GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik: Letovi iz Münchena i Madrida od 28. ožujka

Dubrovnik: Letovi iz Münchena i Madrida od 28. ožujka
OPREZNI OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2021 / 15:51
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić izjavila je u petak kako je teška godina iza nas, a ova je izazovna i treba biti oprezan, ali ima razloga i za optimizam.

U najavi predstojeće turističke sezone treba biti oprezan zbog nestabilne epidemiološke situacije u svijetu, ali i optimističan s obzirom da se cijepljenje dobro provodi u tradicionalnim emitivnim tržištima Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Izraela i Rusije, istaknula je Hrnić na prezentaciji plana aktivnosti održanom u dubrovačkom Hotelu Adria. Pritom je navela i kako su najveća smetnja konkretnim planovima epidemiološka ograničenja u brojnim državama.

Hrnić je podsjetila kako je Dubrovnik kao izrazito avio-odredište u 2020. godini podnio najveći teret krize u Hrvatskoj pa je povratak zrakoplovnih linija i povećanje broja letova preduvjet početka sezone.

Najave letova su izvrsne, ali je važno da se čim prije uspostave uvjeti ulaska u Hrvatsku, naglasila je.

"Imamo najavu letova iz Münchena i Madrida od 28. ožujka. U Velikoj Britaniji bi se od 17. svibnja trebala dozvoliti putovanja i tome se nadamo. Uz to, dobro se razvija postupak cijepljenja u SAD-u, kao i u Rusiji, za koju se nadam da će se riješiti problem s vizama", rekla je Hrnić.

Napomenula je kako su postojali planovi za Uskrs za zemlje u regiji, ponajprije Srbiju te Bosnu i Hercegovinu, međutim sve je kompromitiralo loše epidemiološko stanje.

Hrnić je istaknula kako Dubrovnik u promidžbi sezone na stranim tržištima želi stvoriti imidž sigurnog odredišta, ali i održivog turizma.

"Prijašnjih smo se godina borili s prekomjernim turizmom i krenuli smo u smjeru održivosti pa u tom smjeru planiramo i dalje, unatoč krizi. Uz to, Dubrovnik je grad za sva godišnja doba i težimo cjelogodišnjem turizmu s novim turističkim proizvodima", poručila je.

Među ključnim aktivnostima u promidžbi turističke sezone, Hrnić je navela strateško partnerstvo sa zrakoplovnim kompanijama, marketinške kampanje, studijska putovanja za turističke agente i novinare, suradnju s influencerima, aktivnosti na društvenim mrežama, kao i sajmove, prezentacije i promotivne materijale.

Promidžbene aktivnosti dubrovačke turističke zajednice usmjerit će se na tržišta Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Francuske, Njemačke, Belgije, Rusije, Ukrajine, Izraela, Rumunjske, Poljske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Tagovi: Turistička zajednica grada Dubrovnika, Ana Hrnić, Zračna luka Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE