GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bozanić: I ja bih se vozio autobusom, ali moram stići na vrijeme!

Bozanić: I ja bih se vozio autobusom, ali moram stići na vrijeme!
JAVNI PRIJEVOZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2013 / 16:26
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Poziv novoga poglavara Katoličke crkve pape Franje na siromaštvo i solidarnost sa siromašnima, danas je komentirao i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji se nakon višetjednog izbivanja zbog odreknuća staroga i izbora novoga pape, vratio iz Rima.
Svojim prvim gestama, poput vožnje minibusom i odbijanja zlatnoga križa, papa Franjo "poslao je znak", kako je rekao karidnal Bozanić, "i Crkvi i svijetu i svakom vjerniku", premda Crkva ne može na sebe preuzeti socijalnu službu države, ali može pomoći Caritasom.

Na upit o osobnoj skromnosti pape Franje dok je bio nadbiskup Buenos Airesa, gdje se vozio javnim prijevozom, kardinal Bozanić je odgovorio da se i on po Rimu ovih dana vozio metroom, tramvajem i busom.

- Kad sam se u Zagrebu vozio? Ne sjećam se točno kada. Možda bi mi nekad bilo zgodnije poći autobusom, ali tu je služba koju moram izvršiti i stići na vrijeme. Za mene ne bi to bio problem! Ali kad sam znao poći do stare zgrade HBK, moraš se zaustavljati s ljudima, pa ne stigneš na vrijeme. Neke su stvari drukčije nego što ih čovjek zamišlja iz svoje perspektive - rekao je kardinal Bozanić.

On je rekao i kako je u nekoliko navrata razgovarao s novim papom Franjom te da ga je pozvao da posjeti Hrvatsku, premda je takvih poziva, kako je rekao, sigurno sa svih strana ovih dana.

- Rekao sam mu kako naši mediji pišu da mu je ispovjednik Hrvat, fra Berislav Ostojić, što ga je iznenadilo pa je rekao da "kako i to znaju" - rekao je kardinal Bozanić, zahvalivši svim medijima na korektnom praćenju izbora novoga poglavara Katoličke crkve.

Tagovi: Josip Bozanić, papa Franjo, Hrvatska biskupska konferencija, HBK
PROČITAJ I OVO
Gates: Lijek i cjepivo moraju biti dostupni svima
STAVOVI
Gates: Lijek i cjepivo moraju biti dostupni svima
WASHINGTON - Osnivač i vlasnik Microsofta Bill Gates poručio je da lijek i cjepivo protiv koronavirusa moraju biti dostupni u cijelom svijetu, a ne samo onima koji će ih moći priuštiti.
Dubrovnik: Iznajmljivači spustili cijene 50-60 posto, ali gostiju nema
PUSTOŠ
Dubrovnik: Iznajmljivači spustili cijene 50-60 posto, ali gostiju nema
DUBROVNIK - Prema podacima sustava za prijavu i odjavu gostiju eVisitor, na dan 5. srpnja 2020. godine u Dubrovniku je boravilo 2145 gostiju, što je tek 13 posto od ukupnog broja gostiju prošle godine na isti datum, kad su ostvarena 24.824 noćenja.
U Hrvatskoj oko 16.000 turista iz BiH i Srbije
GOSTI
U Hrvatskoj oko 16.000 turista iz BiH i Srbije
ZAGREB - Hrvatska nije, kako se očekivalo, potpuno zatvorila svoje granice za državljane Bosne i Hercegovine i Srbije, piše u nedjelju Jutarnji list.
Kamperi postali hit u doba pandemije
NOVI TREND
Kamperi postali hit u doba pandemije
LONDON - Pandemija koronavirusa izmijenila je turističke navike, a čini se kako je jedan od pobjednika tih promjena putovanje kamperima.
Istra: Gostiju sve više, prednjače Nijemci
POPUNJENOST
Istra: Gostiju sve više, prednjače Nijemci
PULA - U petak i u subotu do podne granične prijelaze na području PU istarske prešlo je 77.894 putnika, od čega je u Hrvatsku ušlo 45.841 osoba, odnosno 41.737 stranih državljana. Među njima najviše je državljana Slovenije, Njemačke, Italije i Austrije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE