GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Budva se užurbano sprema za turiste

Budva se užurbano sprema za turiste
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2020 / 20:07
Autor: SEEbiz / RTCG
BUDVA - Dan uoči ublažavanja mjera, koje podrazumijevaju otvaranje ugostiteljskih objekata i plaža, uspostavljanje međugradskog saobraćaja, u Budvi užurbano teku pripreme. Novi slogani, akcijske cijene i higijena iznad svega, obilježiće ovu turističku sezonu, saglasni su sagovornici Radija Crne Gore.

"Budva tvoj dom na moru" i "Budva ljubav koja traje" – novi su slogani promotivnih aktivnosti TO Budva koje počinju sjutra, kaže, za Radio CG, direktorica Maja Liješević.

"Uz ove poruke, trenutno je najvažnija "korona free destinacija" koja će, vjerujem, biti i sa nacionalnog nivoa najzastupljenija jer zaista puno znači za sve naše potencijalne goste. Čekamo otvaranje granica i zajedno sa našom privredom uradićemo sve što je u našoj moći da sa raspoloživim instrumentima promocije doprinesemo turističkoj sezoni", istakla je Liješević.

Da se sve polako vraća u normalu pokazuju užurbane pripreme kako na plažama tako i u ugostiteljskim objektima. Ugledni turistički poslenik Krsto Niklanović kaže da su procedure jasne, ali da treba vremena da se svi i priviknu.

"Moramo svi biti svjesni da je higijena na prvom mjestu, sve mora biti besprekorno čisto –svaki detalj u objektu i naravno propisane mjere za personal se moraju sprovoditi. Možda je i dobro što sve počinje da važi od sjutra kako bi smo se svi privikli do zvaničnog početka sezone. Apelujem na inspekcije da nam u početku pomognu i da ukoliko nismo uspješno sproveli odredjena pravila,skrenu pažnju i ukažu na greške.Tako bi nam pomogli, uz evidenciju propusta, koji ako se ne isprave podrazumijevaju kazne", ističe Niklanović.

Petar Ivković iz CTU, u izjavi za Radio CG, ističe da turističke agencije, koje dovode goste u Crnu Goru na odmor, imaju posla.

"Interesovanje postoji kako za hotele tako i za privatni smještaj. Dok traju akcije, cijene će biti niđe do 30 odsto tako da će apartmani sa 4 i 5 zvjezdica, umjesto dosadašjih 90 ili 80 eura, moći da se iznajme za 50 odnosno 60 eura", kaže Ivković.

Od sjutra se otvaraju I informativni punktovi TO Budva, saopšteno je Radiju CG.

Tagovi: Budva, Krsto Niklanović, crnogorski turizam, Petar Ivković, Crnogorska turistička organizacija, TO Budva, Maja Liješević
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE