GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Diem umjesto Libre: Facebookova kriptovaluta ima novo ime

Diem umjesto Libre: Facebookova kriptovaluta ima novo ime
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2020 / 08:36
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LONDON - Diem umjesto Libra: kriptovaluta, koju uglavnom podržava Facebook ima novo ime kako bi naglasila svoju neovisnost od američke internetske tvrtke.

Preimenovanje je dio reorganizacije u jednostavniju strukturu, rekao je u utorak izvršni direktor Diem Assocation-a sa sjedištem u Ženevi, Stuart Levey, prenosi novinska agencija Reuters.

Diem, što na latinskom znači dan, trebao bi postati digitalni novčić povezan s dolarom. Levey nije nagovijestio kada će biti lansiranje. Prvo, mora se dobiti odobrenje švicarskih nadzornih tijela. Facebook je i dalje "važan član udruge" koja ima 27 članova, rekao je Levey. - Ni na koji način ne pokušavamo prekinuti sve veze.

Promjenom imena želi se naglasiti da udruga Diem "djeluje samostalno i neovisno", dodao je.
Diem se pokušava razlikovati od ostalih davatelja kripto usluga baveći se problemima važnim za regulatore i zapadne vlade - uključujući kontrolu sankcija i financijski kriminal, rekao je Levey.

Facebook je svojim planovima za vlastiti digitalni novac pozvao vlade, supervizore i središnje banke širom svijeta na akciju. U aprilu je Udruga Libra u Švicarskoj podnijela zahtjev za odobrenje kao sredstvo plaćanja. Međutim, mnoge vlade imaju rezerve oko dozvoljavanja Facebooku da prodre u finansijski sektor s digitalnom valutom. Zbog napretka kriptovaluta, Europska centralna banka (ECB) sada razmišlja o stvaranju "digitalnog eura".

Tagovi: Diem, Libra, Facebookova kriptovaluta, kriptovalute, Facebook
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE