GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Drakopoulos novi predsjednik NO-a, a Thürriegl novi CFO HT-a

Drakopoulos novi predsjednik NO-a, a Thürriegl novi CFO HT-a
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2016 / 13:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon odluke Glavne Skupštine HT-a o izboru članova NO-a, Nadzorni odbor je, na sjednici održanoj 11. svibnja, donio odluku o izboru dr.sc. Iliasa Drakopoulosa za predsjednika NO-a te dr.sc. Ivana Mišetića za zamjenika predsjednika. 
Dr.sc. Drakopoulos član je Nadzornog odbora od lipnja 2013. godine kao jedan od predstavnika Deutsche Telekoma AG. Dr.sc. Drakopoulos je trenutno na položaju višeg direktora za poslovnu izvrsnost u Deutsche Telekomu gdje upravlja B2B/ICT poslovanjem u Europi te globalnim poslovanjem multinacionalne korporacije za usluge mobilnosti. Prethodno je bio glavni direktor za tehnologiju i operacije u društvu OTE. Dr.sc. Ivan Mišetić, „stari – novi“ zamjenik predsjednika u članstvu je Nadzornog odbora od 2008. godine kao njegov nezavisni član.

Nadzorni odbor imenovao je Josefa Thürriegla članom Uprave i glavnim direktorom za financije na razdoblje od tri godine s početkom od 1. lipnja 2016. godine. Thürriegl na toj poziciji nasljeđuje dr. Kai-Ulricha Deissnera koji je napustio Društvo 1. travnja 2016. godine.

Josef dolazi iz središnjice DT-a, s funkcije potpredsjednika za funkcionalni kontroling za Europu. Prije toga, u razdoblju od 2000. do 2009. godine obavljao je rukovodeće poslove u Hrvatskom Telekomu u području financija, od savjetnika člana Uprave za financije i izvršnog direktora za kontroling do člana Izvršnog odbora za financije T-Coma (bivše organizacijske jedinice HT-a za poslovanje fiksne mreže), te člana Uprave za poslovanje fiksne mreže u HT-ovom povezanom društvu HT Mostar.    

Nadalje, Thorsten Albers podnio je ostavku na mjesto člana Uprave i glavnog direktora za tehniku i informacijske tehnologije, a Hrvatski Telekom napušta 15. svibnja 2016. godine i nastavlja karijeru u Deutsche Telekom Grupi. Do imenovanja novog člana Uprave, odgovornost glavnog direktora za tehniku i informacijske tehnologije preuzima predsjednik Uprave.  

Davor Tomašković, predsjednik Uprave i glavni direktor izjavio je sljedeće:

„Iliasu čestitam na izboru i radujem se nastavku suradnje u njegovoj novoj ulozi predsjednika Nadzornog odbora. Josef je bio u kompaniji gotovo 9 godina i cijelu karijeru obavlja poslove na funkcijama upravljanja u području financija i razvoja poslovnih segmenata i zadovoljan sam što se pridružuje našem timu i što ćemo moći iskoristiti njegova iskustva i stručnost.

U ime Uprave zahvaljujem Thorstenu na njegovu doprinosu u razvoju HT Grupe i želim mu puno uspjeha u budućem radu u DT Grupi“.
 
Nadzorni odbor broji devet članova i to dr.sc. Ilias Drakopoulos, predsjednik, dr.sc. Ivan Mišetić, zamjenik predsjednika, članovi dr.sc. Oliver Knipping, Damir Grbavac, Dolly Predovic, Evelyn Jakobs, Marc Stehle, Eirini Nikolaidi i Vesna Mamić.

Tagovi: Elias Drakopoulos, Josef Thürriegl, Hrvatskio Telekom, Ivan Mišetić, Deutsche Telekom
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobex indeksi porasli, no uz skroman promet, pri čemu niti jedno izdanje nije imalo milijunski promet.
Dolar stabilan pred izvješće o zapošljavanju u SAD-u
FOREX
Dolar stabilan pred izvješće o zapošljavanju u SAD-u
LONDON - Dolar u petak nije bilježio veće promjene prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima pred objavu ključnog izvješća o zapošljavanju u SAD-u, koje investitori čekaju radi jasnijih smjernica u vezi budućih poteza američkog Feda.
Azijska tržišta: Indeksi porasli, trgovina oprezna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli, trgovina oprezna
TOKYO – Na većini azijskih burzi cijene su dionica u petak porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, no trguje se oprezno dok ulagači prate vijesti o omikron varijanti koronavirusa i špekuliraju o monetarnoj politici Feda.
Wall Street odskočio nakon dva dana oštrog pada
U PLUSU
Wall Street odskočio nakon dva dana oštrog pada
NEW YORK – Nakon dva dana oštrog pada, na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi snažno porasli, no ulagači i dalje s opreznom prate vijesti o omikron varijanti koronavirusa.
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, Turusthotel dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, Turusthotel dobitnik dana
ZAGREB - Srijeda je Zagrebačkoj burzi donijela pad indeksa uz uobičajeno slab volumen trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE