GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cappelli i Počivalšek u Zagrebu o turizmu i mjerama

Cappelli i Počivalšek u Zagrebu o turizmu i mjerama
RAZGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2020 / 13:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas su se u Zagrebu u Ministarstvu turizma sastali ministar turizma Gari Cappelli i ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije Zdravko Počivalšek.

Ministri su razgovarali o mjerama i planovima vezanim uz turizam i trenutnu situaciju s pandemijom COVID-19.

„Hrvatska i Slovenija već dugi niz godina imaju odličnu turističku suradnju ne samo zbog činjenice što se zajednički predstavljamo na dalekim tržištima već i zbog toga što su gosti iz Slovenije jedni od najvjernijih i najbrojnijih gostiju u Hrvatskoj. Aktivno razgovaramo o mogućnostima otvaranja granica kao i o načinima da osiguramo sve potrebne mjere i procese kako bi slovenski građani mogli provesti odmor u Hrvatskoj. Posebno smo se osvrnuli i na slovenske građane koji imaju nekretnine i pokretnine u Hrvatskoj te pokušavamo pronaći rješenja za njihov dolazak do svojeg vlasništva uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Zajednička nam je želja pokrenuti međusobne turističke tokove kada okolnosti to budu dozvoljavale, a želimo i iznaći načine za osiguranje najviše razine zdravstvene zaštite hrvatskih i slovenskih građana prilikom moguće turističke razmjene“, istaknuo je ministar Cappelli prilikom sastanka.

Ministri su razgovarali i o omogućavanju turističkih kretanja uz izradu procedura putovanja o čemu se razgovaralo i tijekom videokonferencije ministara država članica Europske unije zaduženih za sektor turizma koja je održana ranije ovog tjedna. Ovom prilikom su također istaknuli važnost jačanja pozicije turizma, odnosno dostupnosti financijskih sredstava za sektor turizma kroz buduće financijske okvire EU kao i u trenutnoj situaciji kako bi se održala stabilnost gospodarskih subjekata te radna mjesta u sektoru turizma.

"U Hrvatskoj se nalazi oko 110.000 privatnih nekretnina u vlasništvu slovenskih državljana te bi bilo prikladno dopustiti im da posjete svoje ljetne rezidencije. U Sloveniji smo optimistični glede mogućnosti barem djelomičnog uspostavljanja prekograničnog turističkog prometa između naše dvije zemlje, bar u kasno ljeto i pod posebnim uvjetima zdravstvene zaštite", izjavio je slovenski ministar Počivalšek istaknuvši da su Slovenija i Hrvatska tradicionalne turističke i prijateljske zemlje te da su oba naroda dobri domaćini.

Podsjećamo, prema podacima iz sustava eVisitor tijekom 2019. godine u Hrvatskoj je ostvareno gotovo 1,6 milijuna dolazaka i gotovo 11 milijuna noćenja gostiju iz Slovenije. Tijekom protekle godine slovenski turisti ostvarili su najveći broj dolazaka i noćenja nakon tržišta Njemačke te su tako već dugi niz godina među najbrojnijim gostima u Hrvatskoj. Osim toga, podsjećamo kako se još od 2010. godine Hrvatska i Slovenija zajednički promoviraju na dalekim tržištima poput Japana, Južne Koreje, Kine, Brazila itd. pod sloganom "Experience Croatia, Feel Slovenia”.

Tagovi: Gari Cappelli, hrvatski turizam, slovenski turizam, Zdravko Počivalšek
PROČITAJ I OVO
Dolar ojačao uslijed manje sklonosti investitora prema riziku
FOREX
Dolar ojačao uslijed manje sklonosti investitora prema riziku
LONDON - Dolar je ojačao u petak na međunarodnim tržištima prema najvažnijim svjetskim valutama, a rizičnije valute su oslabile jer su investitore obeshrabrile neizvjesnosti po mnogim pitanjima pa su manje bili skloni riziku.
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba dobitnica dana, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba dobitnica dana, indeksi porasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi, ali i nešto slabiji promet.
Azijska tržišta: Pad indeksa na kraju tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Pad indeksa na kraju tjedna
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica pale jer su, nakon što je predstavljen novi paket poticajnih mjera u SAD-u, ulagači odlučili povući dio zarade s tržišta, s obzirom da se cijene dionica kreću oko najviših razina u povijesti.
Wall Street pao zbog slabosti američkog tržišta rada
PAD
Wall Street pao zbog slabosti američkog tržišta rada
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica pale jer su ulagače razočarali slabi podaci s američkog tržišta rada, no najave novih poticajnih gospodarskih mjera ublažile su gubitke.
Beogradska berza: Dominacija Galenike Fitofarmacije
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Dominacija Galenike Fitofarmacije
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su oslabili danas, promet je bio neznatno veći nego u sredu, pri čemu je najveća tražnja investitora vladala za akcijama Galenike Fitofarmacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE