GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Društvu PBZ Invest odobreno osnivanje PBZ Moderate 30 fonda

Društvu PBZ Invest odobreno osnivanje PBZ Moderate 30 fonda
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2020 / 15:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na 5. ovogodišnjoj sjednici donijelo je rješenje kojim se PBZ Invest društvu s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima izdaje odobrenje za osnivanje i upravljanje otvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom PBZ Moderate 30.

Riječ je o otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom (UCITS fond) koji je, navodi se u prospektu, namijenjen ulagateljima koji žele ulagati na obvezničkim tržištima u Hrvatskoj i svijetu te dioničkim tržištima u svijetu, a spremni su prihvatiti umjerenu razinu rizičnosti fonda. Fond je u prospektu klasificiran kao „ostali", a kao investicijski cilj navodi se uvećanje vrijednosti imovine u srednjem ili dugom roku, s horizontom ulaganja od najmanje tri godine, ulažući pretežito u obveznice i instrumente tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči Republika Hvatska ili druga država članica EU, OECD-a i Srednjoeuropske zone slobodne trgovine te ulažući u udjele ili dionice investicijskih fondova koji pretežito ulažu u dionice izdavatelja koje kotiraju na tržištima EU i SAD-a, obveznice, instrumente tržišta novca i depozite. Fond je denominiran u eurima, a valuta uplata i isplata su euri i kune.

Na današnjoj sjednici doneseno je i rješenje kojim se, uslijed izmjena Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, odobravaju izmjene i dopune statuta ERSTE PLAVOG OBVEZNOG MIROVINSKOG FONDA – A, B i C kategorije.

Uz navedeno, izdano je rješenje kojim se Danijeli Josić, osnivačici obrta JOSIĆ, obrt za zastupanje u osiguranju iz Petrinje daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja, dok je Željki Bosilj, vlasnici obrta za zastupanje u osiguranju ME-ŽELJKA BOSILJ i Antoniu Benkoviću, vlasniku obrta za zastupanje u osiguranju MOJA POLICA, oba iz Varaždina, prestala važiti ranije izdana dozvola. Također, izdano je rješenje kojim se odbacuje zahtjev društva za zastupanje u osiguranju ZASTUPANJE VRBANI d.o.o. iz Zagreba za izdavanje dozvole za obavljanje djelatnosti zastupanja u osiguranju u stanici za tehnička vozila STP PAKRAC u Pakracu.

Tagovi: PBZ Invest, PBZ Moderate 30, Privredna banka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Likan: Mala ponuda i velika potražnja za nekretninama u regiji
RIJEČ AUTORITETA
Likan: Mala ponuda i velika potražnja za nekretninama u regiji
ZAGREB - Ideja o povezivanju tržišta u regionu dobija sve veći zamah u svim ekonomskim djelatnostima, pa i u industriji nekretnina, koja se možda najbrže razvija i prilagođava.
Zlato na najnižoj razini u dva mjeseca
OŠTAR PAD
Zlato na najnižoj razini u dva mjeseca
NEW YORK - Prošlotjedna događanja na tržištima kapitala bila su prepuna neizvjenosti jer je nad tržištima još uvijek visjela prijetnja da u Kongresu neće biti dogovora o podizanju gornje granice američkog javnog duga.
Svjetska tržišta: Tehnološki sektor podiže vrijednost Nasdaqa
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Tehnološki sektor podiže vrijednost Nasdaqa
NEW YORK - Na Wall Streetu je S&P 500 indeks prošloga tjedna blago porastao, ponajviše zahvaljujući snažnom skoku cijena dionica tehnoloških kompanija, dok su na europskim burzama indeksi pali.
Dolar ojačao treći tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar ojačao treći tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, trećega zaredom, što je posljedica nesigurnosti na burzama i povećanim očekivanjima da će Fed dodatno podignuti kamatne stope.
Zagrebačka burza: HT u fokusu na kraju svibnja, različiti smjerovi indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu na kraju svibnja, različiti smjerovi indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi CROBEX prošloga tjedna blago oslabio drugi tjedan zaredom, dok je CROBEX10 ojačao, a trgovalo se oprezno, na što ukazuje niži promet nego u prethodnom tjednu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE