GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Četvrti uzastopni tjedni pad fondova

Četvrti uzastopni tjedni pad fondova
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2017 / 19:33
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Među 82 otvorena investicijska fonda četvrti su uzastopni tjedan prevladali oni s padom vrijednosti udjela. Rast bilježi 30 fondova, pao je 51 fond, a jedan je zabilježio tjedan bez postotne promjene. Nijedan fond nije porastao više od jedan posto, a 14 ih je palo više od jedan posto.

Na ljestvici deset fondova s najvećim rastom šest su mjesta zauzeli obveznički, tri mješoviti te jedno dionički fondovi. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od 0,15 posto do -3,54 posto.

Od 26 dioničkih fondova porastao je samo Capital Breeder, za 0,07 posto. Najznačajniji pad bilježi A1 (-3,54%), a slijede ga Erste Adriatic Equity s minusom od 2,88 posto i Alpen.Special Opportunity koji je pao za 2,46 posto.

Svih sedam posebnih fondova bilježi pad. Najviše je, za 1,15 posto, pao Raiffeisen Dynamic.

Od 16 mješovitih fondova porast ih bilježe četiri. Najznačajniji rast bilježi OTP Absolute (0,15%), a zatim InterCapital Smart i You Invest Solid s 0,06 posto. KD Balanced je pao za 1,34 posto, a ZB global za 0,56 posto.

Od 14 obvezničkih fondova raslo ih je devet, a najviše Neta Emerging Bond i PBZ Dollar Bond fond 2, za 0,15 posto. PBZ Dollar Bond fond bilježi rast od 0,14 posto. PBZ Short term bond fond je pao za 0,09 posto, ZB bond za 0,06 posto, a Raiffeisen Classic za 0,04 posto.

Rast vrijednosti je zabilježilo 16 od 19 novčanih fondova, a Raiffeisen Cash bilježi tjedan bez postotne promjene. Dobitnike s rastom od 0,03 posto predvodi PBZ Dollar, a Locusta Cash i Raiffeisen euroCash su rasli za 0,01 posto. Neta MultiCash je pao za 0,01 posto.

Promatramo li prinose ostvarene od početka 2017. godine, najveći porast među dioničkim fondovima bilježe ZB BRIC (9,88%) i KD BRIC (8,21%). Posebne fondove predvodi Raiffeisen Harmonic (2,65%), dok je najuspješniji mješoviti fond OTP uravnoteženi s prinosom od 3,98 posto. Slijede You Invest Active s porastom od 3,60 posto te You Invest Balanced (2,34%). Među obvezničkim fondovima od početka godine najveći je rast, od 2,17 posto, ostvario PBZ Dollar Bond fond 2, a s uvećanjem od 2,10 posto slijedi PBZ Dollar Bond fond. Novčane fondove predvodi Locusta Cash s prinosom od 0,33 posto.

Prema rezultatima u zadnjih 12 mjeseci, među dioničkim fondovima najznačajniji porast bilježi ZB BRIC (26,57%), a slijede InterCapital SEE Equity s porastom od 21,77 posto i KD BRIC (21,65%). Kod posebnih fondova najviše je rastao ZB Future 2055 (11,36%). Mješovite predvodi OTP uravnoteženi kojem je vrijednost uvećana za 19,05 posto, a slijedi HPB Global s porastom od 11,46 posto. Neta Emerging Bond je s rastom od 6,80 posto prvi među obvezničkim fondovima, a na ljestvici novčanih fondova vrijednost je najviše uvećana fondu Locusta Cash (%2B1,15%).

NAPOMENA: Kod izračuna tjednih promjena fondova, u obzir su uzeti rezultati za razdoblje od 07.04.2017. do 14.04.2017. godine.

Tagovi: OTP Absolute, Erste Adriatic Equity, InterCapital Smart, You Invest Solid, KD BRIC, ZB BRIC, Raiffeisen Harmonic, OTP uravnoteženi Allianz Portfolio
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Indeksi stagniraju, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi stagniraju, promet slab
BEOGRAD – Tipično letnje zatišje vladalo je danas na Beogradskoj berzi, uz slab promet i mirovanje referentnih indesa.
Zagrebačka burza: Investitori nagradili rezultate Adrisa, Atlantic Grupe i Končara
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Investitori nagradili rezultate Adrisa, Atlantic Grupe i Končara
ZAGREB - Vrhunac sezone objave poslovnih rezultata donio je nešto optimizma na Zagrebačku burzu.
ECDC objavio novu kartu, Hrvatska je i dalje u narančastom
DOBRE VIJESTI
ECDC objavio novu kartu, Hrvatska je i dalje u narančastom
ZAGREB - Turistički radnici i svi ostali vezani uz tu industriju strahovali su da bi se odlaskom Hrvatske u crveno mogao smanjiti broj rezervacija i turističkih dolazaka.
Novalja demantirala napise o Zrću kao leglu zaraze 94 Austrijanca
DEMANTI
Novalja demantirala napise o Zrću kao leglu zaraze 94 Austrijanca
NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje i tamošnja Turistička zajednica u četvrtak su opovrgnuli napise po kojima je Festival "Austrija goes Zrce" bio leglo zaraze za najmanje 94 Austrijanca oboljelih od covida-19, ističući da je u njihovoj karanteni sada 12 pozitivnih, ali nitko nije iz Austrije.
Dolar blago oslabio četvrti dan zaredom
FOREX
Dolar blago oslabio četvrti dan zaredom
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala i u četvrtak, četvrti dan zaredom, nakon poruka američke središnje banke da će i dalje voditi poticajnu monetarnu politiku i da je povećanje kamatnih stopa još uvijek daleko.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE