GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik: Hoteli polako zatvaraju vrata

Dubrovnik: Hoteli polako zatvaraju vrata
UPITNA POSEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2020 / 12:52
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
DUBROVNIK - Špica sezona je prošla, Hrvatska se našla na brojnim crvenim ili narančastim listama, a početka rujna za sobom je donio najave o zatvaranju hotela na dubrovačkom području.

Tako Bellevue, hotel u vlasništvu grupacije Jadranski luksuzni hoteli (ALH), uskoro zatvara svoja vrata, nepunih mjesec dana od otvaranja.

- Hotel Bellevue će se zatvoriti 7. rujna, a zaposlenici će kao što je bio slučaj i prije otvaranja hotela biti raspoređeni u hotele ALH koji ostaju otvoreni, potvrdili su iz grupacije.

Što se tiče sezone i daljnjih koraka te eventualnih zatvaranja drugih hotela, iz ALH-a napominju:

- Sezona je bila u skladu s našim očekivanjima, a nastavak iste najviše ovisi o stanju letova čija se situacija mijenja iz dana u dan. Odluku o zatvaranjima hotela donosit ćemo po istom principu kojim smo se vodili prilikom njihova otvaranja, a što je vezano uz najave dolazaka i broj avio linija prema destinaciji, stoji u odgovoru Slobodnoj Dalmaciji.

Hotel Rixos Premium Dubrovnik je nakon višemjesečne obnove u potpuno novom ruhu zakoračio u sezonu, a direktor Ayhan Basci otkrio je bilancu za ovu turističku sezonu.

- Hotel Rixos Premium Dubrovnik, najveća turistička investicija na dubrovačkom području tijekom 2020. godine, u koju je uloženo 150 milijuna kuna, ostvario je zadovoljavajuće rezultate u ovoj najkraćoj turističkoj sezoni na dubrovačkom području. Unatoč zahtjevnim uvjetima uslijed COVID-19 pandemije, brojke su veće nego što su prvotno bile planirane. Možemo biti zadovoljni jer smo u izuzetno zahtjevnom razdoblju uspjeli završiti planiranu investiciju obnove hotela i ponuditi tržištu potpuno novi luksuzni hotelski proizvod u destinaciji Dubrovnik. Naišli smo na izvrstan odaziv gostiju s naših tradicionalnih tržišta poput Ujedinjenog Kraljevstva, Ukrajine i Njemačke tijekom srpnja i kolovoza. Ove godine posebno nas veseli i značajan skok naših domaćih gostiju koji su odlučili provesti svoj odmor u novom luksuznom hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Uvođenje restrikcija putovanja u Hrvatsku na brojnim EU tržištima, kao i na UK tržištu, s kojeg dolaze najbrojniji gosti u naš hotel, negativno se odrazilo na broj rezervacija u posezoni, ističe Basci te dodaje:

- Hotel ostaje otvoren do daljnjeg uz poštivanje svih higijenskih standarda i zaštitnih mjera protiv COVIDa-19 i s maksimalnom sigurnošću za naše goste i djelatnike, no isto ovisi o epidemiološkoj situaciji i preporukama Stožera Civilne Zaštite Republike Hrvatske. Cilj nam je zadržati naše stalne djelatnike i u vremenu ispred nas posvetit ćemo se internim treninzima osoblja, maksimalnom poboljšanju hotelskog proizvoda i snažnim promotivnim aktivnostima na tržištima EU i domaćem tržišta kako bi spremni dočekali sezonu 2021.godinu, zaključuje prvi čovjek hotela Rixos Premium Dubrovnik.

U hotelu Hilton Imperial su zadovoljni.

- Sezona 2020. je bila puna izazova globalno, no usporedivši s očekivanjima početkom pandemije, možemo reći da smo uspjeli ostvariti maksimum u danim okolnostima. Nadamo se da će se odgovornim ponašanjem naših sugrađana početi smanjivati broj novozaraženih te da ćemo imati prilike nastaviti primati goste i u posezoni, navode iz Hilton Imperijala.

Tagovi: Dubrovnik, hrvatski turizam, Hilton Imperial, Rixos Premium Dubrovnik, Jadranski luksuzni hoteli
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE