GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čižmek: Valamar Riviera želi širenje u Austriju i Italiju

Čižmek: Valamar Riviera želi širenje u Austriju i Italiju
CILJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2016 / 08:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Član Uprave Valamar Riviere Marko Čižmek izjavio je u razgovoru za Banku kako kompanija "snima" potencijalne mete poreuzimanja u Italiji i Austriji.
Proces je, kaže, tek na početku.

- Pratimo prilike, tek razmatramo. Želimo postati regionalni igrač, proširiti prepoznatljivost Valamar brenda na susjednim tržištima s kojih dolazi veliki dio naših lojalnih gostiju. Ono što je izazov jest taj da je u Austriji i Italiji hotelsko tržište jako fragmentirano: u Italiji nećete naći kompaniju veličine Valamara, a u Austriji dominira obiteljsko hotelijerstvo. Veličina potencijalne akvizicije dosta nam je bitna. S druge strane, prvi je korak na strano tržište uvijek najveći izazov, ma kako malen bio, kaže Čižmek za Banku.

Vaše okretanje toj regiji upućuje na odluku da mijenjate i sezonalnost, strukturu gostiju. Sada ste isključivo ljetna destinacija.

- Točno, kontraciklinčni pristup nam je interesantan, on se može dobiti kroz skijališta i spa / wellness hotele. Zanimljivo je kako su se mali austrijski skijališni hoteli orijentirali na cjelogodišnje poslovanje. Kontrasezonalnost je definitivno izazov. I ono što može biti jako interesantno i za radnike jest mobilnost radne snage i prilika da se lakše ostvari željena cjelogodišnja zaposlenost. Turistički radnici iz Istre pravo su bogatstvo znanjem jezika, svojom osposobljenošću i mobilnošću, ne čudi što često čine znatan dio radne snage u sjevernoj Italiji i u južnoj Austriji.

Prošlogodišnjim je rezultatima zadovoljan iako, kaže, još ima prostora za napredak.

- Veliki dio povećanja operativne efikasnosti već je ostvaren u 2015., ali ćemo našu potragu za daljnjim poboljšanjem rezultata poslovanja nastaviti tražiti i kroz 2016. godinu. Prilično je jasno da ne možemo očekivati nastavak ostvarivanja stopa rasta kakve su u dijelu EBITDA-e zabilježene u 2015. Naš porast EBITDA od gotovo 50 posto je iznimno dobar i sigurno ne mogu svojim dioničarima obećati da ćemo nastaviti rasti po tako visokim stopama. Prihodovna strana hrvatskog turizma iznova je izazov, iz sezone u sezonu. Imamo veliki udjel individualnih gostiju koji su najlukrativnija kategorija, no svake su godine izloženi rastućoj ponudi potpuno novih ili obnovljenih turističkih proizvoda. Bitku sa on line traveling agencijama jako je teško dobiti jer su njihovi marketinški budžeti izuzetno veliki.


Tagovi: Marko Čižmek, Valamar Riviera, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Optima Telekom dobitnica tjedna, indeksi u plusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Optima Telekom dobitnica tjedna, indeksi u plusu
ZAGREB - Zagrebačka je burza ovoga tjedna ponudila optimističnu trgovinu.
Većina marki cigareta od subote skuplja za dvije kune
CIGARETE
Većina marki cigareta od subote skuplja za dvije kune

ZAGREB - Većina marki cigareta od subote je skuplja za dvije kune, pokazuju podaci Carinske uprave, kojoj su vodeći proizvođači i uvoznici cigareta prijavili povećanje maloprodajnih cijena za određene marke cigareta.

Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi bez promena
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi bez promena
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi, indeksi su završili s pozitivnim rezultatom i osetno jači u odnosu na prethodnu sedmicu, dok je investiciona aktivnost ostala malodušna.
Zagrebačka burza: Valamar iznad 25 kuna, CROBEX opet rastao
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar iznad 25 kuna, CROBEX opet rastao
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi porasli, ostvarivši tako dobitke već drugi tjedan zaredom, pri čemu se Crobex po prvi put od polovine ožujka vratio iznad psihološki važne razine od 1.500 bodova.
Italija ponovno traži zajedničke europske obveznice
OBVEZNICE
Italija ponovno traži zajedničke europske obveznice
RIM - Talijanski premijer Giuseppe Conte u petak je uputio još jedan apel Europskoj uniji da uspostavi program europskih obveznica u sklopu nastojanja zemalja-članica da pronađu zajednički odgovor na očekivanu recesiju i skok nezaposlenosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE