GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubravko Štimac i Ivan Baketa predloženi za članove NO-a Končara EI

Dubravko Štimac i Ivan Baketa predloženi za članove NO-a Končara EI
PRIJEDLOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2016 / 07:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon najnovije odluke Vlade o prodaji 20-ak posto dionica Končar Elektroindustrije koje su u vlasništvu države, kompanija je na Zagrebačkoj burzi objavila kako odgađa Glavnu skupštinu dioničara sa 31. svibnja na 10 lipanja.
Skupštini je predložen izbor šest novih članova Nadzornog odbora u kojem bi, sudeći prema predloženim dopunama dnevnog reda, predstavnici mirovinskih fondova trebali biti jače zastupljeni.

Za člana NO tako je predložen Dubravko Štimac, predsjednik Uprave PBZ CO obveznog mirovinskog fonda. Od ranije u NO Končara Elektroindustrije je Petar Vlaić, predsjednik Uprave Erste Erste za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, a Skupštini je predloženo da mu se obnovi mandat na još četiri godini.

Budući da u članstvu NO-a Končara predstoji znatno jači utjecaj predstavnika mirovinskih fondova, ta činjenica signal je i za eventualno preuzimanje državnog paketa u njihovo vlasništvo.

Za novog člana NO-a predložen i je Ivan Baketa, novi savjetnik za nacionalnu sigurnost prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, poznat i kao njegov bivši poslovni suradnik u ugašenoj tvrtki Soboli, ističe Poslovni dnevnik.

U NO-u Končara također će ući Tomislav Šerić, bivši predsjednik uprave HEP-a, te Roko Vuletić, predsjednik HUP-ove Udruge nautičkog sektora, dok će Nenad Filipović, s obzirom na aktualni mandat člana NO-a kao i u slučaju nastavka obnašanja na istoj funkciji Petra Vlaića, ostati stari-novi nadzornik.

Navedeni članovi Nadzornog odbora biraju se na rok od četiri godine, odluka o njihovu izboru stupa na snagu s danom donošenja, a u primjenu kreće 4. srpnja.

Tagovi: Dubravko Štimac, Ivan Baketa, Končar EI, PBZ Croatia osiguranje, Tomislav Karamarko, Soboli
PROČITAJ I OVO
Digitalni juan veliki izazov za dolar
IZAZOVI
Digitalni juan veliki izazov za dolar
PEKING - Kina pobjeđuje SAD kada je riječ o inovacijama u internetskom novcu, postavljajući izazove statusu američkog dolara kao de facto monetarne rezerve.
Bitcoin u usponu, zaslužni Musk, Dorsey i Wood
KRIPTOVALUTE
Bitcoin u usponu, zaslužni Musk, Dorsey i Wood
NEW YORK - Turbulentni tjedan bio je i na tržištu kriptovaluta čija je tržišna kapitalizacija u utorak pala za 100 milijardi dolara u samo 24 sata.
Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
SOLIDNO
Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
ZAGREB - Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice rekao je u Dnevniku HRT-a, kako prema podacima eVisitora u Hrvatskoj trenutno boravi 870 tisuća turista, a najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Najposjećenije destinacije su Poreč, Rovinj, Vir, Mali Lošinj i Medulin.
Svjetska tržišta: Indeksi rastu na krilima dobrih rezultata kompanija
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi rastu na krilima dobrih rezultata kompanija
NEW YORK - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija.
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer ulagači zbog širenja delta soja koronavirusa i novih restriktivnih mjera nisu skloni rizičnijim investicijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE