GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Sve ide po planu, Pelješki most otvara se 26. srpnja

Butković: Sve ide po planu, Pelješki most otvara se 26. srpnja
OTVORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 14:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Pelješkom mostu i pristupnim cestama sve ide po planu te se njegovo otvaranje s dijelom pristupnih cesta očekuje 26. srpnja, rekao je u petak ministar prometa Oleg Butković.

"Sve ide dobro, po planu i programu", rekao je Butković i dodao da vrućine doduše otežavaju poslove, ali 18. srpnja trebala bi biti izdana uporabna dozvola za pristupne ceste (za most je već izdana), te bi most s dijelom pristupnih cesta trebao biti otvoren 26. srpnja, kako je i planirano.

Ministar je to izjavio nakon koordinacijskog sastanka projekta "Cestovna povezanost južne Dalmacije" i obilaska mosta.

"Projekt svih projekata-pelješki most, 26. srpnja bit će otvoren na radost svih ljudi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i svih onih koji će doći u Hrvatsku", rekao je Butković.

Nije otkrio detalje programa otvaranja, no rekao je kako je bitno da to bude događaj "otvoren za sve ljude" koji će moći doći i prošetati mostom i "biti dio tog velikog događaja", a sama ceremonija otvaranja bit će protokolarna.

I dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je da na mostu sve ide po planu i da neće biti kašnjenja. Izgradnjom mosta županija će po njegovim riječima dobiti poticaj za daljnji razvoj. Očekuje "nešto malo gužvi u Stonu ovoga ljeta", ali to je, kako je rekao, "najmanja žrtva za napredak".

Što se tiče drugih prometnih projekata koji su dobili vladinu potporu na sjednici u Dubrovniku 2019. godine, kao što su brza cesta zračna luka-grad-Osojnik, autocesta od čvora Metković do Osojnika i nastavak pelješke ceste od Brijeste do Orebića te obilaznice Orebića, rekao je da za sve te projekte u tijeku izrada projektne dokumentacije.

Potpredsjednik vlade i ministar financija Zdravko Marić rekao je da je sve što je napravljeno na mostu i pristupnim cestama "vrlo impresivno", no da su od divljenja važniji ekonomske, gospodarske i financijske koristi.

Kada se gleda cijela računica, dobro je da su radovi ugovoreni prije poskupljenja, rekao je.

Što se tiče situacije oko cijena goriva, rekao je da je danas zadnji dan analize na dvotjednoj razini te da će vlada preko vikenda analizirati stanje, a potom izvijestiti što će i kako poduzimati.

Podsjetio je da su trošarine već ukupno smanjene za 80 lipa kod eurosupera odnosno 40 lipa za dizel, pa je ostalo nešto ispod 20 lipa na dizelu i ispod 40 lipa na benzinu.

"Hoćemo li posezati za tim dijelom ili nečim drugim, to ćemo još vidjeti", rekao je Marić.

Tagovi: Oleg Butković, Pelješki most, Hrvatske ceste, Josip Škorić
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Blagi rast indeksa, turistički sektor u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Blagi rast indeksa, turistički sektor u fokusu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su glavni dionički indeksi blago porasli, uz skroman promet, a pritom su najviše u fokusu bile dionice turističkih kompanija.
Brnjac: Hrvatski turizam se mora mijenjati, nova strategija će ići u četiri smjera
STRATEŠKI
Brnjac: Hrvatski turizam se mora mijenjati, nova strategija će ići u četiri smjera

ZAGREB - Novom Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. u Hrvatskoj se planira održiv turizam postaviti kao imperativ i cilj cijelog turističkog sektora.

Inflacija i strah od recesije pojeli zaradu norveškog mirovinskog fonda
PRITISCI
Inflacija i strah od recesije pojeli zaradu norveškog mirovinskog fonda
OSLO - Norveški mirovinski fond izvijestio je u srijedu da je u prvoj polovini godine zabilježio gubitak na ulaganjima od 174 milijarde dolara budući da su na dionice utjecali strah od globalne recesije i inflacija.
Azijska tržišta: Rast japanskog izvoza potaknuo optimizam
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Rast japanskog izvoza potaknuo optimizam
TOKYO – Na većini azijskih burzi cijene su dionica u srijedu porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati većine američkih kompanija.
Wall Street: Walmart i Home Depot podigli raspoloženje
RAST
Wall Street: Walmart i Home Depot podigli raspoloženje
NEW YORK – Na Wall Streetu su u utorak Dow Jones i S&P 500 porasli, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima nekoliko trgovačkih lanaca, dok je Nasdaq indeks blago pao.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE