GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubravko Merlić direktor programa N1 za Hrvatsku

Dubravko Merlić direktor programa N1 za Hrvatsku
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2014 / 12:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - N1, regionalni informativni kanal nastao u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, a koji počinje s emitiranjem u 2014. godini, imenovao je Dubravka Merlića Direktorom programa za Hrvatsku.
Dubravko Merlić, utemeljitelj i izvršni direktor nezavisne produkcijske tvrtke Castor Multimedia, uređivat će iz Zagreba program N1 za Hrvatsku. Merlić je autor regionalno i međunarodno iznimno popularnog i nagrađivanog TV projekta "Piramida", emisije koja je uz ostala priznanja 2007. godine osvojila i cijenjenu međunarodnu nagradu Zlatna ruža (Rose d'Or) za najbolji TV šou . Svoju popularnost "Piramida" je potvrila i licencnim emitiranjem u osam zemalja.

U svojoj bogatoj novinarskoj karijeri, Merlić je uz ostalo bio urednik i voditelj Vijesti i Dnevnika HTV-a, te urednik Informativnog programa Hrvatske televizije.

Od 1992. do 1996. bio je urednik i voditelj regionalno prepoznate i gledane emisije "Slikom na sliku". Za svoj rad u toj emisiji, Merlić je proglašen Novinarom godine, a nagradu mu je 1995. godine dodijelilo Hrvatsko novinarsko društvo.

"N1 je ambiciozan i složen projekt koji želi postaviti visoke profesionalne standarde kao temeljno polazište u kreiranju programa," rekao je Merlić. „Stoga želimo angažirati profesionalce koji će točnim, brzim i atraktivnim vijestima privući gledatelje da gledaju i vjeruju našem kanalu. Na konkurentnom hrvatskom tv-tržištu to je ambiciozan, ali izvediv cilj." dodao je.

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN International-a, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će program emitirati iz tri velika informativna produkcijska centra u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu.

„Oduševljeni smo što se Dubravko Merlić pridružuje mreži N1 kao Direktor programa za Hrvatsku. Njegova sjajna karijera u novinarstvu i izuzetna sposobnost u kreiranju programa pomoći će nam da ljestvicu na N1 postavimo visoko," rekao je Brent Sadler, Generalni direktor N1 i nekadašnji nagrađivani viši međunarodni dopisnik za CNN. „Dubravko je sjajan komunikator s jedinstvenim talentom za prezentiranje i formatiranje vijesti na način koji je atraktivan za gledatelje," dodao je Sadler.

N1 je imenovao i Direktore programa za Bosnu i Hercegovinu i za Srbiju. To su za BiH Amir Zukić, glavni urednik regionalne direkcije turske novinske agencije Anadolija za Balkan sa sjedištem u Sarajevu, te za Srbiju Jugoslav Ćosić, urednik i voditelj s televizije B92 u Beogradu.

Glavni financijski investitor N1 je United Group, vodeća "pay TV" platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvaća i SBB, najvećeg kabelskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kabelske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi. U listopadu 2013. godine vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je United Group, što predstavlja prvu izravnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.

Tagovi: Dubravko Merlić, regionalni CNN, N1, Brent Sadler, Turner Broadcasting System Europe, Piramida
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Živo trgovanje na MTP, na Regulisanom tržištu tajac
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Živo trgovanje na MTP, na Regulisanom tržištu tajac
BEOGRAD – Tržišna aktivnost na Multilateralnoj trgovinskoj platformi (MTP) spasila je današnji ukupan promet na Beogradskoj berzi, budući da je investiciona aktivnost na Regulisanom tržištu potpuno zatajila.
Potražnja za kontejnerima ne posustaje
KONTEJNERI
Potražnja za kontejnerima ne posustaje
BERLIN - Usprkos pandemiji koronavirusa ili možda upravo zbog nje, već skoro šest mjeseci ne posustaje potražnja za kontejnerima za prijevoz tereta. Porastao je i promet brodara. Novinari Deutsche Wellea pokušali su odgovoriti zašto.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Atlantic nagrađen za rezultate
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Atlantic nagrađen za rezultate
ZAGREB - Četvrtak je Zagrerbačkoj burzi donio pad indeksa, ali i znatno veći promet što se može pripisati vrhuncu sezone objava poslovnih rezultata.
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
DOBAR ISKORAK
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
ANALIZA - Ministarstvo poljoprivrede je početkom veljače predložilo izmjene uvjeta pod kojima će se odobravati proizvodno vezane potpore (PVP) iz Programa izravnih plaćanja i Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi, a koji će se primjenjivati na zahtjeve za 2021. godinu.
Snažan rast azijskih indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Snažan rast azijskih indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica znatno porasle, nadoknadivši dio jučerašnjih gubitaka, jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja od jačanja inflacije i povećanja kamata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE