GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Društvu PBZ Invest odobreno osnivanje PBZ Moderate 30 fonda

Društvu PBZ Invest odobreno osnivanje PBZ Moderate 30 fonda
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2020 / 15:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na 5. ovogodišnjoj sjednici donijelo je rješenje kojim se PBZ Invest društvu s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima izdaje odobrenje za osnivanje i upravljanje otvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom PBZ Moderate 30.

Riječ je o otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom (UCITS fond) koji je, navodi se u prospektu, namijenjen ulagateljima koji žele ulagati na obvezničkim tržištima u Hrvatskoj i svijetu te dioničkim tržištima u svijetu, a spremni su prihvatiti umjerenu razinu rizičnosti fonda. Fond je u prospektu klasificiran kao „ostali", a kao investicijski cilj navodi se uvećanje vrijednosti imovine u srednjem ili dugom roku, s horizontom ulaganja od najmanje tri godine, ulažući pretežito u obveznice i instrumente tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči Republika Hvatska ili druga država članica EU, OECD-a i Srednjoeuropske zone slobodne trgovine te ulažući u udjele ili dionice investicijskih fondova koji pretežito ulažu u dionice izdavatelja koje kotiraju na tržištima EU i SAD-a, obveznice, instrumente tržišta novca i depozite. Fond je denominiran u eurima, a valuta uplata i isplata su euri i kune.

Na današnjoj sjednici doneseno je i rješenje kojim se, uslijed izmjena Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, odobravaju izmjene i dopune statuta ERSTE PLAVOG OBVEZNOG MIROVINSKOG FONDA – A, B i C kategorije.

Uz navedeno, izdano je rješenje kojim se Danijeli Josić, osnivačici obrta JOSIĆ, obrt za zastupanje u osiguranju iz Petrinje daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja, dok je Željki Bosilj, vlasnici obrta za zastupanje u osiguranju ME-ŽELJKA BOSILJ i Antoniu Benkoviću, vlasniku obrta za zastupanje u osiguranju MOJA POLICA, oba iz Varaždina, prestala važiti ranije izdana dozvola. Također, izdano je rješenje kojim se odbacuje zahtjev društva za zastupanje u osiguranju ZASTUPANJE VRBANI d.o.o. iz Zagreba za izdavanje dozvole za obavljanje djelatnosti zastupanja u osiguranju u stanici za tehnička vozila STP PAKRAC u Pakracu.

Tagovi: PBZ Invest, PBZ Moderate 30, Privredna banka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi porasli, Kospi najveći dobitnik
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli, Kospi najveći dobitnik
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak nakon što je američka središnja banka zadržala stopu saveznih fondova na 5,25% do 5,5% i pomaknula svoj "točkasti grafikon" na predviđanje samo jednog smanjenja stope ove godine.
Wall Street: S&P 500 prvi put iznad 5.400 bodova nakon objave Feda
REKORDI
Wall Street: S&P 500 prvi put iznad 5.400 bodova nakon objave Feda
NEW YORK - Indeks S&P 500 skočio je na rekord u srijedu nakon najnovije objave politike Federalnih rezervi i podataka o inflaciji u svibnju koji su ukazali na smanjenje pritiska na cijene.
Fed najavljuje samo jedno smanjenje kamata ove godine
KAMATNE STOPE
Fed najavljuje samo jedno smanjenje kamata ove godine
WASHINGTON - Federalne rezerve zadržale su u srijedu ključnu kamatnu stopu nepromijenjenom i nagovijestile da se očekuje samo jedno smanjenje prije kraja godine.
Slovenija bi trebala dobiti 428 milijuna eura iz Fonda solidarnosti EU
FONDOVI EU
Slovenija bi trebala dobiti 428 milijuna eura iz Fonda solidarnosti EU
LJUBLJANA - Nakon uvjeravanja državnog tajnika u Ministarstvu kohezije i regionalnog razvoja Srečka Đurova, Slovenija je nakon prošlogodišnjih poplava u Bruxelles poslala odgovarajuću prijavu za sredstva iz EU fonda solidarnosti.
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, indeksi porasli
ZAGREB - Srijeda je Zagrebačkoj burzi donijela rast indeksa uz znatno bolji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE