GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Buffettovoj kompaniji dobit pala, ali ima rekordne količine gotovine

Buffettovoj kompaniji dobit pala, ali ima rekordne količine gotovine
TREĆI KVARTAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2021 / 07:36
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta priopćio je da su poremećaji u globalnom opskrbnom lancu zauzdali njegovu sposobnost generiranja dobiti, dok su rastuće cijene dionica doveli do toga da proda neke dionice i poveća svoju gotovinu na rekordnu razinu.

Operativna dobit porasla je za 18 posto, ali je iznevjerila predviđanja analitičara, budući da je ponovni porast slučajeva COVID-19 potaknut varijantom koronavirusa Delta prouzročio nestašicu robe i smanjio potrošnju potrošača, dok su štete od uragana Ida i europskih poplava povećale gubitke kod osiguravatelja automobila Geico. i druge jedinice osiguranja.

Neto prihod je u međuvremenu pao za 66%, odražavajući niže dobitke od dionica kao što su Apple Inc i Bank of America Corp.

Berkshire je otkupio 7,6 milijardi dolara vlastitih dionica u trećem tromjesečju i 20,2 milijarde dolara ove godine, jer su rastuća tržišta dionica učinila kupnju cijelih tvrtki sve skupljim.

Otkupe, za koje se činilo da se nastavljaju u listopadu, sugeriraju da Buffett, 91-godišnji milijarder, vidi veću vrijednost u svom vlastitom konglomeratu u Omahi, Nebraska, čije poslovanje uključuje željeznicu BNSF i istoimenu energetsku jedinicu.

"Jedna od velikih salonskih prognoza jest što je Berkshireova sljedeća velika akvizicija", rekla je Cathy Seifert, analitičarka CFRA Research-a s ocjenom "držati" na Berkshireu.

"Mislim da smo to upravo vidjeli: otkupio je 20 milijardi dolara vlastitih dionica."

Berkshire je također bio neto prodavatelj dionica i prodao je oko 2 milijarde dolara više dionica nego što je kupio u tromjesečju. Rujan je završio sa 149,2 milijarde dolara u gotovini i ekvivalentima.

"Sigurno se nadam da će biti još otkupa, jer nema puno dokaza o ulaganju kapitala", rekao je Jim Shanahan, analitičar Edward Jones & Co koji Berkshireu dodjeljuje preporuku "kupiti".

Tagovi: Warren Buffett, Bertkshire Hathaway, Bank of America, Apple
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE