GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodosplit potpisao ugovor o poslu u Veneciji vrijednom 50 milijuna eura

Brodosplit potpisao ugovor o poslu u Veneciji vrijednom 50 milijuna eura
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2015 / 14:09
Autor: SEEbiz
SPLIT - Ugovor vrijedan 50 milijuna eura o gradnji 41 čeličnih vrata za zaštitu Venecije od plime potpisala je Brodograđevna industrija Split s tvrtkom Costruzioni Mose Arsenale (COMAR).
Prema tom ugovoru, potpisanom u četvrtak u Veneciji, Brodosplit će isporučiti 41 čeličnu branu, dimenzija 29 puta 24 metra, debljine 6 metara i težine 300 tona. Ta će čelična vrata biti instalirana na prolazu Malamocco i Chioggia, koji su dva od triju prolaza koja kroz Venecijansku lagunu vode prema Veneciji, sa ciljem zaustavljanja utjecaja plime na taj grad.

Splitski je škver posao dobio odlukom konzorcija "Venezia Nuova", a nakon provedenog međunarodnog natječaja. Brodosplit je potvrđen kao najbolji ponuditelj i službeno izabran za graditelja čeličnih vrata dvaju prolaza.

Ukupan projekt obuhvaća više od 12.000 tona ugrađenog čelika, ukupne vrijednosti sa radovima i logistikom od oko 50 milijuna eura.

Kako se navodi u priopćenju Brodosplita, radovi na izgradnji čeličnih vrata počinju odmah, bit će angažirano više stotina radnika koji će na projektu raditi dvije godine.

Isporučivat će se po tri brane odjednom svakih 90 dana nakon izrade ovisno o zahtijevanoj dinamici i to morskim putem do samog ušća gdje će se ugraditi, a paralelno će ih se raditi više.

Brane su konstruirane kao specijalni rezervoari napunjeni zrakom, odnosno vodom. Napunjene vodom će ležati na dnu mora, a punjene zrakom će se podizati prema površini i zatvarati ulaze u lagunu. Kada se ispusti zrak, ponovno će se napuniti vodom i leći na dno mora.

Tagovi: Brodosplit, Venecija, Tomislav Debeljak, Costruzioni Mose Arsenale, COMAR
PROČITAJ I OVO
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
NADZOR
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) provela je postupak nadzora nad dijelom poslovanja društva UNIQA osiguranje d.d. (Društvo) iz Zagreba, Planinska 13 A, OIB 75665455333 i utvrdila nezakonitosti u predugovornim dokumentima s ključnim informacijama (KID) za proizvode osiguranja života FidelisLife i Dollarprotect kod kojih ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros blago porasle, no trguje se oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta i sporog oporavka najvećih svjetskih gospodarstava od koronakrize.
Tehnološki sektor ponovno pritisnuo Wall Street
PRITISAK
Tehnološki sektor ponovno pritisnuo Wall Street

NEW YORK - Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 pao drugi dan zaredom, kao i Nasdaq indeks, što je posljedica daljnje korekcije cijena dionica u tehnološkom sektoru, ali i slabih pokazatelja s američkog tržišta rada.

Šest hrvatskih prehrambenih proizvoda prodavat će se u Kini
PRILIKE
Šest hrvatskih prehrambenih proizvoda prodavat će se u Kini
ZAGREB - Baranjski kulen, Dalmatinski i drniški pršut, Lički krumpir, Dingač i Neretvanska mandarina, hrvatskih je šest prehrambenih proizvoda koji su se upravo našli na listi od 100 europskih proizvoda sa zaštićenim geografskim porijeklom koje je Europska komisija službeno objavila kao proizvode koji će biti posebno označeni i privilegirani u trgovanju sa Kinom.
Čak 22 europska grada udružila se protiv Airbnba
SUKOBI
Čak 22 europska grada udružila se protiv Airbnba
PARIZ - Savez 22 europska grada pozvao je danas EU da uspostavi stroža pravila za internetsku platformu kratkoročnog najma nekretnina Airbnb. Savez je uvjeren da zbog njih cijene nekretnina rastu, što lokalno stanovništvo gura u nezavidan položaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE