GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Britanski mediji pozitivno o Hrvatskoj kao destinaciji za digitalne nomade

Britanski mediji pozitivno o Hrvatskoj kao destinaciji za digitalne nomade
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2021 / 13:20
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanski dnevni listovi The Mirror i The Independent objavili su članke o Hrvatskoj kao poželjnoj i atraktivnoj destinaciji za digitalne nomade, što pridonosi i ukupnoj vidljivosti Hrvatske na tom tržištu, izvijestili su u četvrtak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Direktorica HTZ predstavništva u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) Daria Reić ističe da je Hrvatska na tom tržištu prepoznata i kao atraktivna destinacija bogate prirodne i kulturne baštini čemu se, kako kaže, "Britanci dive".

"Sigurni smo da će naša gastronomija, klima i priroda mnoge Britance inspirirati da kao digitalni nomadi još bolje upoznaju Hrvatsku i uživaju u njenim blagodatima", poručila je Reić, koja je i prenijela informacije o objavljenim člancima u britanskim dnevnim novinama.

Tako The Independent uz ostalo piše da je u Hrvatskoj od ove godine uvedena posebna dozvola za digitalne nomade, čime je Hrvatska postala jedna od rijetkih zemalja u svijetu u kojoj su stvoreni formalni uvjeti za život i rad tih skupina ljudi koji mogu raditi od bilo kuda.

Kao i The Mirror spominju i nedavno pokrenutu promotivnu kampanju HTZ-a "Croatia, your new office!", čiji je cilj predstaviti Hrvatsku zanimljvom i s kvalitetnim uvjetima za život i rad digitalnih nomada.

The Mirror još u članku navodi i odlične uvjete boravka u Hrvatskoj u statusu digitalnih nomada, kao i jedinstvene prirodne ljepote Hrvatske, poput otoka, nacionalnih parkova, zanimljivih gradova i prekrasnih plaža, prenose iz HTZ-a.

Napominju i da su The Mirror i The Independent među najčitanijim medijima u UK, koje ukupno prati više od 50 milijuna čitatelja.

Tagovi: The Mirror, The Independent, digitalni nomadi, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE