GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CEZAP: Povećanje akciza uvod u nova poskupljenja

CEZAP: Povećanje akciza uvod u nova poskupljenja
PROCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2011 / 09:26
Autor: SEEbiz / Radio Antena M
PODGORICA - Odluku Vlade da poveća akcize na cigarete, alkoholna pica ali i na kafu i gazirana pića, u Centru za zaštitu potrošača ne doživljavaju kao atak na džep crnogorskih građana. Savjetnik u Centru za zaštitu potrošača, Predrag Boljević za Antenu M kaže da bi Vlada trebalo da povede računa da se ne poveća cijena osnovnih životnih namirnica koje bi mogle ozbiljno da poljuljaju budžet građana.
- Recimo mlijeka i mliječnih proizvoda, sve to može biti lančana rekacija koja može da uruši standard građana makar u onim osnovnim potrebama. Podsjetili bi Vladu da, ako je već krenula u tom pravcu, postoje i drugi izvori koji ne bi bili udar na budžet građana, a to su podizanje poreza na igre na sreću, podizanje poreza i cijena duvana. Sve je to nešto što bi imalo pozitivne efetkte u društvu – kazao je Boljević.

Najnoviji potez Vlade je prema Boljevićevim riječima, samo uvod u nova, ozbiljnija poskupljenja. Strahuje da bi naredna mogla biti povećanja cijena energenata:

-Mi u Centru strahujemo da bi sljedeći mogli biti energenti, da Vlada ne krene na neke druge poprečne proizvode koji bi kao produkt imali podizanje cijena osnovnih namirnica. Upravo smo svjedoci da proizvođači neće da snize cijene hleba međutim ukoliko bi Vlada podigla akcize na gorivo i energente ti isti bi se javili sa zahtjevom za podizanjem cijene hleba zaboravljajući da su cijene pšenice i rada u drastičnom padu ali bi to uzrokovalo njihove dvostruke zahtjeve – ocijenio je Boljević.
Tagovi: CEZAP, akcize, kafa, gorivo, alkohol, Centar za zaštitu potrošača, Predrag Boljević, mlijeko
PROČITAJ I OVO
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
POHVALE
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
PULA - Novinarka časopisa Plein Air Roma Michaela Bagatella, moderatorica na predavanju pod naslovom "Inovacije ugošćavanja u outdoor sektoru" navela je primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020. godine.
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
NEOBIČNO
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić tijekom ljeta i rane jeseni nije pronašao bolji model organizacije koji ne bi uključivao preprodaju lokacija koje su dodijeljene tvrtkama bez natječaja.
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
ZAGAĐENJE
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
BRUXELLES - Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje, navodi se u izvješću objavljenom u srijedu u kojem se ispituju troškovi prerane smrti, bolesti i izgubljenih radnih dana zbog onečišćenja u 432 europska grada.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na krilima američkog optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na krilima američkog optimizma
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su ponovno oživjele nade da će američki Kongres i Bijela kuća dogovoriti nove gospodarske poticaje prije predsjedničkih izbora.
Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica porasle, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnoga dana, jer je ponovno oživjela nada ulagača u dogovor u Washingtonu o novim poticajnim gospodarskim mjerama prije predsjedničkih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE