GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Branka Pavošević: Vrdoljaku milijun kuna iz crnog fonda

Branka Pavošević: Vrdoljaku milijun kuna iz crnog fonda
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2012 / 10:20
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje HDZ-u, bivšem premijeru Ivi Sanaderu te ostalim optuženima u slučaju Fimi media. Tereti ih se da su izvlačili novac iz državnih institucija i na taj način punili HDZ-ov "crni fond".
Tijek ročišta:

10:13 Nakon završenog čitanja iskaza Pavošević je upitana želi li dodati nešto, na što onda odgovara da nema što reći.

10:09 "Sve što je meni bilo naređeno, ja sam provela kako su mi povjerili nadređeni. Niti u jednom trenutku nisam imala saznanja otkud dolaze ti novci, niti znam gdje su ti novci na kraju završili", ispričala je Pavošević pred USKOK-om.

10.08 Počinje pregledavanje snimki iskaza Pavošević u USKOK-u

10:05 Početkom rujna 2011. godine dobila je otkaz, a objašnjenje koje je dobila je bilo da je njezino radno mjesto ukinuto, a sve se to dogodilo dok je ona bila na bolovanju. U međuvremenu je od strane HDZ-a upućena na školovanje za specijalistu zaštite na radu.

Otkaz je, tvrdi, dobila zato što je iskreno ispričala sve što je znala o radu stranke.

9:58 Pavošević tvrdi u iskazu da je imala žutu i plavu knjigu te kako je na obje zaboravila. Žuta knjiga je knjiga plaća i isplata za pojedine djelatnike, tvrdi Pavošević te dodaje kako je većinu isplata pisala na posebne papire. Kaže kako je u žutoj knjizi neznatan broj isplata te da je zato zaboravila na knjigu.

"U plavoj je bio popis evidencija isplata "na crno" za 2006. i 2007. godinu. Nije cjelovita. Sve sam podatke osobno ispisivala. Oni koji su primali novac su mi se potpisivali sa strane, a neke sam uplate kasnije dodala pa nije bilo potpisa", tvrdi Pavošević u iskazu.

9:55 Tijekom 2007. godine, za pretkampanju isplaćene su velike svote novca: 100.000 kuna Davoru Dretaru, 456.000 Antonu Ivanoviću, 60.000 Miroslavu Škori, 50.000 Lani.. Pavošević je ispričala kako je iz straha naknadno vlastoručno dopisala "Hrvatski Sabor, Kosor" na isplatnice. Na isplatnice za Škoru i Ivanovića osobno je rukom napisala "Kosor, Kampanja, Kosor" i tvrdi da se te isplate odnose na kampanju i to tvrdi s odgovornošću.

9:50 Bianci Matković osobno sam predavala novac i ona je osobno potpisala isplatnice. Iz jedne je vidljivo da je preuzela 16 tisuća kuna odjednom i to za dva mjeseca. Jedno vrijeme dobivala je 2000 kuna, kasnije se iznos povećao na 8000 kuna mjesečno. Ne mogu se sjetiti zašto joj je isplaćeno 200 eura, iako je pisalo da je taj novac isplata plaće.

9:45 Darko Milinović u 2008. i 2009. godini primao naknade od 10 tisuća kuna mjesečno, a koje su dolazile od Barišića. U jednom navratu predala sam Milinoviću 30 tisuća kuna, a u drugom 20 tisuća. Naime, Darko Milinović nije svakog mjeseca uzeo naknadu od 10 tisuća kuna, već je ponekad preuzimao novac sa zaostatkom, tako da se ne može tvrditi da je Milinović u bilo kojem trenutku primio više novca nego što mu je bilo namijenjeno.

9:40 Pavošević tvrdi da je na isplatnicama koje glase na imena poznatih estradnih zvijezda, poput one namijenjene Tončiju Vrdoljaku, Jacquesa Houdeka, Vannu i druge, sama svojom rukom dopisala "predsjednička kampanja Kosor".

9:35 Pavošević je USKOK-u ispričala kako je dokumentaciju koju je predala USKOK-u zakopala na livadi, a nakon što joj je obrana priopćila da će protiv nje biti podignuta optužnica, odlučila je priznati krivnju te predati svu dokumentaciju kako bi njezin iskaz dobio na vjerodostojnosti.

Tagovi: Branka Pavošević, Antun Vrdoljak, Ivo Sanader, Darko Milinović, HDZ, Miroslav Škoro, Davor Dretar
PROČITAJ I OVO
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
TEST
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
PEKING - Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu među stranim sportašima na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
VINO
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
PARIZ - Svjetski potrošnja vina u 2020. godini pala je za tri posto u odnosu na 2019., na najnižu razinu od 2002. godine, navodi se u izvješću koje je objavila Međunarodna organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo.
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
BITCOIN
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
NEW YORK - Kad je u posljednjih nekoliko navrata Nikolaos Panigirtzoglou svjedočlio ovako negativnom trendu u cijeni bitcoina, kupci bi se vratili i spriječili dublju korekciju. Ovoga puta, strateg JPMorgana je zabrinut.
Azijska tržišta: Indeksi pali, zabrinjava rast broja zaraženih
PAD
Azijska tržišta: Indeksi pali, zabrinjava rast broja zaraženih
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica pale, kao i na Wall Streetu dan prije, jer ulagače zabrinjava daljnji rast broja novozaraženih koronavirusom u svijetu, što bi moglo usporiti oporavak globalnog gospodarstva.
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
KOREKCIJA
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
NEW YORK - Američki su indeksi pali drugi uzastopni dan, a najviše su stradale dionice u sektoru zračnog prijevoza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE