GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobri rezultati kompanija podržali Wall Street

Dobri rezultati kompanija podržali Wall Street
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2021 / 06:54
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima niza kompanija i solidnom, premda usporenom, rastu američkog gospodarstva.

Dow Jones ojačao je 153 boda ili 0,44 posto, na 35.084 boda, dok je S&P 500 porastao 0,42 posto, na 4.419 bodova, a Nasdaq indeks 0,11 posto, na 14.778 bodova.

Tijekom trgovanja Dow Jones i S&P 500 dosegnuli su nove rekordne razine, no do kraja dana izgubili su dio početnih dobitaka.

Pritom su najviše porasle cijene dionica u sektorima koji su najviše osjetljivi na gospodarska kretanja, kao što su financijski, energetski i rudarski.

Jučer je objavljeno da je u drugom tromjesečju američko gospodarstvo poraslo po anualiziranoj stopi od 6,5 posto, znatno sporije u odnosu na 8,5 posto, koliko su očekivali analitičari u anketi Reutersa.

No, to nije razočaralo ulagače, s obzirom da je to nešto brži rast nego u prvom kvartalu i da je bruto domaći proizvod (BDP) dosegnuo razine od prije pandemije koronavirusa.

Naime, BDP je na kraju drugog kvartala iznosio 19.400 milijardi dolara, dok je u posljednjem tromjesečju 2019. iznosio 19.200 milijardi.

Podršku tržištu pružili su, pak, bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati kompanija.

Poslovna izvješća dosad je objavilo gotovo polovica kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, pri čemu ih je gotovo 91 posto ostvarilo veću zaradu nego što se očekivalo.

Stoga sada analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u drugom tromjesečju porasle oko 87 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su još nedavno očekivali rast od 66 posto.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,88 posto, na 7.078 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,45 posto, na 15.640 bodova, a pariški CAC 0,37 posto, na 6.633 boda.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE