GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Davor Ilijaš na čelu Uprave Allianz Investa

Davor Ilijaš na čelu Uprave Allianz Investa
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2020 / 14:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB – U Allianz Investu, društvu za upravljanje investicijskim fondovima, došlo je do promjene u Upravi.

Nakon isteka mandata Radovana Abramovića na mjestu predsjednika Uprave AZ Investa zamijenio ga je Davor Iljaš koji je do preuzimanja čelne pozicije bio član Uprave. U Upravi mu se kao članica pridružuje Ana Cvitan Penezić koja je od 2017. bila direktorica Sektora za financije i kontroling Allianza Hrvatska.

Allianz Invest upravlja s tri investicijska fonda: Allianz Short Term Bond (kratkoročni obveznički fond), Allianz Portfolio (mješoviti fond) i Allianz Equity (dionički fond), te također i imovinom Allianza Hrvatska.

Allianz Portfolio i ove je godine bio dobitnik nagrade Top of The Funds, u kategoriji mješovitih investicijskih fondova za poslovanje u 2019., i to drugu godinu zaredom, a osmu godinu u zadnjih 11 godina što pokazuje kontinuiranu kvalitetu. Ovu nagradu dodjeljuje Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK-a.

Davor Iljaš, članom Uprave Allianz Investa postao je u svibnju 2017. Na tu poziciju došao je iz Erste Asset Managementa i mjesta starijeg fond/ portfolio managera. Prethodno je iskustvo stjecao u Allianzu Hrvatska najprije kao financijski analitičar, a potom i kao portfolio manager. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financije. Također je položio ispite za ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondom, brokera i investicijskog savjetnika, a završio je i CFA program te stekao pravo na korištenje međunarodne titule CFA (Chartered Financial Analyst).

Ana Cvitan Penezić, najveći dio svoje karijere provela je u Allianzu Hrvatska, počevši kao pripravnica i napredujući do direktorice Službe za upravljanje financijskom imovinom što je bila od 2003. pa sve do 2017. Tada preuzima poziciju s koje dolazi na mjesto članice Uprave AZ Investa. Od svibnja 2015. do lipnja 2017. bila je predsjednica Nadzornog odbora Allianz Investa, a od studenoga 2019. do srpnja 2020. njegova članica. Od svibnja 2017. godine od listopada 2019. obavljala je i funkciju prokuriste u Allianz Hrvatska.

Tagovi: Davor Ilijaš, AZ Invest, Allianz Invest, Ana Cvitan Penezić, Allianz Short Term Bond, Allianz Portfolio, Allianz Equity
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE