GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Ilirije na Službenom tržištu Zagrebačke burze

Dionice Ilirije na Službenom tržištu Zagrebačke burze
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2015 / 14:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ilirija d.d., turistička kompanija iz Biograda na moru, svoje je dionice uvrstila na Službeno tržište Zagrebačke burze.

Od danas je započelo trgovanje redovnim dionicama ILIRIJE d.d., oznake ILRA-R-A, na Službenom tržištu Zagrebačke burze povodom čega je na Zagrebačkoj burzi održano svečano potpisivanje ugovora.

Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije d.d., koji je u ime Ilirije d.d. potpisao Ugovor i održao prezentaciju kompanije, izrazio je zadovoljstvo uspješno završenim procesom dokapitalizacije i uvrštenjem dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze:

 „Uvrštenjem dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze pred sebe smo, svoje vlasnike, dioničare, zaposlenike i menadžere utrli novi put, želeći da budemo snažna, zdrava i za javnost otvorena kompanija, spremna i sposobna pratiti i brzo reagirati na sve promjene na tržištu. Ovom strateškom odlukom dugoročno osnažujemo svoju sveukupnu kapitalnu poziciju i potencijal, potičemo i osiguravamo preduvjete za daljnja kapitalna investicijska ulaganja širem krugu potencijalnih investitora u vrijednosnice Društva, dodatno ističemo i do sada izraženu transparentnost u svom poslovanju kako spram investicijske tako i sveukupne javnosti, te posebno ojačavamo svoju razvojnu filozofiju i snagu u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti.

Siguran sam da će današnjim događajem, kao i nedavno uspješno završenim procesom dokapitalizacije, biti stvoreni temelji za daljnji razvoj Ilirije i jačanje njenog korporativnog, institucionalnog i javnog karaktera, doprinijet će se daljnjem razvoju turističke ponude svih sektora kompanije, kvalitetnom produženju turističke sezone kao i daljnjem razvoju inovativnog, komplementarnog i održivog turizma – na čemu Ilirija intenzivno radi posljednjih nekoliko godina s posebnim naglaskom na prednost destinacijskom menadžmentu kroz suradnju sa svim relevantnim nositeljima razvoja hrvatskog turizma na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.“

Dinko Novoselec, predsjednik Uprave AZ-a osvrnuo se na proces dokapitalizacije Ilirije d.d. i rekao:

„Izuzetno nam je drago što smo ulaganje u Iliriju d.d. proveli upravo kroz dokapitalizaciju, što je naš preferirani oblik ulaganja jer se sredstva ulažu u dalji rast i razvoj kompanije i time doprinose razvoju hrvatskog turizma kao jedne od vodećih gospodarskih grana. Uvrštenje  dionica Ilirije d.d. na Službeno tržište Zagrebačke burze pokazuje da je Ilirija d.d. tvrtka koja želi i dalje raditi na transparentnosti poslovanja, koje je uz dobre poslovne rezultate, glavni preduvjet za buduće investicije i dalji razvoj kompanije.“

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, izjavila je:

„Pozdravljam odluku o uvrštenju dionica Ilirije d.d. u najzahtjevniji aktivni trgovinski segment Zagrebačke burze, Službeno tržište. Društvo je time pokazalo svoju posvećenost transparentnosti i ispunjavanju najviših kriterija tržišta kapitala te vjerujemo da će ovaj potez donijeti brojne dobrobiti kako Iliriji d.d., tako i dioničarima."

Ilirija d.d. kao javno dioničko društvo, koje je i do sada kotiralo na Zagrebačkoj burzi, na njenom Redovnom tržištu, podatke o svom poslovanju kao i sve relevantne odluke oduvijek je predstavljala javnosti čineći ih u svakom trenutku dostupnim svim državnim, financijskim i ostalim ustanovama, dioničarima, bankarskim intitucijama, fondovima, udruženjima, poslovnim partnerima, i institucionalnim, individualnim te ostalim investitorima na uređenom tržištu kapitala u Republici Hrvatskoj. Prelaskom na Službeno tržište obvezujemo se na znatno veću razinu transparentnosti i odgovornosti prema cjelokupnoj javnosti.

    

Tagovi: Ilirija, Zagrebačka burza, Goran Ražnjević, Dinko Novoselec, Ivana Gažić, ZSE:ILRA-R-A
PROČITAJ I OVO
Evo kako bogati putuju bez obzira na ograničenja, profitirala i Crna Gora
RECEPT
Evo kako bogati putuju bez obzira na ograničenja, profitirala i Crna Gora
LONDON - Prijave za putovnicu u elitnom svijetu migracija ne temelje se toliko na državljanstvu, koliko na bogatstvu i spremnosti da se na taj način slobodno krećete širom planete.
Zagrebačka burza: Dionice Valamara najjače u četiri tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dionice Valamara najjače u četiri tjedna
ZAGREB - Na domaćem tržištu kapitala u ponedjeljak je vladao pozitivan sentiment, dionički indeksi su se vratili u zeleni teritorij, dok se razdoblje niske likvidnosti nastavilo.
Dolar ojačao, trgovci fokusirani na američke potpore u koronakrizi
FOREX
Dolar ojačao, trgovci fokusirani na američke potpore u koronakrizi
LONDON - Dolar je u ponedjeljak ojačao prema euru i švicarskom franku na međunarodnim tržištima valuta budući da su se ulagači fokusirali na američke potpore u koronakrizi i na eskalaciju napetosti između SAD-a i Kine.
U dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno oko 70 posto lanjskog rezultata
SOLIDNO
U dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno oko 70 posto lanjskog rezultata
ZAGREB - U Hrvatskoj je od 1. do 9. kolovoza ostvareno više od milijun dolazaka turista i 7,2 milijuna noćenja, što je oko 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju, podaci su Hrvatske turističke zajednice (HTZ) iz sustava eVisitor objavljeni u ponedjeljak.
Mlađi kupuju bitcoin, stariji zlato
MODELI
Mlađi kupuju bitcoin, stariji zlato
ANALIZA - Ponašanje privatnih ulagača tijekom pandemije covida-19 uvelike varira ovisno o dobnoj skupini, otkrili su stručnjaci investicijske banke JP Morgan Chase.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE