" /> "> Bozanić: Zlo želi vladati medijskim svijetom | SEEbiz.eu

Bozanić: Zlo želi vladati medijskim svijetom

Bozanić: Zlo želi vladati medijskim svijetom
USKRŠNJA MISA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2016 / 11:55
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - U zagrebačkoj prvostolnici svečanu misu na Uskrs je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.
Na misu je došlo manje vjernika nego inače, dok je jedini političar u katedrali bio predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner.

Bozanić je tijekom propovijedi napao medije.

"Pod valutom slobode izražavanja se javno prokazuju svjedoci koji ne kriju svoje kršćansko uvjerenje. Zlo želi vladati medijskim svijetom", rekao je među ostalim Bozanić vjernicima.

"Pred javnost stavljaju jalove rasprave iz prošlosti", rekao je kardinal.

Prenosimo Bozanićeve riječi:

"Dragi vjernici, postoji okrutna istina: svjedoke ubijaju. Čitava povijest Crkve, krvava je kronologija, počevši od većine apostola, prvih svjedoka uskrsnuća, koji su skončali život u mukama, preko prvih kršćamna koji su zvjerski proganjani po mučilištima i arenama, i onih koji su skončavali pod totalitarnim režimima prošloga stoljeća, pa sve do naših dana, kada su upravo kršćani najproganjaniji vjernici. Nepojmljivo je da se kršćane samo zbog vjere u Krista i danas razapinje"", govorio je Bozanić.

"Ondje, međutim, gdje kršćani ne prolijevaju krv prečesto se razapinju vrjednote koje su niknule iz Kristova križa. Zato se agresivno, pod valutom slobode izražavanja, javno prokazuje svjedoke koji ne kriju svoje kršćansko uvjerenje u politici, kulturi i znanosti. Zato se obiteljima koje svjedoče kršćansku sliku muškarca i žene, oca i majke sa svojom djecom, šalju poruke da su manje poželjni od nekih drugih oblika suživota, kojima se želi predstaviti tzv. novi oblik obiteljskog života, a mlade vjernike koji svoju pripadnost Kristu žele posvjedočiti okupljanjem na kršćanskim susretima pokušava predstaviti kao nenapredne. Svi su oni svjedoci koji ometaju plan Zloga, i zato nekome smetaju."

"Moram reći i ovo: čini se da zlu nije problem ako ga se prokazuje, razotkriva, razobličuje - jer sve dok je ono u glavnoj ulozi na pozornici - slavodobitno uživa. Zato želi vladati i medijskim svijetom. Problem nastaje kad se počne govoriti o Bogu, njegovoj ljubavi, milosrđu, kada se zemlji počne očitovati Božja prisutnost u djelima vjernih ljudi!", govorio je kardinal.

"Evo, na primjer, u našoj se zemlji već godinama bilježi demografski pad", dodao je.

"Sve su jače prijetnje opasnog izumiranja stanovništva, što zasigurno nije Božji plan s našim narodom. Hrvatsku napuštaju njezini građani u potrazi za poslom, u želji za preživljavanjem. Velik je broj nezaposlenih. Nadalje, gase se diljem domovine obiteljska poljoprivredna gospodarstva i nikakva novost nije da hrvatsko selo izumire. Čini se da kao da ne smeta ako se govori o tim poražavajućim trendovima, kao da se s tim i sličnim poraznim činjenicama olako miri, kao da nekomu odgovara da raste beznađe, da se sve dublje tone, a takvo nakazno mirenje može biti samo plod djelovanja Zlog", rekao je Bozanić.

"Stanje, međutim, postaje posve suprotno kad se pojave prijedlozi rješenje za postojeće probleme. Kako to da nijedna nova ideja nije dobra, kako to da se pojavljuju protivnici novih projekata koji još nisu ni predstavljeni, zašto pravednija raspodjela dobara najednom postaje krimen? I kad se stvaraju uvjeti za napredak, kad se oblikuje snaga za njegovu provedbu, zašto nastaje pogubno usporavanje, najčešće po ideološkom ključu? Upravo je nevjerojatno da se drugdje koriste razne metode da bi se ubrzao društveni napredak, da stagnacija traje što kraće, a u Hrvatskoj postoje snage koje kao da su zadužene i osposobljene samo za usporavanje napretka, kad ga već ne mogu u potpunosti zaustaviti! Zato, ako se znaju drugačije, pred javnost stavljaju jalove rasprave iz prošlosti, kao da zlo u našoj Domovini želi ostati u glavnoj ulozi, voditi glavnu riječ, hraniti se svjetlima pozornice", rekao je Bozanić
Tagovi: Josip Bozanić, mediji, Uskrs
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Oštar pad prometa, PBZ i Adris dobitnici tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Oštar pad prometa, PBZ i Adris dobitnici tjedna
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je blagi rast indeksa, ali i značajno slabiji promet.
Bar-Boljare: Aneks ili naplata penala zbog kašnjenja
AUTOPUT
Bar-Boljare: Aneks ili naplata penala zbog kašnjenja
PODGORICA - Krajem septembra je istekao dodatni rok za završetak prioritetne dionice i do danas građani Crne Gore ne znaju kad će konačno moći da koriste benefite od prvih 40-ak kilometra auto-puta Bar-Boljare.
Poljoprivredna proizvodnja ove godine raste, veća i produktivnost
SIGNALI
Poljoprivredna proizvodnja ove godine raste, veća i produktivnost
ZAGREB – Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u subotu da je prema prvoj privremenoj procjeni Državnog zavoda za statistiku, poljoprivredna proizvodnja u 2020. narasla za 4,7 posto u odnosu na prošlu godinu, odnosno porasla je sa 17,9 milijarda kuna na 18,8 milijarde kuna.
Hrvati žele na skijanje, ne zanimaju ih pozivi Angele Merkel
SKIJAŠKA SEZONA
Hrvati žele na skijanje, ne zanimaju ih pozivi Angele Merkel
ZAGREB - Hrvatima su glavne skijaške destinacije Slovenija, Italija i Austrija, a u ovu posljednju, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, godišnje u prosjeku odlazi malo manje od 90 tisuća naših gostiju.
Nasdaq najveći dobitnik među indeksima razvijenih tržišta
OPTIMIZAM
Nasdaq najveći dobitnik među indeksima razvijenih tržišta
NEW YORK - Dionice na američkim burzama ovog su tjedna ponovno dostigle rekordne razine, dok su cijene nafte porasle iznad 45 dolara za barel, blizu najviše razine u osam mjeseci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE