GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dosta je Hebranga

Dosta je Hebranga
POVJERENIK BEZ IDEJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2015 / 14:43
Autor: Miroslav Flego
KOLUMNA - Čini se da se naslućuje kraj izbjegličkoj krizi pa i katastrofi, barem kada je riječ o Hrvatskoj, a za ostale nas ionako nije briga.
"Genijalna" rješenja iz kuhinje Andrije Hebranga već gotovo 24 sata zagađuju eter.

Naime, čim ga je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer popodne imenovala svojim osobnim povjerenikom za izbjeglice, Andrija Hebrang se odmah uputio na trusno područje, u istočnu Slavoniju, doduše ne baš u Tovarnik već u Vinkovce gdje je sinoć uz Predsjednicu i uz visoke dužnosnike HDZ-a poput Vladimira Šeksa (sa suprugom), Tomislava Čuljka, nazočio svečanosti otvaranja 50. Vinkovačkih jeseni, ali je provjeravajući podatke iste večeri Predsjednicu izvijestio kako se u naredna dva dana očekuje dolazak 40.000 izbjeglica. Ovaj je podatak iznenadio i samu Predsjednicu naviklu, inače na svakakve informacije jer čini se, čak ni Andrija Hebrang (69) ne uspjeva smanjiti priliv migranata. Dobro da su mu pomoćnici iskusni hrvatski muževi Jure Radić (62), Mate Granić (68) i Ivica Kostović (72) pa bi se stanje uskoro moglo popraviti i na Tovarniku više neće biti toliki pritisak.
 
Ministar Ranko Ostojić se čudi odakle Predsjednici informacije o 40 tisuća izbjeglica, ali se sjetio Hebranga pa je napokon shvatio kako je to, zapravo, stvaranje paralelne linije zapovjedanja i djelovanja – jedan je ona aktualne Vlade, a druga je HDZ-a. Otprilike kao što je bilo za nedavne poplave u županjskoj Posavini kada su vladajući u Vukovarsko-srijemskoj županiji – HDZ – kritizirali rad vladajućih u državi, ali, valja priznati, i ne mješajući se previše u taj rad. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kao glavna zapovjednica Hrvatske vojske, i dalje navija, kao i njeni bliski politički suborci, za izlazak vojske na granicu iako nije nikada objasnila kako bi to vojska spriječavala ulazak migranata kroz kukuruzišta (snajperima, psima, mitraljeskim gnijezdima?).

No, "objasnio" je zato Herbarng koji je danas u gluposti otišao korak dalje pa ustvrdio kako je vojsku trebalo izvesti na granice, ali ne da pucaju, lupaju i bodu, nego da fizički tijelima spriječe ulazak migranata u Hrvatsku. Doista nije jasno kakav koristan savjet predsjednica od Herbranga može čuti. Hebranga je ipak bilo dosta, ako već i bira diletante, predsjednici savjetujemo neka izabere neko novo lice, barem će biti zanimljivije.

Prvi čovjek HDZ-a Tomislav Karamarko jučer je rekao da vojsku "treba rasporediti na granicu". Zanimljivo je da Karamarko nije bio sinoć u Vinkovcima pa nije mogao nazočiti ni Županijskom stožeru za zaštitu i spašavanje kojemu je bila nazočna predsjednica i njen osobni povjerenik za izbjegličku krizu koji su se složili kako je "stanje na terenu gore nego se mislilo".

Očito nisu čitali portale koji iz sata u sat izvješćuju o stalnom priljevu migranata u Hrvatsku, ali i stalnom odvoženju izbjeglica u prihvatne centre ili na granicu s Mađarskom ili Slovenijom. Znalo je biti i gore, gospođo Predsjednice, samo Vi to niste smjeli znati.
Tagovi: Andrija Hebrang, Kolinda Grabar Kitarović, HDZ, Tomislav Čuljak, Jure Radić, Ranko Ostojić, izbjeglice, migranti
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije obezbedilo je da na Beogradskoj berzi danas bude zabeležen visok promet u ukupnom iznosu od gotovo 294,8 miliona dinara (2,5 miliona evra), dok su berzanski indeksi potonuli i na dnevnom i na nedeljnom nivou.
WHO ne savjetuje državama da putovanja uvjetuju cijepljenjem
PUTOVANJA
WHO ne savjetuje državama da putovanja uvjetuju cijepljenjem

ŽENEVA - Izvanredni odbor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u petak je državama savjetovao da ne uvjetuju međunarodna putovanja dokazima o cijepljenju ili imunitetu.

Butković: Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta prema planu i bez kašnjenja
DOBRE VIJESTI
Butković: Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta prema planu i bez kašnjenja
KOMARNA - Ministar prometa Oleg Butković sa suradnicima obišao je gradilište Pelješkog mosta, ocijeniviši da gradnja teče prema planu i bez kašnjenja i da bi sve trebalo biti gotovo do sredine 2022. godine.
Dolar ojačao uslijed manje sklonosti investitora prema riziku
FOREX
Dolar ojačao uslijed manje sklonosti investitora prema riziku
LONDON - Dolar je ojačao u petak na međunarodnim tržištima prema najvažnijim svjetskim valutama, a rizičnije valute su oslabile jer su investitore obeshrabrile neizvjesnosti po mnogim pitanjima pa su manje bili skloni riziku.
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba dobitnica dana, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba dobitnica dana, indeksi porasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi, ali i nešto slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE