GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čačić Končaru: Morate kupiti sva tri škvera ili ništa od posla

Čačić Končaru: Morate kupiti sva tri škvera ili ništa od posla
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2012 / 22:40
Autor: SEEbiz / Jutarnji.hr
ZAGREB - Ili ćete kupiti sva tri brodogradilišta za koja ste dali ponudu ili ništa - riječi su kojima je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić zaključio razgovor s predstavnicima Jadranskih ulaganja, tvrtke koju formalno vodi Nenad Končar, a iza koje stoji kapital njegova oca Danka, doznaje Jutarnji list.
Premda nijedna strana ne želi iznijeti detalje prvog susreta novog resornog ministra s ponuđačima za kupnju državnih brodogradilišta, Jutarnji saznaje da se Čačić u tom razgovoru postavio veoma odlučno.

Izrazio je spremnost za kompromis u spornim stavkama ugovora, ali pod uvjetom da Končar kupi brodogradilišta u paketu, dakle i riječki 3. maj, i Kraljevicu, i Brodotrogir. U protivnom, nemaju o čemu razgovarati.

- Ne mogu zasad ništa reći osim izraziti zadovoljstvo što smo konačno sjeli za stol. Postavljeni su rokovi i vrlo brzo ćemo donijeti odluku - rekao nam je Nenad Končar.

Neslužbeno se doznaje da je poruka stigla i do “pravog kupca” Danka Končara. On je bio neugodno iznenađen takvim stavom.

Prijedlog ugovora koji je kupcima stigao na stol neposredno prije parlamentarnih izbora Končar je kritizirao i poručio da će se povući iz cijele priče. Takvu je odluku navodno donio nakon što je ga aktualni ministar Slavko Linić javno prozvao neozbiljnim investitorom.

No tu glavnu riječ ima Čačić, koji se postavio odlučno, no zaboravlja da uvjet “sve ili ništa” ne drži vodu jer Vlada navoze i nije prodavala u paketu.

Čelnik HUS-a Ozren Matijašević kaže da sve traje predugo te da bi bilo kakvo mijenjanje natječajnih uvjeta bilo protuzakonito.

Budući da u utorak istječe rok predviđen za potpisivanje ugovora, Radimir Čačić je s ponuđačima dogovorio produljenje roka za kraj ožujka, što nam potvrđuje Darko Pappo, direktor samoborskog DIV-a, jedinog ponuđača za Brodosplit.

- Razgovore  počinjemo odmah, a u međuvremenu će se još jednom obaviti dubinsko snimanje Brodosplita. To ćemo učiniti zajedno s predstavnicima Ministarstva gospodarstva i Audiom  - rekao je Pappo, koji je vrlo zadovoljan sastankom s potpredsjednikom Čaćićem.
Tagovi: Radimir Čačić, Nenad Končar, Danko Končar, Ozren Matijašević, Slavko Linić, Darko Pappo, 3. maj, Brodosplit
PROČITAJ I OVO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
PORAZNO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
ZAGREB - Više od polovice maslinovih ulja koja se na hrvatskom tržištu prodaju kao ekstradjevičanska ne odgovaraju deklaraciji ekstradjevičanskih, alarmantni su podaci Državnog inspektorata, čiji su inspektori u lanjskoj godini uzorkovali i analizirali kvalitetu, sljedivost, senzorska svojstva i autentičnost 25 takvih ulja.
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
ANALITIČARI
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
NEW YORK - Što se tiče korelirane imovine, analitičari su se klonili usporedbe zlata izravno s bitcoinima. Ali primijetili su vrlo snažnu korelaciju između bitcoina i neplemenitih metala - bakra, kositra, cinka - koji se od listopada neprestano kreću prema gore.
Beogradska berza: Komercijalna banka najtrgovanija, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Komercijalna banka najtrgovanija, indeksi mešoviti
BEOGRAD - Trgovanje akcijama Komercijalne banke doprinelo je danas porastu ukupnog prometa na Beogradskoj berzi u odnosu na utorak, dok su BELEX indeksi završili tgovanje s mešovitim rezultatima.
Yellen: Razmišljamo o digitalnom dolaru
OPCIJE
Yellen: Razmišljamo o digitalnom dolaru
NEW YORK - Digitalni dolar mogao bi biti dobro rješenje za Amerikance koji nemaju pristup bankovnim računima ili sistemima za olakšano plaćanje. To je rekla Janet Yellen, američka ministrica financija.
Zagrebačka burza: Odlični rezultati podigli Končar EI i Petrokemiju
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Odlični rezultati podigli Končar EI i Petrokemiju
ZAGREB - Nešto bolji promet i rast indeksa obilježili su srijedu na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE