GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene nekretnina u padu i u Zagrebu i na Jadranu

Cijene nekretnina u padu i u Zagrebu i na Jadranu
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2014 / 10:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema Indeksu cijena nekretnina kojeg objavljuje CentarNekretnina, tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razni niže su za 0,8%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 1,7%.
U studenom 2014. u odnosu na listopad 2014. cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu niže su za 1,3%. Na godišnjoj razini, u odnosu na studeni 2013. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 2,7%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u studenom iznosi 1.549 eura/m2, što je 1,3% manje u odnosu na listopad, a 1,5% niže u odnosu na studeni 2013. godine.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u svim četvrtima. U samo jednoj četvrti u Zagrebu prosječne tražene cijene stanova su iznad 2.000 eura. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od  2.030 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 1.944 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u studenom iznosi 1.094 eura/m2 te u  Novom zagrebu – Istok gdje je cijena 1.235 eura/m2.

Suprotno od Zagreba na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu u laganom su padu (-0,3%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na listopad cijene su niže za 0,5%. Tražena cijena kuća na Jadranu, u studenom je iznosila 1.538 eura/m2 što je 0,8% manje nego prošli mjesec, a 1,4% manje u odnosu na studeni 2013.

Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na listopad veća je za 1,1%, dok je na godišnjoj razini viša za 0,9% i iznosi 2.020 eura/m2. Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji.

S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Zadarskoj županiji s cijenom od 1.723 eura/m2 te Istarskoj županiji s 1.699 eura/m2.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na listopad je niža za 2% i iznosi 1.585 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 0,5%.

Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na listopad 2014. godine 0,8% niže, dok su u Rijeci više za 1,1%. Prosječna tražena cijena stana u Splitu u studenom iznosi 2.169 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.494 eura/m2. Cijene stanova u Zadru u odnosu na prošli mjesec više su za 2,9%.

Tagovi: tržište nekretnina, cijene nekretnina, cijene stanova, Zagreb, Medveščak, Centar, Zadar, Split
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE