GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobra godina za hrvatske marine

Dobra godina za hrvatske marine
NAUTIČKI TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 07:31
Autor: SEEbiz / HRT
RIJEKA - Prema podacima sustava e-Visitor, od početka godine u segmentu nautičkog čartera ostvareno je 170 tisuća dolazaka i više od milijun noćenja. Mnogo je to bolji rezultat nego lani, a polako se približava i rekordnim brojevima iz 2019.

ACI-jeve i privatne marine na Kvarneru ostvaruju velik dio tih rezultata jer, iako su podignuli standard i kvalitetu usluge, nisu mijenjali cijene. Naime, nautičari su tek u lipnju počeli dolaziti u kvarnerske marine tako da nije bilo rane sezone.

Frank Bolvari, liječnik iz Austrije u marini Punat boravio je još kao dječak. Ima lijepe uspomene, a sada dolazi već četvrtu godinu. Punat mu odgovara kao izlazna točka za putovanja po Jadranu.

U lipnju se intenzivirao i tranzit. Nadaju se nastavku dobre sezone, a goste nastoje zadržati i cijenom usluge. Direktorica Marine Punat Renata Marević kaže kako cijene nisu dirali, osim u nekim segmentima. Radi se samo malom dijelu brodova koji se nalaze na određenoj poziciji u centralnom bazenu.

- U ovom poslu ne možete preživjeti radeći tri mjeseca. Nama treba puno toga, predsezone nije bilo, ali ako odradimo glavnu sezonu i dio posezone - mi ćemo biti zadovoljni, govori Željko Cvetković, vlasnik charter tvrtke.

I u ACI marini Opatija, jednoj od najstarijih u Hrvatskoj, zadovoljni su ostvarenim rezultatima. Prvih pet mjeseci su, kaže direktor marine Anđelko Petrinić - gotovo na 2019.. Naime, radi se o marini 'godišnjaka' - od 280 ima oko 250 stalnih godišnjih vezova, stalnih gostiju.

Najave za sezonu su dobre. Budući da je riječ o izoliranom odmoru, nautički se turizam i lani pokazao vrlo otpornim na pandemijske uvjete.

Tagovi: nautički turizam, ACI marina Opatija, Marina Punat, hrvatski turizam, jahte, megajahte, jahtaši
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE