GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta prema planu i bez kašnjenja

Butković: Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta prema planu i bez kašnjenja
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2021 / 17:58
Autor: SEEbiz / H
KOMARNA - Ministar prometa Oleg Butković sa suradnicima obišao je gradilište Pelješkog mosta, ocijeniviši da gradnja teče prema planu i bez kašnjenja i da bi sve trebalo biti gotovo do sredine 2022. godine.

Po Butkovićevim riječima, projekt gradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta ide prema vrhuncu i kraju, većih problema i kašnjenja nema i do ljetne sezone 2022. godine trebao bi biti završen.

Prethodno se ministar sastao s izvođačima radova, nadzornim inženjerima i voditeljem projekta Pelješkog mosta i pristupnih cesta.

Na taj sastanak je upao pelješki vinar Miho Rozić, preko čijeg zemljišta prolazi trasa pristupnih cesta. Butković je rekao da razumije Rozića, ali da je trasa određena kroz prostorno-plansku dokumentaciju i uz propisane procedure.

"Ne možemo u ovoj fazi zaustavljati projekt ili premještati trase", rekao je Butković, jer bi se kasnilo i došlo bi u pitanje europsko financiranje.

Rozić će, kako je rekao, biti pozvan na sastanak u Zagreb kako bi se vidjelo što se može učiniti.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak rekla je da vrijednost projekta cestovnog povezivanja s hrvatskim jugom od četiri milijarde kuna govori o njegovu značaju, a 3,2 milijarde kuna koliko je iznos financiranja iz EU-a govori o važnosti hrvatskog članstva u Uniji.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić zadovoljan je što gradnja Pelješkog mosta ide prema planu. Taj projekt je strateški i milenijski, rekao je Dobroslavić i rekao da se priprema dokumentacija za dionicu autoceste od čvora Metković do Osojnika, dviju brzih cesta do zračne luka Dubrovnik te od Brijeste do luke Perna. Time će se, kako je rekao, Dubrovnik i jug Hrvatske i prometno čvrsto prometno povezati s ostatkom Hrvatske.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da projekt gradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta napreduje uredno. Rekao je da sve aktivnosti teku ubrzano, kako bi sve bilo gotovo do konca lipnja 2022. godine.

To se odnosi na na grčki Avax, rekao je, koja smanjuje zaostatak i za sada nema opasnosti od probijanja rokova.

Danas su potpisana i dva ugovora za obnovu i modernizaciju luka na području Dubrovačko-neretvanske županije vrijedna ukupno 90 milijuna kuna. Riječ je o ugovoru za izgradnju luke Ubli i sporazumu o rekonstrukciji luke u Cavtatu, ukupne vrijednosti 90 milijuna kuna.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izvijestio je da je u pripremi i provedbi devet projekata u lukama vrijednih ukupno 600 milijuna kuna, a bit će 700 milijuna kuna kad se ugovore još dva projekta.

Tagovi: Pelješki most, Oleg Butković, Josip Škorić, Hrvatske ceste, Luka Ploče, China Road and Bridge Corporation, Hrvatske ceste
PROČITAJ I OVO
Srednji tečaj eura spustio se ispod 7,52 kune
JAČANJE KUNE
Srednji tečaj eura spustio se ispod 7,52 kune
ZAGREB - Kuna je na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB) utvrđenoj u ponedjeljak, u odnosu na tečajnicu od petka, ojačala prema euru za 0,04 posto pa se srednji tečaj zajedničke europske valute spustio ispod 7,52 kune.
Egipat optimističan, broj turista raste od početka godine
TURIZAM
Egipat optimističan, broj turista raste od početka godine
KAIRO - Egipat bilježi rast broja turista od početka godine, na sadašnjih oko pola milijuna mjesečno, što ulijeva optimizam da će njihov broj porasti i u cijeloj godini, rekao ministar turizma i starina Khaled El-Enany.
Indijska zdravstvena kriza teško pogodila brodarski sektor
POSLJEDICE
Indijska zdravstvena kriza teško pogodila brodarski sektor
ANALIZA - Uz Filipine i Kinu, Indija je jedna od najvećih zemalja u kontekstu broja pomoraca za globalnu brodarsku industriju.
Azijski investitori oprezni na početku tjedna
OPREZ
Azijski investitori oprezni na početku tjedna
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u ponedjeljak trguje oprezno, dok je dolar blago ojačao prema košarici valuta, a u fokusu ulagača su kineski makroekonomski pokazatelji.
Srbija: Nove akcize poskupljuju rakiju, pojeftinuju viski
AKCIZE
Srbija: Nove akcize poskupljuju rakiju, pojeftinuju viski
BEOGRAD – Predlogom zakona o izmeni Zakona o akcizama koji je usvojila Vlada Srbije, predviđeno je da se sva jaka alkoholna pića oporezuju prema procentu čistog alkohola merenog na 20 stepeni Celzijusa u gotovom proizvodu, nezavisno od koje su sirovine proizvedena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE