GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničarima KD Groupa smiješi se dividenda od 11,50 eura

Dioničarima KD Groupa smiješi se dividenda od 11,50 eura
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2021 / 20:12
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Glavna skupština KD Groupa odlučit će 9. lipnja o prijedlogu da tvrtka od nešto manje od 37 milijuna eura raspodjeljive dobiti za dividende izdvoji 24,8 milijuna eura ili 11,50 eura bruto po dionici.

Kao što je vidljivo iz danas objavljene reference u novinama Dnevnik i na internetskim stranicama Ljubljanske burze, preostala bilančna dobit u iznosu od 12,2 milijuna eura ostala bi neraspoređena kao zadržana dobit, a o njezinoj uporabi odlučivat će se u sljedećim poslovnim godinama .

Skupština bi članovima Uprave Aleksandru Sekavčniku, Tomažu Butini, Aljoši Tomažu i Katarini Valentinčič Istenič trebala dati novi četverogodišnji mandat koji bi započeo 18. studenog ove godine. Prema prijedlogu, Odbor direktora bit će ovlašten za kupnju vlastitih dionica, jer postojeće ovlaštenje istječe 28. kolovoza. Upravni odbor predlaže Glavnoj skupštini da odobri stjecanje i otuđenje vlastitih dionica izvan uređenog tržišta, isključujući pravo prvenstva dioničara.

"Razlog za davanje takvog ovlaštenja je pružanje Odbora direktora mogućnosti brze i fleksibilne reakcije na tržišne uvjete na burzama i poduzimanje radnji u vezi sa svrhama stjecanja i raspolaganja vlastitim dionicama", navodi se u priopćenju.

Prema zakonu, ukupan obujam vlastitih dionica ne smije premašiti 10 posto svih dionica poduzeća. Ovlaštenje bi vrijedilo 36 mjeseci od dana usvajanja odluke na Glavnoj skupštini. Prema prijedlogu, Skupština bi također dala razrješnicu članovima Upravnog odbora tvrtke za poslovnu 2020. godinu.

Tagovi: KD Group, dividenda, Aleksandar Sekavčnik, Tomaž Butina, Aljoša Tomaž
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica porasle, zahvaljujući novim rekordima na Wall Streetu i uvjerenju ulagača da će američka središnja banka još dulje vrijeme držati niske kamatne stope.
Trgovina kriptovalutama raste, dionicama pada
USPOREDBE
Trgovina kriptovalutama raste, dionicama pada
NEW YORK - Analitičari već neko vrijeme bilježe paralelni trend: dok trgovina dionicama na svjetskim tržištima lagano pada, volumeni trgovine na tržištima kriptovaluta snažno rastu.
Dogecoin srušen za trećinu nakon Muskove izjave
POTONUĆE
Dogecoin srušen za trećinu nakon Muskove izjave
NEW YORK - Dogecoin je u nedjelju izgubio više od trećine vrijednosti, nakon što ga je šef Tesle i zagovornik kriptovaluta Elon Musk nazvao riječju "hustle" tijekom svog gostovanja u TV emisiji "Saturday Night Live".
Plitvice s optimizmom čekaju sezonu
OPTIMIZAM
Plitvice s optimizmom čekaju sezonu

PLITVIČKA JEZERA – Okončan je Natječaj za prijem sezonskih djelatnika u JUNP Plitvička jezera vezano uz ovogodišnju turističku sezonu. Ravnatelj ove ustanove Tomislav Kovačević zadovoljan je zanimanjem i brojem prijava.

Musk otkrio da boluje od Aspergerova sindroma
OTKRIĆA
Musk otkrio da boluje od Aspergerova sindroma
NEW YORK - Elon Musk, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, kao gost-domaćin američkog televizijskog showa Saturday Night Live kazao je da ima Aspergerov sindrom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE