GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobra godina za hrvatske marine

Dobra godina za hrvatske marine
NAUTIČKI TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 07:31
Autor: SEEbiz / HRT
RIJEKA - Prema podacima sustava e-Visitor, od početka godine u segmentu nautičkog čartera ostvareno je 170 tisuća dolazaka i više od milijun noćenja. Mnogo je to bolji rezultat nego lani, a polako se približava i rekordnim brojevima iz 2019.

ACI-jeve i privatne marine na Kvarneru ostvaruju velik dio tih rezultata jer, iako su podignuli standard i kvalitetu usluge, nisu mijenjali cijene. Naime, nautičari su tek u lipnju počeli dolaziti u kvarnerske marine tako da nije bilo rane sezone.

Frank Bolvari, liječnik iz Austrije u marini Punat boravio je još kao dječak. Ima lijepe uspomene, a sada dolazi već četvrtu godinu. Punat mu odgovara kao izlazna točka za putovanja po Jadranu.

U lipnju se intenzivirao i tranzit. Nadaju se nastavku dobre sezone, a goste nastoje zadržati i cijenom usluge. Direktorica Marine Punat Renata Marević kaže kako cijene nisu dirali, osim u nekim segmentima. Radi se samo malom dijelu brodova koji se nalaze na određenoj poziciji u centralnom bazenu.

- U ovom poslu ne možete preživjeti radeći tri mjeseca. Nama treba puno toga, predsezone nije bilo, ali ako odradimo glavnu sezonu i dio posezone - mi ćemo biti zadovoljni, govori Željko Cvetković, vlasnik charter tvrtke.

I u ACI marini Opatija, jednoj od najstarijih u Hrvatskoj, zadovoljni su ostvarenim rezultatima. Prvih pet mjeseci su, kaže direktor marine Anđelko Petrinić - gotovo na 2019.. Naime, radi se o marini 'godišnjaka' - od 280 ima oko 250 stalnih godišnjih vezova, stalnih gostiju.

Najave za sezonu su dobre. Budući da je riječ o izoliranom odmoru, nautički se turizam i lani pokazao vrlo otpornim na pandemijske uvjete.

Tagovi: nautički turizam, ACI marina Opatija, Marina Punat, hrvatski turizam, jahte, megajahte, jahtaši
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, Turusthotel dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, Turusthotel dobitnik dana
ZAGREB - Srijeda je Zagrebačkoj burzi donijela pad indeksa uz uobičajeno slab volumen trgovine.
Marić o Rafaleima: Indeksacija 45 milijuna, PDV 111 milijuna eura
AVIONI
Marić o Rafaleima: Indeksacija 45 milijuna, PDV 111 milijuna eura
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je pojasnio da je kod ugovora o kupnji višenamjenskog borbenog aviona Rafale i klauzule o indeksaciji cijena riječ o iznosu od oko 45 milijuna eura, dok se kod ugovora s komercijalnim tvrtkama na obvezu PDV-a odnosi ukupno 111 milijuna eura, a taj PDV Hrvatska plaća sama sebi.
Include pokrenuo treći kampanju za prikupljanje kapitala na Funderbeamu
KAMPANJA
Include pokrenuo treći kampanju za prikupljanje kapitala na Funderbeamu
ZAGREB - Solinski Include, osnivača Ivana Mrvoša, u četvrtak je lansirao novu, treću po redu kampanju za prikupljanje kapitala na Funderbeam platformi, u kojoj planira od zainteresiranih investitora prikupiti do milijun eura novog kapitala.
Cijene hrane u studenome na najvišoj razini u više od 10 godina
HRANA
Cijene hrane u studenome na najvišoj razini u više od 10 godina
RIM - Cijene hrane porasle su u svijetu u studenome četvrti mjesec zaredom, dosgnuvši najvišu razinu u više od 10 godina, potaknute snažnom potražnjom za pšenicom i mliječnim proizvodima, objavila je u četvrtak agencija Ujedinjenih naroda za hranu FAO.
Dolarov indeks stabilan, investitori čekaju nove smjernice
FOREX
Dolarov indeks stabilan, investitori čekaju nove smjernice
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak nije bilježio veće promjene prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima dok investitori prate smjernice iz američkog Feda o dinamici smanjenja poticaja i nove informacije o omikronu, novoj varijanti koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE