GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dio zaposlenika HTV-a objavio video poruku za spas HTV-a (VIDEO)

Dio zaposlenika HTV-a objavio video poruku za spas HTV-a (VIDEO)
HTV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2012 / 13:58
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednica ogranka Hrvatskoga novinarskog društva (HND) na HTV-u Elizabeta Gojan zatražila je danas u Novinarskom domu, nakon projekcije videoapela dijela zaposlenik HTV-a upućenog vlastima i javnosti, da Sabor "preuzme odgovornost i izabere kompetentno vodstvo HRT-a koje će kuću obnoviti, a ne razoriti".
Ocijenivši kako je najveći broj zaposlenika HTV-a uz novinare i urednike koji su snimili apel, Gojan je ustvrdila kako je znatno manje onih čiji su taoci, ili, kako je rekla, korporativnih psihopata.

Istaknula je kako HND šalje poruku vlasti koja želi raščistiti korupciju na televiziji, pozivajući je da u televiziji ne gleda polugu svoje moći.

"Ured predsjednika HRT-a ne razumije javnu televiziju", rekla je, dodajući kako sudionici apela traže da se umjesto prikazivanja kupljenih BBC-jevih dokumentaraca i drugih proizvoda stranih televizija prikazuju hrvatski dokumentarci i snimaju hrvatski filmovi i emisije.

Ocijenila je kako HRT danas više nema gledatelja i slušatelja premda radi njih postoji.

U trominutnom videoapelu 57 zaposlenika HTV-a, ne samo novinara i urednika, nego i tehničkog osoblja, poziva vlasti da potaknu HTV da promiče javni interes, kulturu, znanost, obrazovanje, civilno društvo i nacionalne manjine, ističuću kako bi javna televizija trebala biti bez žutila, pritisaka, privatnih interesa, predrasuda, utjecaja politike i upletanja političara.

Također napominju kako javna televizija za kakvu se zauzimaju treba biti nezavisna, istinita, pravedna, vjerodostojna i profesionalna.

Uz Elizabetu Gojan, među novinara koji su se pridružili videoapelu su Zoran Šprajc, Stipe Alfier, Mirjana Rakić, Denis Latin, Mladen Stubljar i Aleksandar Stanković, Mladen Iličković, Oka Ričko, Robert Zuber, Domagoj Novokmet, Maja Sever, Hrvoje Zovko, Miljenko Kokot, Mirjana Rakić, Goran Rotim i Slavko Cvitković.


Tagovi: Hrvatska radiotelevizija, HRT, javna televizija, Elizabeta Gojan, Denis Latin, Zoran Šprajc, Hrvoje Zovko, Maja Sever
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
ZAGREB - I početak prosinca donio je optimizam na Zagrebačkoj burzi. Indeksi su u plusu već peti uzastopni tjedan, a ovoga se puta rast dogodio uz veći volumen prometa.
Kataklizma na Adi Bojani
RUŠENJE
Kataklizma na Adi Bojani
ULCINJ - Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP "Ulcinjska rivijera". Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
SAVJET
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
PUTOVANJA
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
BERLIN - Europljani se više zanimaju i spremni su za putovanja u inozemstvo u idućih 12 mjeseci, posebno Nijemci, pri čemu od odredišta najviše traže visoke sigurnosne standarde i pozitivne epidemiološke slike, no i dalje se suočavaju s ograničenjima putovanja čije se ukidanje, kao i porast putovanja, očekuje s dostupnošću cjepiva.
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE