GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik: 2012. rekordna turistička godina

Dubrovnik: 2012. rekordna turistička godina
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.01.2013 / 16:18
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Dubrovnik je u prošloj godini ostvario rekordne turističke rezultate - ostvareno je 697,6 tisuća turističkih dolazaka, što je 10 posto više nego u 2011. godini, a 2,6 milijuna noćenja je porast za 12 posto, izvijestili su danas iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Većinu turističkih dolazaka u Dubrovnik ostvarili su u prošloj godini strani turisti kojih je bilo 649,7 tisuća, a domaćih je turista bilo nešto manje od 48 tisuća.

Od ukupnog broja turista u prošloj godini, njih više od 527 tisuća odsjelo je u 45 dubrovačkih hotela, što je porast od 9 posto u broju turista u hotelskom smještaju u odnosu na 2011. godinu. U hotelskom smještaju u 2012. godini ostvareno je 1,8 milijuna noćenja, što je na porast za 10 posto.

U privatnom smještaju lani je odsjelo 90,9 tisuća gostiju koji su ostvarili 423,3 tisuće noćenja, što je u odnosu na 2011. godinu u broju gostiju porast za 31 posto, a u noćenjima za 33 posto.

Dubrovnik su u prošloj godini najbrojniji bili gosti iz Velike Britanije kod kojih se u odnosu na godinu prije bilježi porast za čak 39 posto, a slijede turisti iz Francuske (porast od 7 posto), Njemačke (porast od 17 posto), potom domaći turisti, gosti iz Rusije (5 posto više), SAD-a (kod kojih se bilježi porast za 22 posto), Španjolske te Švedske kod kojih se bilježi porast za čak 48 posto, itd.

Statistički podaci Turističke zajednice grada Dubrovnika pokazuju i da je, po dobnim skupinama, najviše turista u prošle godine u Dubrovniku bilo u dobi od 41 do 60 godina, njih gotovo 242 tisuće (10 posto više nego 2011.), potom onih u dobi preko 60 godina kojih je bilo 174,2 tisuće (porast za 14 posto), u dobi od 31 do 40 godina bilo ih je 119,6 tisuća (6 posto više), u dobi od 21 do 30 godina njih 103 tisuće (10 posto više), itd.

Dubrovnik je u prošloj godini imao 648 uplovljavanja brodova na kružnim putovanjima s nešto više od milijun putnika, navode iz gradske Turističke zajednice u kojoj su uvjereni da će i turistička 2013. biti jednako uspješna kao i prošla godina u kojoj je Dubrovnik zabilježio izvrsne rezultate.

Tagovi: Dubrovnik, Turistička zajednica Dubrovnika, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
RESTRIKCIJE
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
WASHINGTON - Sjedinjene Države zadržat će u ovom trenutku postojeće restrikcije za međunarodna putovanja, unatoč zahtjevima za reciprocitetom koji poglavito dolaze iz Europske unije, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki na redovitom susretu s novinarima.
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su nastavili prvog trgovačkog dana u ovoj sedmici uspon započet krajem prošle nedelje, dok je investiciona aktivnost osetno podbacila.
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
PARTNERI
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
LJUBLJANA - Četrdeset milijuna eura namijenjenih pokretanju i komercijalizaciji razvojnih projekata na različitim područjima u Hrvatskoj i Sloveniji bit će dostupno preko regionalne platforme za prijenos tehnologija koju su osnovali Europski investicijski fond (EIF), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i slovenska razvojna SID banka.
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
PČELE
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
BJELOVAR - Ovo je već treća zaredom loša pčelarska godina, pa će se itekako osjetiti nedostatak domaćeg meda na tržištu. Mnoge su pčelinje zajednice stradale još zimus, a onda je podbacila i cvatnja medonosnog bilja.
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su stagnirali, a dok se čekaju polugodišnja financijska izvješća kompanija jedina s milijunskim prometom bila je dionica Podravke, koja je svoje poslovne rezultate objavila još prošli tjedan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE