GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik: Gosti dnevno prosječno troše oko sto eura, jednodnevni do 30 eura

Dubrovnik: Gosti dnevno prosječno troše oko sto eura, jednodnevni do 30 eura
POTROŠNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2013 / 20:10
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Većina gostiju u Dubrovnik dolazi individualno, većina ih ponudu ocjenjuje iznad očekivanja, a prosječna je dnevna potrošnja gostiju u Dubrovniku, bez troškova smještaja, oko sto eura, dok jednodnevi posjetitelji troše do 30 eura, pokazala je anketa na uzorku od 264 osobe, a čiji su rezultati predstavljeni na današnjoj skupštini Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Anketa o zadovoljstvu gostiju koji borave u Dubrovniku provedena je od 16. kolovoza do 16. listopada, najviše je ispitanika bilo iz Velike Britanije, potom Španjolske, Francuske, Italije, SAD-a, Njemačke, a većina je bila mlađa od 50 godina.

Prema iznesenim podacima, najveći dio ispitanika došao je u Dubrovnik individualno, a svega 17 posto koristi usluge putničkih agencija.

Veliki dio ispitanika boravi u Dubrovniku četiri noći i duže, dok je to kod mlađe generacije do tri noći. Većina turista smještaju u privatnom smještaju, a Britanci i Nijemci izjasnili su se ponajviše za hotele.

Da im je ponuda grada iznad očekivanja ocijenilo je 58,5 posto ispitanih, a u skladu s očekivanjima njih 39,8 posto.

Prosječna dnevna potrošnja gosta u Dubrovniku, bez troškova smještaja, iznosi oko 100 eura, dok jednodnevni posjetitelji troše do 30 eura, pokazuju rezultati ankete.

Među pozitivnim ocjenama posjetitelji Dubrovnika ističu sigurnost, povijesno-kulturnu baštinu, turističke informacije, ponudu izleta te kulturno-zabavne programe, dok su najlošijim segmentima ponude ocijenili ukupan odnos cijene i kvalitete te javni prijevoz i šoping.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice, najavio je kako će u idućoj godini Dubrovnik imati 12 posto manje gostiju s kruzera, jer je tvrtka Carneval Cruises otkazala putovanja u Europu, a kompanija MSC dio brodova prebacila na Split.

Dubrovnik će, kazao je, do godine posjetiteljima ponuditi deset muzeja za 60 kuna, a uvest će se red i u cestovnom prometu, osobito oko stare gradske jezgre preko koje su ove godine autobusi prošli 37.200 puta.

Najavio je i otvaranje prema tržištima Kine, SAD-a, a osobito Brazilu, gdje će se u lipnju sljedeće godine igrati svjetsko prvenstvo, te dodao kako se pregovara s Hrvatskim nogometnim savezom oko realizacije projekta "Spektakl u Brazilu, Brazil u Dubrovniku", čije se predstavljanje najavljuje za siječanj.

Tagovi: Dubrovnik, hrvatskki turizam, potrošnja turista, prihod od turizma, Andro Vlahušić, Turistička zajednica Dubrovnika
PROČITAJ I OVO
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
RESTRIKCIJE
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
WASHINGTON - Sjedinjene Države zadržat će u ovom trenutku postojeće restrikcije za međunarodna putovanja, unatoč zahtjevima za reciprocitetom koji poglavito dolaze iz Europske unije, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki na redovitom susretu s novinarima.
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su nastavili prvog trgovačkog dana u ovoj sedmici uspon započet krajem prošle nedelje, dok je investiciona aktivnost osetno podbacila.
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
PARTNERI
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
LJUBLJANA - Četrdeset milijuna eura namijenjenih pokretanju i komercijalizaciji razvojnih projekata na različitim područjima u Hrvatskoj i Sloveniji bit će dostupno preko regionalne platforme za prijenos tehnologija koju su osnovali Europski investicijski fond (EIF), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i slovenska razvojna SID banka.
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
PČELE
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
BJELOVAR - Ovo je već treća zaredom loša pčelarska godina, pa će se itekako osjetiti nedostatak domaćeg meda na tržištu. Mnoge su pčelinje zajednice stradale još zimus, a onda je podbacila i cvatnja medonosnog bilja.
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su stagnirali, a dok se čekaju polugodišnja financijska izvješća kompanija jedina s milijunskim prometom bila je dionica Podravke, koja je svoje poslovne rezultate objavila još prošli tjedan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE