GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta, Aerodrom i Energoprojekt odustali od Sava Centra

Delta, Aerodrom i Energoprojekt odustali od Sava Centra
ODUSTAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2017 / 12:02
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Na treći krug tendera za javno-privatno partnerstvo u modernizaciji Sava Centra, našeg najvećeg kongresnog centra, nije pristigla nijedna ponuda.

Za razliku od prvobitnih uslova javnog poziva, u promenjenoj konkursnoj dokumentaciji stoji da "grad neće snositi bilo kakvu odgovornost za eventualne troškove u slučaju da obustavi postupak u slučaju prijema samo jedne ponude", kao i da će "po podnošenju ponude, biti dostavljeni nacrti ugovora o osnivanju zajedničkog privrednog društva i ugovora članova u skladu sa sadržajem podnetih ponuda, a o kojima će grad pregovarati sa kvalifikovanim partnerima pre donošenja odluke o izboru partnera".

Zbog toga će se u narednim nedeljama čelnici gradske vlasti sastati sa predstavnicima Sava centra kako bi osmislili novu strategiju, pišu Večernje novosti.
Iako su za ulaganje u preuređenje Sava Centra bili zainteresovani "Delta holding" s jedne strane i konzorcijum koji čine Aerodrom "Nikola Tesla", "Energoprojekt" i "Beogradski sajam" s druge, ovog puta nijedna od tih kompanija nije se javila na konkurs. Kako je Večernjim novostima rečeno u gradskoj upravi, s obzirom na to da nije pristigla nijedna ponuda, u narednim nedeljama biće doneta odluka o daljoj strategiji.

A razlozi zbog kojih je "Delta holding" ovoga puta izostao sa spiska ponuđača jesu promenjeni zahtevi na tenderu.

""Delta" je zainteresovana za Sava centar, ali pod uslovima koje je navela u neobavezujućoj ponudi pre manje od godinu dana", kažu iz "Delta holdinga".

"Ostali smo pri stavu da u njega treba uložiti 25 miliona evra na način predstavljen u ponudi. Želja nam je da Beograd ima najmoderniji kongresni centar u jugoistočnoj Evropi i iz tog razloga ne bismo menjali jedan od uslova", dodaju oni.

U ranijim najavama "Delta je planirala da u obnovu uloži polovinu ukupne sume neophodne za rekonstrukciju, tačnije 12,5 miliona evra, dok bi ostatak uložio Sava centar.
Međuti, motivi odustajanja potencijalnog investitora Aerodroma Nikola Tesla sa saradnicima, još uvek nisu poznati.

Kako je ranije bilo planirano, kada bi Aerodrom preuzeo rekonstrukciju, on bi se zvao "Kongresni centar Aerodroma Nikola Tesla", a u svom sastavu imao bi kongresnu dvoranu, šoping centar i hotel.

Prvobitna namera bila im je da ulože 30 miliona evra u početnoj fazi, a kaznije još novca.

Tagovi: Delta Holding, Aerodrom Nikola Tesla, Energoprojekt Holding, Sava Centar, Beogradski sajam
PROČITAJ I OVO
Krenuo izvoz hrvatskih vina u SAD-u
VINO
Krenuo izvoz hrvatskih vina u SAD-u
DUBROVNIK - U podrumu obitelji Crvik nema odmora - započeli su suradnju s Mirenom Bagur, Metkovkom s američkom adresom, kojoj je cilj dovesti hrvatska vina u SAD.
U BiH počela sezona skijanja, računa se na goste iz Hrvatske
SKIJANJE
U BiH počela sezona skijanja, računa se na goste iz Hrvatske
SARAJEVO - Skijališta u Bosni i Hercegovini ozbiljno se pripremaju za predstojeću zimsku sezonu računajući da će unatoč pandemiji koronavirusa koja je nanijela teške udarce turizmu u svijetu privući goste kojima će omiljena zimska odredišta u Austriji ili Francuskoj biti nedostupna.
Crni petak: I kriptovalute po akcijskim cijenama
KOREKCIJA
Crni petak: I kriptovalute po akcijskim cijenama
NEW YORK - Tržište kriptovaluta očekivano je doživjelo korekciju ili, ako bismo pretjerivali, manji slom, koji su neki mediji nazvali Thanksgiving crash (četvrtak je bio Dan zahvalnosti u SAD-u).
Britanija naručila još dva milijuna doza cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Britanija naručila još dva milijuna doza cjepiva protiv korone
LONDON - Velika Britanija osigurala je dodatnih dva milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa koje proizvodi američka biotehnološka kompanija Moderna, priopćila je britanska vlada.
Kanada zabranila izvoz nekih lijekova u SAD
LIJEKOVI
Kanada zabranila izvoz nekih lijekova u SAD
OTTAWA - Kanadska vlada je u subotu objavila da zabranjuje izvoz u Sjedinjene Države nekoliko vrsta lijekova, poglavito onih koji se koriste u liječenju covida-19, jer bi mogao doveti do nestašica u Kanadi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE