GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionicama Tesle će se trgovati na kripto burzi Binance

Dionicama Tesle će se trgovati na kripto burzi Binance
KRIPTO SVIJET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 20:56
Autor: SEEbiz
LONDON – Kripto burza Binance najavila je danas pokretanje „trgovine digitalnim tokenima“ koji su podržani dioničkim kapitalom, a prvi dionički token koji će biti ponuđen je Tesla, najveći proizvođač električnih automobila po tržišnoj kapitalizaciji.

Prema priopćenju ove burze sa sjedištem na Malti, „svaka token dionica na Binanceu predstavljat će jednu dionicu u dioničkom kapitalu, koje su deponovane u portfelju osnovnih vrijednosnih papira, u suradnji s investicijskom kompanijom CM-Equity i platformom za tokenizaciju imovine Digital Assets“, prenosi Russia Today.

Najmanji „Teslin“ dionički token na Binanceu iznosit će stoti dio od cijelog žetona, i predstavljat će isto toliki udjel u kapitalu kompanije.

Cijene token dionica će se utvrđivati i obračunavati u Binance dolarima (BUSD), reguliranoj stabilnoj kriptovaluti vezanoj za američki dolar, koju izdaje Pakos Trast.

„Dionički tokeni će pokazati kako možemo nesmetano demokratizirati transfer vrijednosti, smanjimo barijere i troškove pristupa bez ugrožavanja usklađenosti ili sigurnosti. Kroz povezivanje tradicionalnog i kripto tržišta, gradimo još jedan tehnološki most za sveobuhvatniju financijsku budućnost“, rekao je Chanpeng Zhao, izvršni direktor Binancea.

Pokretanje trgovanja dioničkim tokenima po narudžbi otvara nove mogućnosti i za kripto i za tradicionalne investitore, navode iz Binancea i dodaju da će pratiti potražnju na tržištu tako što će uvrstiti dioničke tokene više kompanija i pokrenuti dodatne srodne funkcije.

Tagovi: Tesla, Binance, tokeni, Chanpeng Zhao, digitalni tokeni
PROČITAJ I OVO
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta rasprodana su dok svijet čeka odgovor Izraela na zračni napad Irana tijekom vikenda. Većina velikih tržišta u Aziji izgubila je oko 2%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE