GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Sve ide po planu, Pelješki most otvara se 26. srpnja

Butković: Sve ide po planu, Pelješki most otvara se 26. srpnja
OTVORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 14:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Pelješkom mostu i pristupnim cestama sve ide po planu te se njegovo otvaranje s dijelom pristupnih cesta očekuje 26. srpnja, rekao je u petak ministar prometa Oleg Butković.

"Sve ide dobro, po planu i programu", rekao je Butković i dodao da vrućine doduše otežavaju poslove, ali 18. srpnja trebala bi biti izdana uporabna dozvola za pristupne ceste (za most je već izdana), te bi most s dijelom pristupnih cesta trebao biti otvoren 26. srpnja, kako je i planirano.

Ministar je to izjavio nakon koordinacijskog sastanka projekta "Cestovna povezanost južne Dalmacije" i obilaska mosta.

"Projekt svih projekata-pelješki most, 26. srpnja bit će otvoren na radost svih ljudi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i svih onih koji će doći u Hrvatsku", rekao je Butković.

Nije otkrio detalje programa otvaranja, no rekao je kako je bitno da to bude događaj "otvoren za sve ljude" koji će moći doći i prošetati mostom i "biti dio tog velikog događaja", a sama ceremonija otvaranja bit će protokolarna.

I dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je da na mostu sve ide po planu i da neće biti kašnjenja. Izgradnjom mosta županija će po njegovim riječima dobiti poticaj za daljnji razvoj. Očekuje "nešto malo gužvi u Stonu ovoga ljeta", ali to je, kako je rekao, "najmanja žrtva za napredak".

Što se tiče drugih prometnih projekata koji su dobili vladinu potporu na sjednici u Dubrovniku 2019. godine, kao što su brza cesta zračna luka-grad-Osojnik, autocesta od čvora Metković do Osojnika i nastavak pelješke ceste od Brijeste do Orebića te obilaznice Orebića, rekao je da za sve te projekte u tijeku izrada projektne dokumentacije.

Potpredsjednik vlade i ministar financija Zdravko Marić rekao je da je sve što je napravljeno na mostu i pristupnim cestama "vrlo impresivno", no da su od divljenja važniji ekonomske, gospodarske i financijske koristi.

Kada se gleda cijela računica, dobro je da su radovi ugovoreni prije poskupljenja, rekao je.

Što se tiče situacije oko cijena goriva, rekao je da je danas zadnji dan analize na dvotjednoj razini te da će vlada preko vikenda analizirati stanje, a potom izvijestiti što će i kako poduzimati.

Podsjetio je da su trošarine već ukupno smanjene za 80 lipa kod eurosupera odnosno 40 lipa za dizel, pa je ostalo nešto ispod 20 lipa na dizelu i ispod 40 lipa na benzinu.

"Hoćemo li posezati za tim dijelom ili nečim drugim, to ćemo još vidjeti", rekao je Marić.

Tagovi: Oleg Butković, Pelješki most, Hrvatske ceste, Josip Škorić
PROČITAJ I OVO
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
TURIZAM
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
ZAGREB - Prihodi od stranih turista u Hrvatskoj su u 2023. godini porasli na 14,6 milijardi eura ili 11,4 posto u odnosu na 2022., izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS) na temelju podataka Hrvatske narodne banke (HNB), dodajući da su u sektoru optimistični za predsezonu i cijelu 2024. godinu.
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE