GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Branko Grčić: Ne možemo dobiti izbore govoreći o bolnim rezovima

Branko Grčić: Ne možemo dobiti izbore govoreći o bolnim rezovima
PLAN 21
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2011 / 08:12
Autor: SEEbiz / Index.hr /HRT
ZAGREB - SDP-ov gospodarski strateg Branko Grčić priznao je sinoć u Otvorenom da Kukuriku koalicija u svojoj gospodarskoj strategiji nije rekla sve o onome što se kolokvijalno naziva bolnim rezovima.
"Novinari su očekivali da će netko u političkom programu najaviti otpuštanje polovice ljudi u upravi ili zatvaranje dvjesto tvornica. Onaj tko bi se na taj način prezentirao javnosti, nikad ne bi dobio izbore", pojasnio je Grčić.

Vladimir Ferdelji iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) kazao je da je program Kukuriku koalicije napravljen da ne uplaši nijednog birača, tvrdeći da u svojoj strategiji uopće ne spominju javni dug i model upravljanja javnim poduzećima.

Grčić je kroz emisiju ipak uspio progurati dobar dio koalicijskih mjera uštede, od rezanja socijalnih davanja onima koji ne spadaju u najugroženije skupine, do smanjivanja subvencija neefikasnim sektorima. Ovu mjeru je objasnio na primjeru Hrvatskih željeznica.

"Može se odrediti gornja granica subvencija. Ako je HŽ neefikasan i nije se restrukturirao, smanji mu se subvencija s 1,5 na 1,2 milijardi kuna. Nakon toga je na menadžmentu HŽ-a da se snađe s tim novcem. Ako ne uspije, znači da je nesposoban", kazao je Grčić.

Vladin gospodarski savjetnik Borislav Škegro je rekao da se slaže s većinom Grčićevih mjera, uz jednu napomenu.

"Tu fali najvažnije. Na jedan list papira formata A4 stavite deset stavki prihoda i deset stavki rashoda. Onda podvucite crtu. I onda vam ostaje ili deficit ili suficit", zaključio je Škegro.
Tagovi: Branko Grčić, Vladimir Ferdelji, Plan 21, Kukuriku koalicija, Borislav Škegro
PROČITAJ I OVO
Nautika u srpnju dosegla 75 posto lanjskih dolazaka
VRLO DOBRO
Nautika u srpnju dosegla 75 posto lanjskih dolazaka
ZAGREB - Kako sezona odmiče, hrvatska nautika bilježi sve bolje rezultate, naročito u srpnju. Ako isključimo podatke o mini kruzerima, ukupan pad od početka godine iznosi 59 posto, dok je u sedmom mjesecu zabilježen pad od samo 25 posto.
Španjolski restoran uveo aplikaciju virtualnog konobara
BIZARNO
Španjolski restoran uveo aplikaciju virtualnog konobara

MADRID - Restoran na španjolskoj obali odlučio se na novu mjeru borbe protiv koronavirusa uvodeći aplikaciju virtualnog konobara kako bi smanjio kontakte s osobljem i rizik zaraze.

Morgan Stanley upozorava: Investitori nisu spremni na ovu promjenu
UPOZORENJE
Morgan Stanley upozorava: Investitori nisu spremni na ovu promjenu
NEW YORK - Inflacija je više od desetljeća niža od želja monetarnih vlasti. Na primjer, u eurozoni, iznosila je samo 0,4% u srpnju (na godišnjoj razini).
Pula u srpnju dosegnula gotovo polovicu lanjskog prometa
SOLIDNO
Pula u srpnju dosegnula gotovo polovicu lanjskog prometa
PULA - Za nama je udarni turistički vikend kada je u Istru ušlo više od 116 tisuća turista, a na Poluotoku ih trenutno boravi gotovo dvjesto tisuća.
Zlato na novom rekordu
UZLET
Zlato na novom rekordu
LONDON - Cijene zlata dohvatile su jutros novi rekord na poticajjima slabijeg dolara i padajućih obvezničkih prinosa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE