GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brnjac: Želimo cjelogodišnji i regionalno ravnomjerno razvijeni turizam

Brnjac: Želimo cjelogodišnji i regionalno ravnomjerno razvijeni turizam
TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2023 / 16:41
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je u ponedjeljak da je počela provedba Strategije razvoja održivog turizma do 2030 .godine, čiji je glavni cilj razvoj cjelogodišnjeg i regionalno ravnomjerno razvijenog turizma.

Nakon sastanka sa čelnicima Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, Brnjac je kazala kako je provedba počela kroz javne pozive Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), u sklopu čega je najveći dio sredstava usmjeren u razvoj javne turističke infrastrukture, povećanje kvalitete smještajnih kapaciteta te razvoj zdrastvenog i sportskog turizma, u čemu ta županija i cijela Slavonija imaju veliki potencijal.

Brnjac je napomenula da je Vlada sredstvima NPOO-a, višegodišnjeg EU financijskog okvira i kroz državni proračun ukupno za te aktivnosti osigurala 1,27 milijardi eura.

Čestitajući Osječko-baranjskoj županiji na tituli Eurospke regije sporta za 2024. godinu, Brnjac je posebice izdvojila projekt sportskog inkubatora, koji se planira graditi na prostor nekadašnje osječke tvrtke "OLT", s ciljem što većeg privlačenja djece i mladih u sportske aktivnosti te njihovog kvaitetnog usmjeravanja prema sportu.

"Cilj Vlade su ulaganja u sportsku infrastrukturu tako da ona bude dostupna svima, prvenstveno mladima i djeci. Upravo je raspisan javni poziv za ulaganja u sportsku infrastrukturu, vrijedan oko 4 milijuna eura, a razgovarali smo o sredstvima NPOO-a, gdje je za aktivni turizam osigurano oko 40 milijuna eura", rekla je ministrica Brnjac.

Župan Ivan Anušić rekao je kako u sklopu priprema za Europsku regiju sporta 2024. godine županijska uprava želi nadograđivati sportsku infrastrukturu, jer domaćinstvo koje je dobila mora i opravdati, u čemu su, kroz niz projekata i natječaja, spremni pomoći nadležno Ministarstvo i Vlada RH.

Izvijestio je i da se, uz uređivanje sportske infrastrukture te projekt sportskog inkubatora, u suradnji s gradom Osijekom, planira izgradnja nove nastavno-sportske dvorane, a grad Osijek spreman je ustupiti dio svoga zemljišta i partnerski ući u projekt.

Osječki dogradonačelnik Dragan Vulin kazao je kako Gradska uprava ove godine u proračunu ima na raspolaganju oko 10,5 milijuna eura za ulaganja u sport.

"Kada govorimo o turizmu, prošle smo godine dobili nagradu kao najbolja urbana destinacija kontinentalnog turizma, a u prva dva mjeseca ove godine bilježimo rast broja noćenja od 50 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine", rekao je Vulin.

Tagovi: Nikolina Brnjac, hrvatski turizam, cjelogodišnji turizam, Dragan Vulin
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST u fokusu investitora
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST u fokusu investitora
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je optimizam na Zagrebačku burzu.
Ukrajinske investicije u Hrvatskoj prijetnja i za europske peradare
PERADARSTVO
Ukrajinske investicije u Hrvatskoj prijetnja i za europske peradare
BRUXELLES - Na konferenciji u Bruxellesu, predstavnik hrvatskih peradara Dražen Čurila upozorio je na prijetnju tradicionalnom uzgoju peradi u Hrvatskoj.
Villeroy: Naftne neizvjesnosti neće zaustaviti lipanjsko rezanje kamata
JASNA PORUKA
Villeroy: Naftne neizvjesnosti neće zaustaviti lipanjsko rezanje kamata
FRANKFURT - Europska središnja banka neće biti pokolebana od prvog smanjenja kamata u lipnju zbog neizvjesnosti cijena nafte, rekao je član Upravnog vijeća Francois Villeroy de Galhau.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta oporavila su se od rasprodaje u petak jer ulagači ovaj tjedan traže svježe podatke iz Kine, Japana i Južne Koreje.
Zadar je pun turista u predsezoni
PREDSEZONA
Zadar je pun turista u predsezoni
ZADAR - Turistička predsezona u punom je jeku. Zadar je već tjednima pun turista, koji su svih ovih dana mogli uživati u lijepom vremenu, pa čak i kupanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE