GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Društvu PBZ Invest odobreno osnivanje PBZ Moderate 30 fonda

Društvu PBZ Invest odobreno osnivanje PBZ Moderate 30 fonda
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2020 / 15:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na 5. ovogodišnjoj sjednici donijelo je rješenje kojim se PBZ Invest društvu s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima izdaje odobrenje za osnivanje i upravljanje otvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom PBZ Moderate 30.

Riječ je o otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom (UCITS fond) koji je, navodi se u prospektu, namijenjen ulagateljima koji žele ulagati na obvezničkim tržištima u Hrvatskoj i svijetu te dioničkim tržištima u svijetu, a spremni su prihvatiti umjerenu razinu rizičnosti fonda. Fond je u prospektu klasificiran kao „ostali", a kao investicijski cilj navodi se uvećanje vrijednosti imovine u srednjem ili dugom roku, s horizontom ulaganja od najmanje tri godine, ulažući pretežito u obveznice i instrumente tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči Republika Hvatska ili druga država članica EU, OECD-a i Srednjoeuropske zone slobodne trgovine te ulažući u udjele ili dionice investicijskih fondova koji pretežito ulažu u dionice izdavatelja koje kotiraju na tržištima EU i SAD-a, obveznice, instrumente tržišta novca i depozite. Fond je denominiran u eurima, a valuta uplata i isplata su euri i kune.

Na današnjoj sjednici doneseno je i rješenje kojim se, uslijed izmjena Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, odobravaju izmjene i dopune statuta ERSTE PLAVOG OBVEZNOG MIROVINSKOG FONDA – A, B i C kategorije.

Uz navedeno, izdano je rješenje kojim se Danijeli Josić, osnivačici obrta JOSIĆ, obrt za zastupanje u osiguranju iz Petrinje daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja, dok je Željki Bosilj, vlasnici obrta za zastupanje u osiguranju ME-ŽELJKA BOSILJ i Antoniu Benkoviću, vlasniku obrta za zastupanje u osiguranju MOJA POLICA, oba iz Varaždina, prestala važiti ranije izdana dozvola. Također, izdano je rješenje kojim se odbacuje zahtjev društva za zastupanje u osiguranju ZASTUPANJE VRBANI d.o.o. iz Zagreba za izdavanje dozvole za obavljanje djelatnosti zastupanja u osiguranju u stanici za tehnička vozila STP PAKRAC u Pakracu.

Tagovi: PBZ Invest, PBZ Moderate 30, Privredna banka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE