GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Branko Grčić: Nema razloga da zovemo MMF

Branko Grčić: Nema razloga da zovemo MMF
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2011 / 18:24
Autor: SEEbiz / Večernji list
SPLIT - Domaći političari, kako pozzicijski tako i opozicijski, smatraju kako Hrvatskoj nije potrebna pomoć MMF-a.
– Sve što bi MMF tražio od nas možemo učiniti i sami pa nema nikakva razloga da ga pozivamo – kazao je Branko Grčić, gospodarski strateg SDP-a i Kukuriku koalicije, koji je, zajedno s državnim tajnikom Zdravkom Marićem i ekonomistom iz HNS-a Draganom Kovačevićem, govorio o potezima nakon parlamentarnih izbora pred sudionicama 5. međunarodne konferencije fondovske industrije u Splitu.

Jedan je to od stavova s kojim se složio i predstavnik Vlade Zdravko Marić, koji je rekao da se na primjeru Grčke vidi da MMF ne mora biti dobro rješenje,  u kratkom roku može se doći do jeftinijeg kapitala, ali u srednjem i duljem roku i ta se  prednost izgubi. Poziv MMF-u nametnuo se kao tema nakon što je premijerkin savjetnik Željko Lovrinčević kazao da program što ga je ponudila Kukuriku koalicija ne nudi jamstva za zadržavanje kreditnog rejtinga zemlje te bi bilo najbolje da nova vlada zaključi aranžman s MMF-om.

Pripremajući program Kukuriku koalicije, Grčić kaže da je razgovarao s guvernerom HNB-a te analizirao posljednji izvještaj MMF-a u kojem se traži rezanje plaća i neki radikalni zahvati pa se iskristalizirao stav da MMF nije potreban. Grčić smatra da ni krediti koje MMF nudi nisu povoljni kako se čini jer su im kamate iznad 4 posto.
Tagovi: Branko Grčić, Dragan Kovačević, Zdravko Marić, Međunarodni monetarni fond, MMF
PROČITAJ I OVO
Nautika u srpnju dosegla 75 posto lanjskih dolazaka
VRLO DOBRO
Nautika u srpnju dosegla 75 posto lanjskih dolazaka
ZAGREB - Kako sezona odmiče, hrvatska nautika bilježi sve bolje rezultate, naročito u srpnju. Ako isključimo podatke o mini kruzerima, ukupan pad od početka godine iznosi 59 posto, dok je u sedmom mjesecu zabilježen pad od samo 25 posto.
Španjolski restoran uveo aplikaciju virtualnog konobara
BIZARNO
Španjolski restoran uveo aplikaciju virtualnog konobara

MADRID - Restoran na španjolskoj obali odlučio se na novu mjeru borbe protiv koronavirusa uvodeći aplikaciju virtualnog konobara kako bi smanjio kontakte s osobljem i rizik zaraze.

Morgan Stanley upozorava: Investitori nisu spremni na ovu promjenu
UPOZORENJE
Morgan Stanley upozorava: Investitori nisu spremni na ovu promjenu
NEW YORK - Inflacija je više od desetljeća niža od želja monetarnih vlasti. Na primjer, u eurozoni, iznosila je samo 0,4% u srpnju (na godišnjoj razini).
Pula u srpnju dosegnula gotovo polovicu lanjskog prometa
SOLIDNO
Pula u srpnju dosegnula gotovo polovicu lanjskog prometa
PULA - Za nama je udarni turistički vikend kada je u Istru ušlo više od 116 tisuća turista, a na Poluotoku ih trenutno boravi gotovo dvjesto tisuća.
Zlato na novom rekordu
UZLET
Zlato na novom rekordu
LONDON - Cijene zlata dohvatile su jutros novi rekord na poticajjima slabijeg dolara i padajućih obvezničkih prinosa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE