GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta prema planu i bez kašnjenja

Butković: Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta prema planu i bez kašnjenja
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2021 / 17:58
Autor: SEEbiz / H
KOMARNA - Ministar prometa Oleg Butković sa suradnicima obišao je gradilište Pelješkog mosta, ocijeniviši da gradnja teče prema planu i bez kašnjenja i da bi sve trebalo biti gotovo do sredine 2022. godine.

Po Butkovićevim riječima, projekt gradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta ide prema vrhuncu i kraju, većih problema i kašnjenja nema i do ljetne sezone 2022. godine trebao bi biti završen.

Prethodno se ministar sastao s izvođačima radova, nadzornim inženjerima i voditeljem projekta Pelješkog mosta i pristupnih cesta.

Na taj sastanak je upao pelješki vinar Miho Rozić, preko čijeg zemljišta prolazi trasa pristupnih cesta. Butković je rekao da razumije Rozića, ali da je trasa određena kroz prostorno-plansku dokumentaciju i uz propisane procedure.

"Ne možemo u ovoj fazi zaustavljati projekt ili premještati trase", rekao je Butković, jer bi se kasnilo i došlo bi u pitanje europsko financiranje.

Rozić će, kako je rekao, biti pozvan na sastanak u Zagreb kako bi se vidjelo što se može učiniti.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak rekla je da vrijednost projekta cestovnog povezivanja s hrvatskim jugom od četiri milijarde kuna govori o njegovu značaju, a 3,2 milijarde kuna koliko je iznos financiranja iz EU-a govori o važnosti hrvatskog članstva u Uniji.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić zadovoljan je što gradnja Pelješkog mosta ide prema planu. Taj projekt je strateški i milenijski, rekao je Dobroslavić i rekao da se priprema dokumentacija za dionicu autoceste od čvora Metković do Osojnika, dviju brzih cesta do zračne luka Dubrovnik te od Brijeste do luke Perna. Time će se, kako je rekao, Dubrovnik i jug Hrvatske i prometno čvrsto prometno povezati s ostatkom Hrvatske.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da projekt gradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta napreduje uredno. Rekao je da sve aktivnosti teku ubrzano, kako bi sve bilo gotovo do konca lipnja 2022. godine.

To se odnosi na na grčki Avax, rekao je, koja smanjuje zaostatak i za sada nema opasnosti od probijanja rokova.

Danas su potpisana i dva ugovora za obnovu i modernizaciju luka na području Dubrovačko-neretvanske županije vrijedna ukupno 90 milijuna kuna. Riječ je o ugovoru za izgradnju luke Ubli i sporazumu o rekonstrukciji luke u Cavtatu, ukupne vrijednosti 90 milijuna kuna.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izvijestio je da je u pripremi i provedbi devet projekata u lukama vrijednih ukupno 600 milijuna kuna, a bit će 700 milijuna kuna kad se ugovore još dva projekta.

Tagovi: Pelješki most, Oleg Butković, Josip Škorić, Hrvatske ceste, Luka Ploče, China Road and Bridge Corporation, Hrvatske ceste
PROČITAJ I OVO
Analitičar Bloomberga: Bitcoin ide na 100.000 dolara
HRABRE PROGNOZE
Analitičar Bloomberga: Bitcoin ide na 100.000 dolara
NEW YORK - Analitičar Bloomberga Mike McGlone danas je hrabro prognozirao da će bitcoin do kraja mjeseca uzletjeti na razinu od 100.000 dolara.
Beogradska berza: Potonuli promet i indeksi na kraju nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Potonuli promet i indeksi na kraju nedelje
BEOGRAD – Izuzetno mali promet, uz pad indeksa, zabeležen je na Beogradskoj berzi poslednjeg trgovačkog dana u ovoj nedelji.
Zašto padaju cijene zlata?
ZLATO
Zašto padaju cijene zlata?
ANALIZA - Kretanje cijene zlata snažno je povezano s inflacijskim očekivanjima, a trenutno je također izuzetno važno da na zlato utječe kretanje stvarnih kamatnih stopa. U tome leži i razlog što cijene zlata u posljednje vrijeme padaju.
EU i SAD uzajamno ukinuli carine uvedene zbog spora oko zrakoplova
CARINE
EU i SAD uzajamno ukinuli carine uvedene zbog spora oko zrakoplova
BRUXELLES - Europska unija i Sjedinjene Države dogovorile su u petak suspenziju na četiri mjeseca uzajamnih carina uvedenih zbog spora oko subvencija proizvođačima zrakoplova Airbus i Boeing.
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Hrvatski Telekom u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Hrvatski Telekom u fokusu
ZAGREB - Kraj tjedna na domaćem tržištu kapitala donio je negativno raspoloženje među ulagače, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, dok se likvidnost zadržala na skromnim razinama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE