GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Češka stavila Hrvatsku na crvenu listu zbog koronavirusa

Češka stavila Hrvatsku na crvenu listu zbog koronavirusa
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2021 / 13:18
Autor: SEEbiz
PRAG - Nakon što se prema karti ECDC-a Hrvatska ovaj tjedan zacrvenila, na crvenoj listi smo se našli i u Češkoj, iz koje dolaze brojni turisti.

Austrija, Hrvatska i Irska postat će visoko rizične crvene na novoj češkoj karti putovanja, koja vrijedi od ponedjeljka, objavilo je Ministarstvo zdravstva,  piše tportal. Dolasci iz ovih zemalja u Češku bit će otežani za necijepljene putnike, piše portal expats.cz.

Nasuprot tome, Andora, Kanarski otoci, Danska, Madeira, San Marino i Švedska premjestit će se s visokorizične crvene na narančastu sa srednjim rizikom na novoj karti. Ove se zemlje pridružuju Finskoj, Italiji, Luksemburgu, Latviji, Malti i Rumunjskoj u narančastoj skupini.

Necijepljeni putnici koji dolaze iz crvenih ili tamnocrvenih zemalja moraju obaviti PCR test između 5-14 dana nakon povratka i biti u karanteni dok ne dobiju rezultate testa. Oni koji koriste javni prijevoz (uključujući zračne prijevoznike) također se moraju testirati prije ulaska u Češku.

Testiranje i karantena se ne odnose na one koji su potpuno cijepljeni ili na one s potvrdom koja dokazuje da su se oporavili od Covid-19 u posljednjih 180 dana. Ipak, svi putnici moraju ispuniti obrazac dolaska.

Ministarstvo vanjskih poslova Češke napisalo je u priopćenju da je Slovenija produžila dopuštenje za besplatni tranzit kroz cijelu zemlju do 19. rujna. Sve dok transfer ne traje duže od 12 sati, nisu potrebne dodatne potvrde.

Prema podacima Ministarstva turizma, odnosno podacima iz sustava eVisitor, u kolovozu su turisti iz Češke bili čak četvrti po brojnosti, kada se govori o stranim turistima. Naime, u kolovozu ih je u Hrvatskoj boravilo čak 250 tisuća.

Tagovi: Češka, češki turisti, crvena lista, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE