GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Budvu svi vide kao destinaciju za provod, a ne mjesto elitnog turizma

Budvu svi vide kao destinaciju za provod, a ne mjesto elitnog turizma
TURISTIČKI TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2011 / 19:51
Autor: SEEbiz / Vijesti
BUDVA - Pozicioniranje Budve kao destinacije za lud i nezaboravan provod, što je i ove godine metropola turizma potvrdila, te hiljade mladih ljudi koji gotovo svakog ljeta dolaze kako bi okusili duh zabave, prema mišljenju turističkih poslenika može biti poguban za budućnost turističkog razvoja prijestonice crnogorskog turizma.
I dok se obaraju rekordi po broju gostiju, a sezona biva sve kraća i kraća, sa ovogodišnjim špicem od svega desetak dana igranje na kartu destinacije za provod je  kako ističu, „hod po oštrici”.

Lud i nezaboravan noćni provod, zabava do ranog jutra, žurke na plažama, barovi i brojne diskoteke, dnevne zabave, promocije uz nesvakidašnji provod - tako je pozicionirana Budva, jedna od najinteresantnijih i najprivlačnijih destinacija na Jadranu.

Velika diskoteka na otvorenom, kako je nazivaju, metropola turizma već punu deceniju važi za grad koji mladi tokom ljeta ne zaobilaze.

I dok svi pričaju o elitnom turizmu, i dalje je karta na koju igra Ministarstvo turizma “Budva je, htjela ili ne, već sebe profilisala kao destinaciju dobre zabave”. Upravo je to i jedan od glavnih razloga što se na hiljade onih koji ljeto provedu u ovom gradu iznova vraćaju Budvi, barem tako kažu zvanične ankete..

“Postali smo zabavna destinacija i tur-operatori, vođeni našom logikom i našom koncepcijom ponude, dobijaju veliki broj reklamacija od svih onih turista koji su došli na ovaj dio Mediterana da se odmore.

Oni sada u svojoj koncepciji žele da animiraju drugu ciljnu grupu, sve one mlađe ljude koji žele da se zabave. Međutim, za jednu šestomjesečnu sezonu to nije dobra orijentacija.

Vrlo je opasno to što nas evropski tur-operatori počinju doživljavati kao destinaciju za zabavu i to od polovine jula do polovine avgusta”, istakao je direktor bečićke „The Queen of Montenegro“ i dugogodišnji turistički poslenik Dragan-Purko Ivančević.

On je naglasio da Crnoj Gori nijesu potrebni špicevi, nego kontinuitet šestomjesečne sezone i koncept turističke ponude koja bi odgovarala evropskim partnerima i tur-operatorima.

“Nažalost, sadašnja ponuda koncipirana je samo na region, odnosno tržište bivših jugoslovenskih republika. Ovogodišnja sezona je bila kratka i u kratkom periodu animirala puno posjetilaca koji su se dobro zabavili u Budvi. Što se turista tiče, mislim da ne nose dobre poruke iz Budve, zato što su svi oni koji su imali ambiciju da uživaju u Mediteranu i odmore, nažalost, promašili destinaciju”, istakao je Ivančević.
Tagovi: Budva, turizam, crnogorski turizam, Dragan-Purko Ivančević, The Queen of Montenegro
PROČITAJ I OVO
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
UZLET
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
FRANKFURT - Na europskim su burzama u utorak cijene dionica porasle osmi dan zaredom, što je njihov najduži pozitivni niz u više od dvije godine, jer ulagači vjeruju da će središnje banke i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku.
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether
KRIPTOVALUTE
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether

NEW YORK - Tehnički analitičari smatraju da je nakon mjesec dana stagnacije došlo vrijeme za novi rast bitcoina i ethera.

Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
PUTOVANJA
Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
BAR - Dnevni međunarodni brzi voz na relaciji Bar – Beograd – Bar počeće danas opet da saobraća, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore ŽPCG.
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
TURISTIČKA SEZONA
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
BERLIN - S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi, rekla je Brnjac nakon sastanka pojasnivši kako bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju.
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
RAST
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
SARAJEVO - Cijena dionica sarajevskog Bosnalijeka na Sarajevskoj berzi porasla je danas 10 posto vinuvši se na najveći nivo u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE