GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Država preuzima četiri tvrtke iz sastava Grupe 3. maj

Država preuzima četiri tvrtke iz sastava Grupe 3. maj
PREUZIMANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2013 / 14:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vlada je danas odlučila da će država u svoje vlasništvo preuzeti četiri tvrtke iz sastava Grupe 3. maj - 3. maj Motori i dizalice, 3. maj Tvornica industrijske brodske opreme (TIBO) , 3. maj Ugostiteljstvo i 3. maj STIM, a čime se stvaraju preduvjeti za privatizaciju riječkog 3. maja.
Sukladno pismu namjere pulskog Uljanika, koji je iskazao interes za kupnju samo dionica matičnog društva 3. maj, a ne i dionica i poslovnih udjela ovisnih društava u Grupi 3. maj, predloženo je da se dionice i poslovni udjeli četiri ovisna društva prenesu u stopostotno vlasništvo države, bez naknade, objasnio je na sjednici Vlade ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

"Time se otvaraju vrata za daljnje pregovore s Uljanikom u pripremi teksta ugovora o kupoprodaji 3. maja, a koji bi se trebao zaključiti tijekom svibnja", kazao je Vrdoljak.

Podsjetio je i da je Europska komisija jučer odobrila tekst ugovora za Brodotrogir.

Za privatizaciju Brodotrogira prihvaćena je ponuda tvrtke "Kermas energija" Danka Končara, s kojom je u siječnju parafiran ugovor.

Slijedi usuglašavanje završnog teksta ugovora za Brodotrogir koji bi se pred Vladom mogao naći za koji tjedan. Početkom travnja taj bi ugovor mogao biti i potpisan, a usporedo s tim i privatizacija 3. maja ide u pravom smjeru, rekao je Vrdoljak.

Uskoro se može očekivati i privatizacija IPK Tvornice ulja Čepin za koju su pristigle dvije obvezujuće ponude, a potpunijom je, kaže Vrdoljak, ocijenjena ponuda osječke tvrtke Mambo, koja je u sastavu Žito grupe.

Uz ponudu tvrtke Mambo, iz sastava Žito grupe u vlasništvu osječkog poduzetnika Marka Pipunića, za kupnju 81,48 posto dionica IPK Tvornice ulja Čepin pristigla je i ponuda američkog društva PS International.

Povjerenstvo je ponudu tvrtke Mambo, iz sastava Žito grupe, ocijenilo potpunijom i preciznijom, ta tvrtka planira nastaviti proizvodnju i u iduće dvije godine investirati 295 milijuna kuna, kazao je Vrdoljak dodajući kako bi u sljedećih nekoliko tjedana trebalo ispregovarati i konačni tekst ugovora.
Tagovi: 3, maj, Ivan Vrdoljak, 3. maj Motori i dizalice, 3. maj Tvornica industrijske brodske opreme, 3. maj Ugostiteljstvo, 3. maj STIM
PROČITAJ I OVO
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
CLOSING BELL BSE
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je nastavljen pad cena akcija i poslednjeg radnog dana u nedelji, a ukupan promet je, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, skočio na 1,24 milijarde dinara (10,5 miliona evra).
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
ZAGREB - Četvrti pad u posljednjih pet trgovina dovoljno govori o sentimentu na Zagrebačkoj burzi.
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
FOREX
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
LONDON - Dolar je danas oslabio prema jenu i švicarskom franku u nervoznoj trgovini na međunarodnim tržištima valuta budući da je širenje koronavirusa potaknulo strah od recesije, natjeravši trgovce na kupnju imovine koju smatraju sigurnim ulaganjem u nesigurnim vremenima.
Srbija nabavlja pet miliona maski
MASKE
Srbija nabavlja pet miliona maski
BEOGRAD - Za apoteke i zdravstvene ustanove u Srbiji biće nabavljeno pet miliona hirurških maski, a kupovina će biti ograničena, tako da jedna osoba može da kupi nekoliko komada, objavio je list Politika.
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
PREPORUKE
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
ANALIZA - Širenje epidemije koronavirusa uzburkalo je tržište u Aziji i drugdje i pogodilo lance opskrbe širom svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE