GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čedo Maletić: Vlada pregovara s mirovincima, CO-om i EBRD-om o dokapitalizaciji HPB-a

Čedo Maletić: Vlada pregovara s mirovincima, CO-om i EBRD-om o dokapitalizaciji HPB-a
HPB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2012 / 14:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Uprave HPB-a Čedo Maletić potvrdio je danas kako je Vlada započela pregovore s partnerima oko dokapitalizacije državne banke.

"Interes je da Hrvatska poštanska banka ostane nacionalna banka, u pretežitom vlasništvu hrvatskog kapitala s poslovanjem na čitavom prostoru Hrvatske", rekao je Maletić.

Vlada, potvrdio je, trenutno vodi preliminarne razgovore s domaćim mirovinskim fondovima, Croatia osiguranjem, reosiguravateljem Croatia Lloydom te Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o njihovu ulasku u vlasništvo jedine preostale hrvatske banke.

"Za sada je nepoznato kakva bi trebala biti vlasnička struktura HPB-a, no pregovori se vode“, izjavio je Maletić.

Čini se kako EBRD želi između 20 i 25 posto udjela, a poznato je da je ta banka već i s prijašnjom Vladom razgovarala o dokapitalizaciji HPB-a.
Maletić je naglasio kako bi novi dioničari trebali dokapitalizirati HPB s iznosom između 800 milijuna i  milijardu kuna.

"I sada imamo dovoljno kapitala za komotno poslovanje. No da bismo nastavili rasti, razvijati se i nuditi kredite gospodarskim subjektima, treba nam dodatan kapital“, rekao je.

Ministar financija Slavko Linić Reutersu je ranije danas izjavio kako Vlada očekuje daljnje dvije milijarde eura prihoda od privatizacije, potvrdivši da će na prodaju biti Croatia osiguranje, Hrvatska poštanska banka i manja državna imovina te udjeli u privatnim kompanijama.

Hrvatska poštanska banka je jutros objavila kako je u 2011. godini ostvarila neto dobit u iznosu 87,7 milijuna kuna što predstavlja porast od 72,6 posto u odnosu na ostvarenu dobit 2010. godine.

Tagovi: Čedo Maletić, Hrvatska poštanska banka, HPB, EBRD, mirovinski fondovi, mirovinci
PROČITAJ I OVO
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
SKIJANJE
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
BERN - Za Božić će se moći skijati u Švicarskoj, ali uz ograničene kapacitete, objavila je u petak vlada, dok je ona u Italiji rekla da će preko blagdana skijaške staze biti zatvorene.
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, građevinari najveći dobitnici
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, građevinari najveći dobitnici
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi blago ojačali, podebljavši ovotjedne dobitke koji su premašili 3 posto, no uz vrlo skroman promet.
Udruženja pozivaju europske vlade da zaustave ograničenja i spase zimski turizam
APEL
Udruženja pozivaju europske vlade da zaustave ograničenja i spase zimski turizam

BERLIN - Krovno europsko udruženje putničkih agencija ECTAA i mreža NET koja okuplja udruge iz privatnog sektora u europskom turizmu, pozvali su u petak europske vlade da odmah zaustave mjere karantene i ograničenja putovanja te tako spase sezonu zimskog turizma, izvijestili su iz ECTAA-e.

Dolar na putu najvećeg tjednog gubitka u mjesec dana
FOREX
Dolar na putu najvećeg tjednog gubitka u mjesec dana

LONDON - Tečaj dolara u petak se zadržao nedaleko nove najniže razine u 2,5 godine prema šest najvažnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima i na putu je najvećeg tjednog gubitka u zadnjih mjesec dana, dok investitori za nove smjernice čekaju izvješće o zaposlenosti u SAD-u.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE