GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobra godina za hrvatske marine

Dobra godina za hrvatske marine
NAUTIČKI TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 07:31
Autor: SEEbiz / HRT
RIJEKA - Prema podacima sustava e-Visitor, od početka godine u segmentu nautičkog čartera ostvareno je 170 tisuća dolazaka i više od milijun noćenja. Mnogo je to bolji rezultat nego lani, a polako se približava i rekordnim brojevima iz 2019.

ACI-jeve i privatne marine na Kvarneru ostvaruju velik dio tih rezultata jer, iako su podignuli standard i kvalitetu usluge, nisu mijenjali cijene. Naime, nautičari su tek u lipnju počeli dolaziti u kvarnerske marine tako da nije bilo rane sezone.

Frank Bolvari, liječnik iz Austrije u marini Punat boravio je još kao dječak. Ima lijepe uspomene, a sada dolazi već četvrtu godinu. Punat mu odgovara kao izlazna točka za putovanja po Jadranu.

U lipnju se intenzivirao i tranzit. Nadaju se nastavku dobre sezone, a goste nastoje zadržati i cijenom usluge. Direktorica Marine Punat Renata Marević kaže kako cijene nisu dirali, osim u nekim segmentima. Radi se samo malom dijelu brodova koji se nalaze na određenoj poziciji u centralnom bazenu.

- U ovom poslu ne možete preživjeti radeći tri mjeseca. Nama treba puno toga, predsezone nije bilo, ali ako odradimo glavnu sezonu i dio posezone - mi ćemo biti zadovoljni, govori Željko Cvetković, vlasnik charter tvrtke.

I u ACI marini Opatija, jednoj od najstarijih u Hrvatskoj, zadovoljni su ostvarenim rezultatima. Prvih pet mjeseci su, kaže direktor marine Anđelko Petrinić - gotovo na 2019.. Naime, radi se o marini 'godišnjaka' - od 280 ima oko 250 stalnih godišnjih vezova, stalnih gostiju.

Najave za sezonu su dobre. Budući da je riječ o izoliranom odmoru, nautički se turizam i lani pokazao vrlo otpornim na pandemijske uvjete.

Tagovi: nautički turizam, ACI marina Opatija, Marina Punat, hrvatski turizam, jahte, megajahte, jahtaši
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE