GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cappelli: Hrvatska će imati kontrolirani turizam

Cappelli: Hrvatska će imati kontrolirani turizam
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2020 / 14:58
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska će u idućem razdoblju imati kontrolirani turizam, a gosti će ispunjavanjem web aplikacije prolaziti granice u nekoliko sekundi, bez čekanja, najavio je u petak ministar turizma Gari Cappelli na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

''Gosti neće morati čekati na granici, već će ispunjavanjem web aplikacije unaprijed prolaziti granice u nekoliko sekundi. Do 28. svibnja ćemo imati aplikaciju na temelju platforme koja se prije koristila kao dozvola. Na prvom mjestu nam je da znamo što turiste očekuje kad dolaze u Hrvatsku'', kazao je Cappelli.

Ministar turizma je naglasio da se hoteli ponovno otvaraju, ovisno o mogućnostima i dolasku turista te da za strane turiste već postoje objašnjenja na engleskom jeziku za sve segmente turizma.

Cappelli je precizirao da te obavijesti uključuju ponašanje u hotelu pri dolasku, beskontaktne rezervacije hotela te odlaske u bazen ili na plažu. ''Turisti koji dolaze ne mogu reći da ne znaju kako se ponašati u Republici Hrvatskoj'', dodao je.

Cappelli je izvijestio da je dio turista koji su ranije otkazali rezervacije ponovno rade rezervacije za lipanj i da je Njemačka u dogovoru s ministrima svih zemalja Europske unije izrazila želju da od 15. lipnja dozvoli dolazak građana na more. Isti datum vrijedi i za Poljsku, dodao je.

''S trećim zemljama sve ovisi o dogovoru na razini EU. Mi pokušavamo poštivati protokol koji je dogovoren na razini EU, ali i poštovati bilateralne dogovore kao što smo imali sa Slovenijom'', rekao je Cappelli.

Pritom se zahvalio slovenskim i hrvatskim službama koje su uspjele stvoriti sigurnu zonu kako bi sve veći broj slovenskih turista dolazio u Hrvatsku.

Tagovi: Gari Cappelli, koronavirus, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE