GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dostupni podaci o korisnicima poljoprivrednih potpora

Dostupni podaci o korisnicima poljoprivrednih potpora
PODACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2015 / 08:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Agencija za plaćanja objavila je tražilicu u kojoj se mogu pretraživati podaci o korisnicima poljoprivrednih potpora.
Zemlje članice EU-a moraju od 1. lipnja provoditi nova pravila o transparentnosti u provedbi Zajedničke poljoprivredne politike, što uključuje objavu imena korisnika subvencija, iznose i vrstu mjera za koje primaju te iznose. Za objavu tih informacija zadužena su ministarstva poljoprivrede zemalja članica.

Sukladno pravnoj regulativi, Hrvatska još od 2008. godine objavljuje popis korisnika potpora u poljoprivredi za prethodnu godinu, a popis se nalazi na web stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, kažu u Ministarstvu poljopriverde.

Popis je dosad sadržavao listu korisnika po svakoj ostvarenoj potpori (izravna plaćanja, ekološka poljoprivreda, integrirana proizvodnja, osiguranje u poljoprivredi itd.).

"Od ove godine, radi što jednostavnijeg pretraživanja podataka o korisnicima potpora i sukladno EU-ovoj regulativi, Agencija za plaćanja je objavila tražilicu u kojoj se podaci mogu pretraživati po korisniku, vrsti potpore, općini/naselju te iznosima isplate. Tražilica obuhvaća listu korisnika za financijsku 2013. i 2014. godinu, a ostaje dostupna na web stranici dvije godine od objave", navode u tome ministarstvu.

Tagovi: poljoprivredne potpore, poljoprivredni poticaji, subvencije, Europska komisija
PROČITAJ I OVO
Mnogi hoteli neće se ni otvarati, turističkom sektoru nedostaje 35.000 ljudi
VELIKI PROBLEM
Mnogi hoteli neće se ni otvarati, turističkom sektoru nedostaje 35.000 ljudi
RIJEKA - U Hrvatskoj će ove godine u turističkom sektoru nedostajati između 30 i 35 tisuća radnika. Problem nedostaka radne snage eskalirao je lani kada neki hoteli, i to ne samo oni niže kategorije, nisu otvarali svoja vrata u glavnoj sezoni jer nije bilo djelatnika koji bi sezonu uopće odradili.
Zagrebačka burza: Oštar pad indeksa na kraju tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oštar pad indeksa na kraju tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobexi oštro pali, oslabivši drugi dan zaredom, čime prate svjetske burze koje su pod pritiskom jer se uskoro očekuje povećanje kamatnih stopa u SAD-u.
HPK: Čeka nas povijesno najskuplja proljetna sjetva
SJETVA
HPK: Čeka nas povijesno najskuplja proljetna sjetva
ZAGREB - Hrvatsku čeka povijesno najskuplja proljetna sjetva u kojoj troškovi po hektaru mogu doseći šest tisuća kuna, upozorava u petak Hrvatska poljoprivredna komora (HPK).
Azijska tržišta: Indeksi pali, kineski poticaji pali u drugi plan
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, kineski poticaji pali u drugi plan
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica pale jer je ulagače obeshrabrio jučerašnji oštar pad Wall Streeta, pa su gospodarski poticaji u Kini pali u drugi plan.
Wall Street pao treći dan zaredom
PAD
Wall Street pao treći dan zaredom
NEW YORK – Na Wall Streetu su cijene dionica znatno pale i u četvrtak, treći dan zaredom, pa su na putu gubitaka treći tjedan zaredom jer se ulagači pripremaju za povećanje kamatnih stopa američke središnje banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE