javili su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.
Kako su istaknuli u svom priopćenju, ovaj rezultat je utoliko bolji uzevši u obzir kako je Uskrs ove godine dva tjedna ranije nego lani, a broj gostiju je svega nekoliko stotina manji, poručili su iz TZ grada Dubrovnika.

Najviše posjetitelja u tom gradu je iz Ujedinjenog Kraljevstva, a proslava židovskog blagdana Pesaha, koja se poklopila s proslavom Uskrsa, doprinijela je povećanju broja posjetitelja iz Izraela, pišu iz TZ-a.

Od početka godine u Dubrovniku je tako najviše gostiju boravilo iz Ujedinjenog Kraljevstva, a ostvarili su dosad 2464 dolazaka ili 17 posto više nego prošle godine u tom razdoblju, te 8685 noćenja ili 25 posto više. Slijede gosti s njemačkog tržišta koje je od prošle godine u stalnom usponu, a kojih je u Dubrovniku boravilo 1956 ili 48 posto više, s ostvarenjem od 6662 noćenja, odnosno 37 posto više nego istom razdoblju 2014. godine. Na trećem mjestu su gosti iz Izraela, potom Španjolci, gosti iz SAD-a, Finci, Francuzi i gosti iz Južne Koreje.

Inače, prema procjenama Hrvatske turističke zajednice za vrijeme uskrsnih blagdana na Jadranu se odmara 70 tisuća gostiju.

Uplovljavanjem brodova "Oceana" i "Viking star" u dubrovačku luku Gruž, u Dubrovniku je u ponedjeljak otvorena ovogodišnja sezona brodova na kružnim putovanjima.

Brodovi tvrtke P&O Cruises i Viking Ocean u taj grad su na Uskrsni ponedjeljak doveli 2720 gostiju, a prema podacima Lučke uprave Dubrovnik u travnju će u Dubrovniku na brodovima na kružnim putovanjima doći nešto više od 43 tisuće gostiju na ukupno 26 takvih brodova.

Inače, tijekom ove godine u Dubrovniku se očekuje više od 870 tisuća gostiju s kruzera te 597 ticanja brodova, nešto manje nego prošle godine kada je u 577 ticanja stiglo više od 914 tisuća gostiju.

Tagovi: Dubrovnik, hrvatski turizam, Uskrs, Turistička zajednica Dubrovnika
PROČITAJ I OVO
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
RESTRIKCIJE
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
WASHINGTON - Sjedinjene Države zadržat će u ovom trenutku postojeće restrikcije za međunarodna putovanja, unatoč zahtjevima za reciprocitetom koji poglavito dolaze iz Europske unije, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki na redovitom susretu s novinarima.
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su nastavili prvog trgovačkog dana u ovoj sedmici uspon započet krajem prošle nedelje, dok je investiciona aktivnost osetno podbacila.
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
PARTNERI
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
LJUBLJANA - Četrdeset milijuna eura namijenjenih pokretanju i komercijalizaciji razvojnih projekata na različitim područjima u Hrvatskoj i Sloveniji bit će dostupno preko regionalne platforme za prijenos tehnologija koju su osnovali Europski investicijski fond (EIF), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i slovenska razvojna SID banka.
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
PČELE
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
BJELOVAR - Ovo je već treća zaredom loša pčelarska godina, pa će se itekako osjetiti nedostatak domaćeg meda na tržištu. Mnoge su pčelinje zajednice stradale još zimus, a onda je podbacila i cvatnja medonosnog bilja.
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su stagnirali, a dok se čekaju polugodišnja financijska izvješća kompanija jedina s milijunskim prometom bila je dionica Podravke, koja je svoje poslovne rezultate objavila još prošli tjedan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE