GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Četiri knjige koje preporučuje Warren Buffett

Četiri knjige koje preporučuje Warren Buffett
PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.12.2020 / 10:38
Autor: SEEbiz / CNBC
NEW YORK - Prije nekoliko godina na večeri, Trey Lockerbie, osnivač i izvršni direktor tvrtke Better Booch, upoznao je milijardera Warrena Buffetta. Iskoristio je priliku i postavio mu nekoliko pitanja o ulaganju, rekao je Lockerbie u podcastu "Dobar život" sa Seanom Murrayem 14. prosinca.

Lockerbie, koji je u to vrijeme bio strastveni trgovac opcijama (rizičnija metoda ulaganja u koju se trgovac može kladiti na koji će se način njihati), pitao je Buffetta jesu li knjige Benjamina Grahama, koji je bio Buffettov mentor, pomalo zastarjele. Graham je napisao "Sigurnosnu analizu" 1934. i "Inteligentni investitor" 1949. godine.

Buffett - kojeg se smatra najboljim živućim ulagačem - desetljećima koristi istu strategiju vrijednosnog ulaganja koju je podučavao Graham. Tako je Buffett predložio da Lockerbie ponovno pročita Grahamove knjige i usredotoči se na poglavlja o psihologiji ulaganja, rekao je Lockerbie.

Uz to, Buffett je preporučio da pročita dvije knjige pokojnog ekonomskog komentatora Georgea Goodmana.

Ovo su knjige koje je Lockerbie rekao da ih je Buffett preporučio.

Knjige su napisali profesori Columbia Business School Graham, otac vrijednog ulaganja, i David Dodd, "Sigurnosna analiza" naglašava osnovu vrijednosnog ulaganja, odnosno kupnje dionica i držanja kroz dulje vremensko razdoblje.

Knjiga je imala velik utjecaj na Buffetta - zapravo, nakon što je saznao da Graham i Dodd predaju na Sveučilištu Columbia, Buffett je kontaktirao Dodda i zatražio da bude primljen na tamošnju nastavu.

"Rekao sam:" Dragi profesore Dodd. Mislio sam da ste mrtvi, ali sad kad sam saznao da ste živi i predajete na Columbiji, stvarno bih volio doći ', rekao je Buffett u HBO-ovom filmu "Postati Warren Buffett".

Buffett je nebrojeno puta preporučio "Inteligentnog investitora".

Napokon, "moj se financijski život promijenio tom kupnjom ['Inteligentnog investitora']", napisao je Buffett u svom pismu dioničarima Berkshire Hathawaya 2013. godine. "Benove ideje logično su objašnjene u elegantnoj, lako razumljivoj prozi."

Knjiga nudi dubok uvid u proces vrijednosnog ulaganja.

"Od svih ulaganja koje sam ikad imao, kupnja Benove knjige bila je najbolja (osim moje kupnje dviju dozvola za brak)", rekao je Buffett 2013. godine.

″[Goodman, zvani Smith], posebno u filmu "Igra novca", bio je nevjerojatno pronicljiv i znao je natjerati i prozu da pjeva ", rekao je Buffett za The Wall Street Journal 2014. godine.

U "The Money Game", koji je objavljen 1968. godine, Goodman je tvrdio da bi se na burzu trebalo gledati kao na igru i kao primjer napisao o ludilu Wall Streeta 60-ih.

Objavljen 1972. godine, "Supermoney" ističe tržište dionica 70-ih, pa čak i samog Buffetta.

“U ovoj knjizi Adam Smith kaže da volim bejzbolske metafore. U pravu je ", napisao je Buffett u najavi knjige.

"Dakle, opisat ću ovu knjigu kao ekvivalent izvedbi [igrača New York Yankeesa '] Don Larsena 8. listopada 1956. Za neupućene, to je dan kad je prikazao jedinu savršenu utakmicu u povijesti World Seriesa."

Tagovi: Warren Buffett, Better Booch, Trey Lockerbie, Benjamin Graham, Adam Smith, David Dodd
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE