GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Državni inspektori započeli nadzor tržnica

Državni inspektori započeli nadzor tržnica
TRŽNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2021 / 09:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Državni inspektori započeli su nadzor tržnica. Potkraj rujna 106 inspektora obišlo je glavne tržnice u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Nadgledali su sve, od prijave radnika do higijene prostora, opreme, djelatnika i sanitarnih iskaznica.

Ponuda na riječkoj tržnici velika, a cijene “paprene”. Ponedjeljkom kao i svugdje drugdje, kupaca manje. Kupuje se i po komad, ne samo na kilogram, jer umijeće je kupiti domaće i zdravo, uz ionako već rastegnute plaće i mirovine, piše HRT.

Krizu osjećaju i kupci i prodavači.

“Utječe ova koronakriza, odrazilo se i na nas proizvođače, tako da je pala prodaja. Ali, zahvaljujući da imamo domaću kvalitetnu robu i konstantne mušterije, ljudi nas cijene”, govori Branko Ivković.

A najmovi su na mjesec i do 2 tisuće kuna po štandu.

“Ajooooj, kad su poplave onda bude katastrofa, onda je stvarno jako loše. Trebalo bi natkriti malo bolje, ruglo jedno. Nikada nije bilo gore nego što je sada na tržnici”, naglašava Marko Pilipović.

I dok je paviljon ribarnice jedan od ljepših, onaj za meso najosvjetljeniji, kat paviljona za mliječne proizvode već godinu i pol, otkako je epidemije, zjapi prazan.

“Naši kupci kupuju po potrebi koliko im treba za dan, a imamo ove na veliko ugostitelje i za sada sve ide. Jeste li zadovoljno smještajem na Riječkoj tržnici? Pa jesmo, ali moglo bi biti puno lijepše”, naglašava Ana Tomić.

A ljepše će biti onda kada gradska tvrtka Rijeka plus, u čijoj je nadležnosti riječka tržnica, dobije rezultate nadzora Državnog inspektorata, s čijom akcijom nisu bili upoznati. Nakon izvida tržnica u četiri najveća hrvatska grada, državni su inspektori uvrdili 69 povreda propisa, realizirat će prekršajne postupke i naloge, a na licu mjesta izrekli su i 11 novčanih kazni, u ukupnom iznosu od 40 tisuća i 700 kuna. Tijekom samog inspekcijskog nadzora otklonjeno je čak 28 povreda propisa.

Slične nadzore nastavljaju i na tržnicama na malo, u svim ostalim gradovima Hrvatske.

Tagovi: nadzor tržnica, Državni inspektorat
PROČITAJ I OVO
Ovo su tri razloga zbog kojih sve više investitora dodaje investicijsko zlato u svoj portfelj
ZLATO
Ovo su tri razloga zbog kojih sve više investitora dodaje investicijsko zlato u svoj portfelj
Investicijsko zlato u fizičkom obliku zlatnih poluga i zlatnika zadnjih je godina postalo popularan izbor kod domaćih investitora i štediša, što je u skladu s inozemnim trendovima.
Preminuo Charlie Munger, desna ruka Warrena Buffetta
IN MEMORIAM
Preminuo Charlie Munger, desna ruka Warrena Buffetta
NEW YORK - Milijarder Charlie Munger, investicijski mudrac koji se obogatio i prije nego što je postao desna ruka Warrena Buffetta u Berkshire Hathawayu, preminuo je u 99. godini.
Wall Street: Komentari iz Feda podigli indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Komentari iz Feda podigli indekse
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u utorak, nastavljajući uspon u studenom, jer su komentari dužnosnika Federalnih rezervi potaknuli nadu da središnja banka možda neće morati dodatno podizati kamatne stope.
Zagrebačka burza: Rast indeksa, HT u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Rast indeksa, HT u fokusu
ZAGREB - Utorak je donio nastavak rasta indeksa na Zagrebačkoj burzi uz slabašan promet.
Pokretanje InterCapital BET-TRN UCITS ETF-a na Bukureštanskoj burzi
FONDOVI
Pokretanje InterCapital BET-TRN UCITS ETF-a na Bukureštanskoj burzi
ZAGREB - Društvo INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT d.o.o. sklopilo je sa Investimentalom, ovlaštenim sudionikom i brokerom bukureštanske burze, ugovor za obaljanje poslova održavatelja tržišta za UCITS ETF pod-fond InterCapital BET TRN ETF-a, čije se uvrštenje očekuje u prvom kvartalu iduće godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE