GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Državni inspektorat prestao s radom, poslove preuzimaju ministarstva

Državni inspektorat prestao s radom, poslove preuzimaju ministarstva
PROCEDURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2014 / 17:25
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Državni inspektorat prestao je s radom kao zasebna institucija, a njegove poslove i djelatnike preuzima pet ministarstava koja su danas izvijestila o djelokrugu poslova koje preuzimaju te kontaktima za primjedbe i prijave nepravilnosti i nezakonitosti.
Temeljem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave, koji je na snagu stupio 1. siječnja ove godine, nakon 15 godina ukinut je Državni inspektorat, a poslove inspektorata i 786 njegovih zaposlenika preuzima pet ministarstava - rada i mirovinskog sustava, financija, gospodarstva, poljoprivrede i turizma.

S obzirom da su se u medijima pojavile dvojbe o budućem djelovanju inspektora koji sada pripadaju tim ministarstvima, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava priolpćilo je da je svako od navedenih ministarstava, razmjerno preuzetim poslovima, preuzelo određeni dio državnih službenika i namještenika te sva sredstva za rad, opremu, prostore i financijska sredstva kao i sve ostalo što je potrebno za neometan daljnji rad inspektora.

"Pojednostavljeno, inspektori i dalje nastavljaju raditi svoje poslove, na dosadašnjim lokacijama i radnim mjestima".

Ministarstvo rada napominje da u sastavu tog ministarstva djeluju inspektori rada te da je u tijeku prijenos potrebnih podataka i aplikacija s web stranice Državnog inspektorata na web stranicu Ministarstva, koji će biti završen početkom siječnja 2014. godine.

Do tada se svi podnesci koji se odnose na djelovanje inspektora rada mogu dostaviti u elektroničkom obliku na e-mail adresu: info@mrms.hr, ili poštom na adresu: Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb, izvijestili su iz Ministarstva.

Ministarstvo financija, Carinska uprava je objavila da taj resor preuzima obavljanje inspekcijskih poslova u području prometa roba i usluga, zaštite intelektualnog vlasništva, boravišne pristojbe, zabrane i sprječavanja neregistrirane djelatnosti i nezakonite trgovine.

Ministarstvo financija obavlja i inspekcijski nadzor nad naplatom proračunskih i ostalih prihoda iz područja roba i usluga, ugostiteljske djelatnosti i pružanja usluga u turizmu.

Za sve te poslove za koje je nadležno Ministarstvo financija sva pitanja, primjedbe te prijave nepravilnosti i nezakonitosti mogu se uputiti na - besplatni broj telefona 0800 12 22, e-mail: javnost@carina.hr ili pisanim putem na adresu Ministarstvo financija Carinska uprava, Humboldtova 4 a, 10000 Zagreb.

Ministarstvo gospodarstva je priopćilo da preuzima poslove Državnog inspektorata u okviru svog djelokruga - zaštite potrošača, opreme pod tlakom, kao i poslove rudarske te elektroenergetske inspekcije.

Ministarstvo nastavlja obavljati preuzete poslove te razmjerno tome preuzima dokumentaciju i državne službenike sukladno svom djelokrugu, navodi se u priopćenju i dodaje da građani zahtjeve mogu uputiti na e-mail: info@mingo.hr, ili se obratiti na broj telefona 01/ 6109 617.

Ministarstvo poljoprivrede pak preuzima poslove vezane uz inspekcije u poljoprivredi, a Ministarstvo turizma izvijestilo je da u sastavu tog ministarstva s početkom godine djeluju turistički inspektori u području ugostiteljske djelatnosti i pružanja usluga u turizmu.

Podnesci koji se odnose na djelovanje turističkih inspektora mogu se dostaviti na e-mail: inspekcija@mint.hr, ili poštom na adresu: Ministarstvo turizma, Prisavlje 14, 10000 Zagreb, s naznakom "za turističku inspekciju".

U većini resora za sada nemaju točne podatke o broju djelatnika koje preuzimaju, a neslužbeno se doznaje kako resor poljoprivrede preuzima 40-ak, Ministarstvo turizma 70-ak djelatnika, dok Ministarstvo gospodarstva preuzima oko 150 ljudi.

Tagovi: Državni inspektorat, Ministarstvo rada i socijalne skrbi
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bank: Mladi Amerikanci će pomoć države iskoristiti za kupnju dionica
ISTRAŽIVANJE
Deutsche Bank: Mladi Amerikanci će pomoć države iskoristiti za kupnju dionica
NEW YORK - Istraživanje Deutsche Banka pokazalo je da će mladi Amerikanci popriličan dio novca kojeg će dobiti od države (tzv. stimulativni čekovi) potrošiti na kupnju dionica.
Dolar prema kuni najjači u tri i pol mjeseca
TEČAJ
Dolar prema kuni najjači u tri i pol mjeseca
ANALIZA - Slijedeći svoj polupostotni rast iz veljače, HNB-ov srednji tečaj američkog dolara na početku ovog mjeseca je intenzivirao taj smjer.
Beogradska berza: Messer Tehnogas najtraženiji na početku nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Messer Tehnogas najtraženiji na početku nedelje
BEOGRAD – Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi nije doneo energičniju aktivnost investitora, ali su indeksi krenuli uzlaznom putanjom neutrališući gubitke zabeležene u petak..
Zagrebačka burza: CROBEX10 skočio na najvišu razinu od veljače 2020.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX10 skočio na najvišu razinu od veljače 2020.
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze tjedan su počeli snažnijim rastom vrijednosti, za nešto više od 0,9 posto, uz promet manji od pet milijuna kuna, dok je osjetniji pad cijene zabilježila dionica Privredne banke Zagreb (PBZ) nakon što je najavljeno njezino delistiranje.
Tajland promovira kanabis kao novi zamah ekonomiji
KONOPLJA
Tajland promovira kanabis kao novi zamah ekonomiji
BANGKOK - Tajlanđani su pohrlili na izložbu kanabisa u vrijeme dok rastu i ponuda i potražnja za tom biljkom nakon što je vlada odobrila njenu upotrebu u prehrani i drugim proizvodima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE