GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čižmek: Valamar Riviera želi širenje u Austriju i Italiju

Čižmek: Valamar Riviera želi širenje u Austriju i Italiju
CILJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2016 / 08:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Član Uprave Valamar Riviere Marko Čižmek izjavio je u razgovoru za Banku kako kompanija "snima" potencijalne mete poreuzimanja u Italiji i Austriji.
Proces je, kaže, tek na početku.

- Pratimo prilike, tek razmatramo. Želimo postati regionalni igrač, proširiti prepoznatljivost Valamar brenda na susjednim tržištima s kojih dolazi veliki dio naših lojalnih gostiju. Ono što je izazov jest taj da je u Austriji i Italiji hotelsko tržište jako fragmentirano: u Italiji nećete naći kompaniju veličine Valamara, a u Austriji dominira obiteljsko hotelijerstvo. Veličina potencijalne akvizicije dosta nam je bitna. S druge strane, prvi je korak na strano tržište uvijek najveći izazov, ma kako malen bio, kaže Čižmek za Banku.

Vaše okretanje toj regiji upućuje na odluku da mijenjate i sezonalnost, strukturu gostiju. Sada ste isključivo ljetna destinacija.

- Točno, kontraciklinčni pristup nam je interesantan, on se može dobiti kroz skijališta i spa / wellness hotele. Zanimljivo je kako su se mali austrijski skijališni hoteli orijentirali na cjelogodišnje poslovanje. Kontrasezonalnost je definitivno izazov. I ono što može biti jako interesantno i za radnike jest mobilnost radne snage i prilika da se lakše ostvari željena cjelogodišnja zaposlenost. Turistički radnici iz Istre pravo su bogatstvo znanjem jezika, svojom osposobljenošću i mobilnošću, ne čudi što često čine znatan dio radne snage u sjevernoj Italiji i u južnoj Austriji.

Prošlogodišnjim je rezultatima zadovoljan iako, kaže, još ima prostora za napredak.

- Veliki dio povećanja operativne efikasnosti već je ostvaren u 2015., ali ćemo našu potragu za daljnjim poboljšanjem rezultata poslovanja nastaviti tražiti i kroz 2016. godinu. Prilično je jasno da ne možemo očekivati nastavak ostvarivanja stopa rasta kakve su u dijelu EBITDA-e zabilježene u 2015. Naš porast EBITDA od gotovo 50 posto je iznimno dobar i sigurno ne mogu svojim dioničarima obećati da ćemo nastaviti rasti po tako visokim stopama. Prihodovna strana hrvatskog turizma iznova je izazov, iz sezone u sezonu. Imamo veliki udjel individualnih gostiju koji su najlukrativnija kategorija, no svake su godine izloženi rastućoj ponudi potpuno novih ili obnovljenih turističkih proizvoda. Bitku sa on line traveling agencijama jako je teško dobiti jer su njihovi marketinški budžeti izuzetno veliki.


Tagovi: Marko Čižmek, Valamar Riviera, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Otkazana većina najvažnijih europskih božićnih sajmova
BEZ SLAVLJA
Otkazana većina najvažnijih europskih božićnih sajmova
BERLIN - Svijet je ove godine sve podredio borbi protiv koronavirusa. Zemlje pokušavaju zaustaviti pandemiju raznim mjerama koje ometaju život i slobode ljudi. Virus još ne pokazuje znakove smirivanja, stoga se zemlje i gradovi već pripremaju za drugačiju sezonu praznika u prosincu.
Zagrebačka burza: Snažan rast tjednog prometa, HT u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Snažan rast tjednog prometa, HT u fokusu
ZAGREB - Vrhunac sezone objava devetomjesečnih poslovnih rezultata vratio je živost na Zagrebačku burzu.
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
PROJEKTI
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
ZAGREB - Pandemija koronavirusa osobito je teško pogodila svjetsku turističku industriju. COVID-19 promijenit će turizam, ali neće ga zaustaviti.
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
PROJEKTI
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
OSLO - Norveški stabilizacijski fond ima problema s pronalaženjem projekata vezanih uz obnovljive izvore energije koji nisu uvršten u burzovni kotaciju, a želio bi u njih investirati, rekao je novi izvršni direktor fonda Nicolai Tangen.
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
STAVOVI
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
ŽENEVA - Testovi na koronavirus u međunarodnom prometu bi se trebali koristiti češće od karanena, rekao je u petak čelnik odbora za izvanredne situacije WHO-a Didier Houssin.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE